Zlatko Dalic, selecționerul naționalei Croației / Foto: Profimedia

Reacția selecționerului Croației, după ce echipa sa este aproape OUT de la EURO 2024: ”Jucătorii au îmbătrânit”

articol scris de Digi Sport
19.06.2024, 23:18
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Croația a remizat cu Albania, scor 2-2, în etapa a 2-a a grupelor de la EURO 2024 și este foarte aproape de a părăsi competiția. 

În prima rundă de la turneul final, Luka Modric&Co au pierdut categoric 0-3 cu Spania, astfel că, în prezent, au un singur punct din două partide. 

Pentru a se califica în optimile EURO 2024, Croația trebuie, în primul rând, să o învingă în ultima etapă pe Italia (deținătoarea trofeului), lucru care se anunță destul de complicat, și să fie ajutată de ”jocul rezultatelor”. 

Rezultatele nesatisfăcătoare înregistrate cu Spania și Albania l-au nemulțumit pe selecționerul Croației Zlatko Dalic (57 de ani), care a mărturisit că nu se aștepta la o asemenea linie de clasament. 

Zlatko Dalic: ”Jucătorii noștri au îmbătrânit”

Zlatko Dalic a susținut că nu se aștepta ca selecționata pe care o conduce să aibă atât de multe probleme cu Spania și Albania la EURO 2024.

Însă, în același timp experimentatul tehnician a admis că ”au trecut anii” peste cei mai importanți jucători ai săi (Luka Modric, Ivan Perisic, sau Andrej Kramaric) și că este normal ca randamentul lor să nu mai fie atât de ridicat. 

”A fost alt turneu (n.r. Cupa Mondială din 2022), au trecut doi ani, jucătorii noștri au îmbătrânit. Dar nu ne așteptam să avem asemenea probleme în aceste două meciuri. Poate așa vom deveni mai buni.

Este un turneu greu, echilibrat, uitați-vă ce probleme au avut Portugalia, Anglia. Important este că suntem în viață, trebuie să batem Italia”, a spus Dalic la conferința de presă după meciul cu Albania. 

La Cupa Mondială 2022, Croația primit medalia de bronz, după ce a câștigat finala mică în fața Marocului, scor 2-1. În semifinalele turneului din Qatar, ”Dalmații” au fost învinși cu 0-3 de Argentina, adică de echipa care avea să și pună mâna pe trofeu. 

Clasamentul Grupei B de la EURO 2024 

Clasamentul Grupei B de la EURO 2024 / Foto: Digi Sport

Etichete: croatia , albania , zlatko dalic , euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în România, luni după-amiază. S-a simțit în toată țara

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni după amiaza în zona seismică Vrancea. Seismul a fost simțit în toată țara.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid București - 'U' Cluj 0-1, ACUM, la Digi Sport 1. ”Șepcile Roșii” au dat lovitura în Giulești

Decizia radicală luată de fanii Rapidului care l-au ironizat pe Șumudică, la 5 zile după ce ”au făcut pace” cu antrenorul

Notele primite de Man și Mihăilă, după dezastrul din meciul Parma - Udinese. Românii au reușit câte un assist

Foto Apariție specială a lui Marius Șumudică la primul meci în Giulești + Mesajul apărut la peluză pentru antrenor

Citeşte şi

Anglia riscă să fie exclusă de la EURO 2028, deși e gazda turneului!

Gică Hagi se luptă cu o echipă din Champions League pentru Alexi Pitu

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit