EURO 2024, în Germania / Foto: Profimedia

Supercomputerul Opta a făcut predicțiile înainte de semifinalele de la EURO 2024. Azi se poate scrie ISTORIE!

articol scris de Digi Sport
09.07.2024, 11:09
  • SuperLiga: Buzău - Hermannstadt, vineri, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: ”U” Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

Spania - Franța, prima semifinală de la EURO 2024, se joacă în această seară, de la ora 22:00, pe Allianz Arena, din Munchen, LIVE TEXT pe digisport.ro.

Supercomputerul Opta a făcut predicțiile înaintea semifinalelor de la EURO 2024. Spania poate deveni prima echipă care câștigă 6 meciuri la un Campionat European

Cea de-a doua semifinală, Olanda - Anglia, este programată miercuri, de la ora 22:00, pe Signal Iduna Park, din Dortmund.

Supercomputerul Opta a analizat șansele pe care le are fiecare echipă de a se califica în finala Campionatului European din Germania.

Conform theanalyst.com, Spania este ușor favorită înaintea confruntării din această seară: conform calculelor, "La Roja" are 38,2% șanse de victorie. Un triumf al Franței are 31,8% șanse, a prezis Supercomputerul Opta, după 10.000 de simulări.

Spania poate scrie istorie în această seară, dacă va reuși să elimine vicecampioana mondială Franța.

"Spania este singura echipă care a câștigat toate cele 5 meciuri disputate la această ediție. Nicio echipă nu a reușit vreodată să câștige 6 partide la un turneu final al Campionatului European sau 6 meciuri consecutive la EURO.", scrie sursa citată.

Conform Supercomputerului Opta, Anglia a fost favorită la toate meciurile disputate până acum la EURO 2024. Asta se întâmplă și înaintea confruntării cu Olanda, din semifinale.

Anglia are 37.8% șanse de victorie în semifinala de miercuri seara, în timp ce Supercomputerul Opta îi acordă Olandei 31,6% șanse pentru un succes. Asta înseamnă că sunt șanse importante (30,6%) ca partida să ajungă în prelungiri.

"Face Spania de râs!" Soția lui Alvaro Morata a "explodat", după ce atacantul a fost ridiculizat de presa din țara natală

Galerie Foto

În tabăra Spaniei nu este liniște, înaintea duelului din penultimul act. Cotidianul Marca scrie că Alice Campello, soția lui Alvaro Morata, a "explodat" după criticile primite în țară de atacantul lui Atletico Madrid.

Căpitanul naționalei Spaniei a surprins lumea fotbalului, după ce a anunțat că se gândește să se retragă din trupa lui Luis de la Fuente.

Alvaro Morata (31 de ani) a dezvăluit că principalul motiv, care stă la baza deciziei, sale este că nu se simte respectat în societatea spaniolă.

Ulterior, El Confidencial l-a criticat dur pe atacantul care a reușit să înscrie un singur gol la Campionatul European din Germania.

"Fotbaliștii au o mamă, un tată, soție și copii!", a scris Alice Campello pe rețelele sociale, după ce Alvaro Morata a fost criticat dur în publicația spaniolă El Confidencial.

"Alice Campello a scris cuvinte dure pe Instagram, după ce El Confidencial a scris că 'Morata este un căpitan care face de râs Spania, nu doar din cauza formei slabe de la EURO'.", notează jurnaliștii de la Marca, înainte de a publica mesajul scris de Alice Campello.

"Nu-mi place să o fac pe victima sau să stârnesc și mai multe controverse, dar nu mi se pare normal ce se întâmplă, că spun cu regret! E normal așa ceva? Mi se pare că ești jurnalist de slabă calitate, dacă ai studiat atât și dai un astfel de titlu cu o zi înainte ca Spania să joace o semifinală. Mă uimește că, în loc să încurajați un fotbalist, vă dedicați timpul încercând să-l îngropați!

Cum credeți că un om poate da maximum pentru țara lui, când simte că nimeni nu are încredere în el? Ce vreți să obțineți cu acel titlu? Să stârniți și mai multă ură către acea persoană. Felicitări, fiecare își poate scrie opinia, fiecare e liber să se exprime și e normal să nu ne placă de toată lumea, dar sunt diferite feluri de a spune lucrurile, mai ales când lucrezi la un ziar și ai atât de multă influență asupra tinerilor! Chiar vrem asta?",  scris soția lui Alvaro Morata.

Într-o a doua postare, Campello a continuat să-l apere pe Morata: "Acești fotbaliști au tați, mame, soții și copii, care citesc aceste barbarii gratuite. Acesta de acum este doar un exemplu. Trebuie să gândim înainte să ieșim și să spunem ce simțim și ce credem. Repet: fiecare este liber să spună ce gândește, dar fără să jignească. E o chestiune de gust, dar trebuie să respectăm dacă vrem să fim respectați".

Galerie Foto

Tabloul semifinalelor de la EURO 2024

Spania - Franța este prima semifinală de la EURO 2024, care se joacă marți, de la ora 22:00, la Munchen. Miercuri, de la aceeași oră, pe stadionul din Dortmund, are loc partida dintre Anglia și Olanda.

Spania s-a calificat în semifinalele EURO 2024 după ce a trecut de țara gazdă, Germania, scor 2-1 după 120 de minute de joc. Golul decisiv a fost marcat de Mikel Merino târziu, în minutul 119.

Franța, schimb, a trecut de Portugalia după executarea loviturilor de departajare. A fost 0-0 în 120 de minute de joc.

Olanda este singura dintre cele patru semifinaliste care a obținut calificarea după 90 de minute. A fost condusă cu 1-0 de Turcia, dar a revenit și s-a impus cu 2-1.

Anglia, adversara din semifinală, a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Elveția.

Etichete: spania franta , olanda anglia , supercomputer opta , semifinale euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj

Cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, Maia Sandu se menţine detaşat în fruntea preferinţelor electoratului din Republica Moldova, dar creşte semnificativ şi proporţia alegătorilor indecişi, astfel că, dacă aceştia s-ar hotărî în cele din urmă să voteze pentru ea, există şanse ca actuala şefă a statului să fie realeasă din primul tur de scrutin, arată datele unui sondaj dat publicităţii joi.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Real Madrid a luat decizia așteptată de toată lumea, după ce Kylian Mbappe a fost acuzat de viol

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

A fost la petrecerea din Suedia a lui Mbappe și a spus totul: "Ne-au pus telefoanele într-o cutie!"

Foto ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”

Exclusiv OUT! Verdict fără dubii în direct, după calificarea României U21: ”Pierde Campionatul European, e clar”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Presa din Spania a anunțat finala pentru transferul lui Andrei Rațiu! Două echipe uriașe

David Beckham l-a descris pe Leo Messi în doar două cuvinte

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Concluzie clară, venită din Scoția: "A fost o rușine ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi!"

Citeşte şi

Cum ne-a numit țara selecționerul Ucrainei, după rezultatul care a luat pe nepregătite lumea fotbalului

Ucrainenii au descris într-un singur cuvânt penalty-ul care a trimis-o pe România în optimile EURO și pe ei acasă

PEROZCine e femeia celebră care l-a făcut tată pe Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, mort la 31 de ani. Își adora fiul

FILM NOWAl Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu putea fi mai simplă"

”Sunt convins! Se poate bate la primele locuri”. Cum prefațează Helmut Duckadam derby-ul Dinamo – FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie extraordinară a Anei Bogdan! A învins o mare favorită și s-a calificat în sferturi citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Miliardara Selena Gomez, criticată pentru că i-a oferit unui om fără adăpost doar 20 de dolari: Ce mai faci cu banii aceștia în NYC?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Miliardara Selena Gomez, criticată pentru că i-a oferit unui om fără adăpost doar 20 de dolari: Ce mai faci cu banii aceștia în NYC?

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Momentul când o femeie încearcă să mângâie un tigru la Grădina Zoologică din Bridgeton. Aproape a fost sfâșiată de animal