Ronald Koeman / Foto: Profimedia

Surpriză totală la conferința olandezilor! Ronald Koeman era așteptat să vorbească despre România

articol scris de Digi Sport
29.06.2024, 14:45
  • Media: Liga Digisport, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, DGS 1

Ronald Koeman (61 de ani) trebuia să susțină o conferință de presă vineri, prima după ce Olanda a aflat că va juca împotriva României în optimile EURO 2024

Însă, mare le-a fost mirarea jurnaliștilor olandezi prezenți în sală când au văzut că, în locul selecționerului, din partea "Portocalei Mecanice" s-au prezentat Virgil van Dijk și Nathan Ake. 

Ronald Koeman nu s-a prezentat la conferința de presă de dinaintea meciului România - Olanda

Jurnaliștii pregătiseră întrebări pentru Koeman, iar în momentul în care a devenit clar că antrenorul nu va fi în sală, a urmat un dialog tensionat între Valentijn Driessen, de la ziarul De Telegraaf, și ofițerul de presă al naționalei Olandei. 

  • Jurnalist: "Care e motivul pentru care Ronald Koeman nu e prezent aici? Se ascunde șase zile de acum încolo când el este liderul echipei. Mie așa îmi pare"
  • Ofițer de presă: "Va fi o altă conferință de presă cu selecționerul echipei"
  • Jurnalist: "Dar asta peste șase zile, iar între timp s-au întâmplat câteva lucruri. Ce se află de fapt în spatele acestei decizii?"
  • Ofițer de presă: "Nu e de competența mea să răspund la astfel de întrebări. Aș propune să le adresați întrebări jucătorilor prezenți și să păstrați astfel de idei pentru altă ocazie. Nu cred că e locul și momentul potrivit pentru așa ceva"
  • Jurnalist: "Ei bine, eu cred că este. E o conferință de presă cu selecționerul, iar Ronald Koeman nu este aici"
  • Ofițer de presă: "Cred că a stat la masa asta de multe ori. Haideți să nu continuăm cu discuția, nu ăsta e scopul întâlnirii de azi"

Tensiune în tabăra Olandei

Absența lui Koeman are toate șansele să fie o formă de protest la adresa jurnaliștilor olandezi, care au criticat aspru tactica folosită de selecționer până acum la turneul final din Germania. 

Mai mult, Koeman a avut o declarație inexplicabilă la conferința precedentă, de după meciul cu Austria. Antrenorul a spus despre Veerman, pe care l-a scos în minutul 35 pentru o evoluție slabă, că i s-a încheiat definitiv cariera la echipa națională. 

Tensiuni există și între jucătorii naționalei și conaționalii lor. Până acum, microbiștii olandezi au criticat jocul "Portocalei Mecanice", unul mult sub așteptări.

  • Olanda a încheiat pe locul 3 într-o grupă din care au mai făcut parte liderul Austria, urmată de Franța, și codașa Polonia. 

Ronald Koeman a felicitat naționala României

Koeman a reacționat, totuși, după calificarea României, chiar dacă a făcut-o într-un cadru privat. Giovanni Becali a dezvăluit la Digi Sport Special că selecționerul Olandei l-a contactat la scurt timp după fluierul final al meciului cu Slovacia. 

"Imediat după ce s-a terminat meciul mi-a transmis un mesaj cu felicitări. Ronald e un om fair-play. Ne-am mai văzut, a mai venit la București, acum un an și ceva. Ne-am mai sunat, am mai vorbit, e un prieten vechi", a declarat Becali. 

Etichete: olanda , conferinta de presa , ronald koeman


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Tragedia în care o familie din Suceava a murit în timp ce se întorcea din vacanța petrecută la mare. Detaliul care complică ancheta

Apar detalii șocante din ancheta în care o familie din Suceava a murit luni, 1 iulie, în timp ce se întorcea din vacanța petrecută la mare. Deși autobetoniera care a provocat tragedia era în mișcare, tahograful indică altceva, scrie Monitorul de Suceava. Potrivit inspectorilor de la Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava, tahograful era manipulat, iar datele arată că mașina de mare tonaj nu s-ar fi mișcat din loc de sâmbătă, 29 iunie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Cum l-au numit englezii pe Radu Drăgușin, după evoluția cu Olanda

A venit ”nota de plată”! Decizia UEFA în cazul României, după cele întâmplate la EURO

Foto România - Olanda 0-3. Gakpo și Malen au încheiat aventura ”Tricolorilor” la EURO 2024

Presa britanică a spus cu ce scor se va termina România - Olanda: "Victorie ușoară!"

Ianis Hagi, batjocorit de englezi: "Seamănă cu acele doamne!" Cu cine au putut să-l compare pe fotbalistul român

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Algoritmul a calculat! Cine a fost cel mai bun și cel mai slab jucător al României la EURO 2024

Foto Englezii l-au văzut pe Andrei Rațiu după meciul cu Olanda și au exclamat: ”Fotbalul chiar este sportul cel mai frumos”

Replica lui Toni Kroos, după ce Spania s-a autoproclamat ”cea mai bună” de la EURO 2024

UEFA a reacționat și i-a descris în două cuvinte pe români, după imaginile virale de la Munchen

Citeşte şi

Englezii au văzut cum a lăsat naționala României vestiarul de la Munchen și au reacționat

Capitolul la care România este a 19-a națională de la EURO 2024

PEROZGina Pistol, imagini rare în costum de baie. Fanii au asaltat-o cu mesaje: „Ai un farmec aparte”

FILM NOWImagini rare cu Rachel Weisz, în public, într-o zi obișnuită. Soția lui Daniel Craig a afișat o naturalețe radioasă

Transfer extraordinar făcut de Dinamo! Primul danez din istoria clubului vine direct din Bundesliga citeşte ştirea pe Prosport.ro

Surpriză! El ar putea deveni selecționerul echipei naționale, dacă Edi Iordănescu decide să plece de la echipă citeşte ştirea pe ziare.com

Portar din Liga 1, după gratii la doar 32 de ani. Revolta soției: „Legea nu este egală pentru toți" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Rita Ora, într-o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Artista a atras toate privirile în ținuta transparentă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Rita Ora, într-o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Artista a atras toate privirile în ținuta transparentă

Digi World

De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor studii

Digi Animal World

Momentul când un elan sălbatic se alătură unor tineri la un meci de fotbal în curte. Imaginile au devenit virale