Jucătorii olandezi au celebrat reușita lui Wout Weghorst din meciul Polonia - Olanda / Foto: Profimedia

Galerie Foto Polonia - Olanda 1-2. Batavii au dat lovitura pe final și au întors rezultatul

articol scris de Digi Sport
16.06.2024, 15:26
  • UCL: Brest - Leverkusen, miercuri, 19:45, DGS 1

  • UCL: Barcelona - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

Olanda s-a impus în fața Poloniei, cu scorul de 2-1, în primul meci din Grupa D, de la EURO 2024

  • Partida dintre cele două formații a putut fi urmărită în regim LIVE TEXT pe site-ul digisport.ro.

Polonia - Olanda 1-2. Olandezii au debutat cu dreptul la EURO 2024 

Statistica meciului Polonia - Olanda / Foto: Sofascore

Galerie Foto

În debutul primei reprize, în minutul 10, Reijnders a fost foarte aproape să deschidă scorul pentru olandezi, însă mingea a trecut alături. Șase minute mai târziu, Buksa a dat lovitura pentru polonezi, după ce a înscris cu capul, după o centrare venită din corner.

Replica Olandei a venit la jumătatea primei reprize, când Gakpo a trimis un șut de la marginea careului și a înscris pentru 1-1. Portarul Szczesny nu a putut interveni, iar olandezii restabileau egalitatea.

Partea a doua a jocului a fost dominată de olandezi. Dumfries și De Vrij au semnat cele mai ocazii de gol pentru Olanda, însă lovitura de grație a fost dată de Weghorst, în minutul 83.

Atacantul Olandei a primit o pasă foarte bună, în interiorul careului, de la Ake, iar vârful a finalizat cu un şut precis, în colţul stâng al porții lui Szczesny.

Olanda s-a impus, așadar, cu scorul de 2-1, în fața Poloniei, în primul meci din Grupa D, de la EURO 2024.


Minutul 90+6: Final de meci! Polonia - Olanda 1-2.

Minutul 83: GOOOL Olanda! Ake i-a oferit o pasă bună lui Weghorst, iar atacantul a finalizat cu un şut precis, în colţul stâng.

Minutul 73: Ocazie Olanda! În urma unui corner trimis cu efect în careu, mingea a fost lovită bine de Stefan de Vrij, dar a trecut peste.

Minutul 65: Ocazie Olanda! Dumfries a fost foarte aproape de a o aduce pe Olanda în avantaj. Fotbalistul a șutat din interiorul careului, însă mingea a ocolit poarta lui Szczesny.

Minutul 59: Ocazie Polonia! Kiwior a avut o șansă bună de a înscrie. Verbruggen s-a opus la șutul trimis de polonez și a păstrat egalitatea pe tabela de marcaj.

Minutul 45+2: Pauză! Polonia - Olanda 1-1.

Minutul 42: Ocazie Olanda! Același Gakpo a avut ocazia de înscrie din nou pentru olandezi, dar mingea expediată de atacant a depășit cadrul porții Poloniei.

Minutul 29: GOOOL Olanda! Gakpo a trimis un șut de la marginea careului și a înscris pentru 1-1. Portarul Szczesny nu a putut interveni! Polonia - Olanda 1-1.

Minutul 16: GOOOL Polonia! Buksa a înscris cu capul, după o centrare venită din corner!

Minutul 10: Ocazie Olanda! Reijnders a fost foarte aproape să deschidă scorul, însă mingea a trecut alături.

UPDATE: A început meciul!


Echipele de start pentru meciul Polonia - Olanda 

Echipele de start de la meciul Polonia - Olanda / Foto: Sofascore

Polonia (3-4-2-1): Szczesny - Bednarek, Salamon, Kiwior - Frankowski, Zielinski, Romanczuk, Zalewski - Urbanski, Buksa, S. Szymanski 

Rezerve: Bereszynski, Bulka, Dawidowicz, Grosicki, Lewandowski, Moder, Piatek, Piotrowski, Puchacz, Skoras, Skorupski, Slisz, Swiderski, D. Szymanski, S. Walukiewicz 

Antrenor: Michal Probierz

Olanda (4-3-3): Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake - Reijnders, Schouten, Veerman - Simons, Depay, Gakpo

Rezerve: Bergwijn, Bijlow, Blind, de Ligt, Flekken, Frimpong, Geertruida, Gravenberch, Maatsen, Malen, van de Ven, Weghorst, Wijnaldum, Zirkzee

Antrenor: Ronald Koeman 

Înaintea meciului direct, cele două formații stau bine din punct de vedere al rezultatelor obținute în ultimele partide. Astfel, dacă Polonia nu a înregistrat nicio înfrângere în 2024 și a obținut două victorii în meciurile amicale dinaintea EURO 2024 (3-1 cu Ucraina și 2-1 cu Turcia), Olanda pare într-o formă extraordinară, cel puțin din punct de vedere ofensiv. 

Concret, ”Portocala mecanică” pregătită de Ronald Koeman (61 de ani) a câștigat 3 din cele 4 meciuri de pregătire disputate înainte de turneul final cu scorul de 4-0 (cu Scoția, Canada și Islanda) și a pierdut cu Germania (scor 1-2).

În acest meci, fiecare dintre echipe va avea câte un absent important: Robert Lewandowski (35 de ani / Barcelona / Polonia) și Joshua Zirkzee (23 de ani / Bologna / Olanda). 

Dacă ne uităm la rezultatele înregistrate în meciurile directe dintre Polonia și Olanda, observăm că Robert Lewandowski&Co nu s-au mai impus în fața adversarilor din 1979, când polonezii au câștigat cu ”Portocala mecanică” cu 2-0 în preliminariile EURO 1980. De atunci, olandezii au triumfat în fața Poloniei de 7 ori în ultimele 11 partide directe.  

În ultima partidă directă dintre Polonia și Olanda, disputată la sfârșitul lunii septembrie 2022 (în Nations League), reprezentativa ”Țărilor de Jos” s-a impus în Varșovia cu 2-0, prin golurile lui Cody Galpo și Steven Bergwijn. 

Etichete: polonia , olanda , echipa nationala a romaniei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost prinși după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă

La trei ani după moartea omului de afaceri arădean Ioan Crișan, într-o explozie în parcarea unui supermarket, suspecții atentatului au fost prinși. Atacul ar fi fost comandat de fiica milionarului, potrivit unor surse din anchetă, citate de Digi24. Poliția a anunțat miercuri dimineață că face percheziții în acest caz.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Acuzată la JO 2024 că este bărbat, Imane Khelif a făcut marele anunț, după mai bine de două luni

"Așa mă simt acum!" Pique a "rupt" tăcerea, la doi ani după ce a părăsit-o pe Shakira pentru Clara Chia

Englezii au făcut ”pariul”: scorul cu care se va termina Rangers - FCSB

Marius Șumudică, ”altă persoană”: discurs complet neașteptat după 5-0 cu Farul! Cum a numit-o pe FCSB

Dan Petrescu a avut dreptate! CFR a anunțat verdictul în cazul lui Louis Munteanu: ”Putea fi mult mai grav”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția lui Carlo Ancelotti, după hat-trick-ul reușit de Vinicius Jr. în Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2

Gigi Becali, mesaj pentru Gică Hagi, după Rapid - Farul 5-0

Foto Real Madrid a făcut iar "remontada" în Champions League, iar glumele au curs în valuri! Cele mai tari meme-uri

3.000.000€ pentru Claudiu Petrila

Citeşte şi

Un jucător cu 722 de meciuri pentru Barcelona, făcut praf de un fost fotbalist al Realului: ”Dezgustător”

Massimo Pedrazzini a anunțat lotul naționalei feminine pentru play-off-ul cu Polonia

PEROZCum a apărut Kim Kardashian la petrecerea de ziua ei de naștere. Vedeta a purtat o rochie transparentă și extrem de mulată

FILM NOWSalma Hayek, desculță într-un videoclip postat pe Instagram. Imaginile au făcut furori pe internet: „De departe cea mai frumoasă!”

Următorul transfer pregătit de Gigi Becali în culise! „E cel mai vizibil! Și îl văd potrivit pentru Germania” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Probleme pentru Răzvan Lucescu! Poliția din Grecia, pe urmele lui, după ce a făcut un gest grosolan la derby-ul cu AEK Atena citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alexandra Stan, într-o ținută care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Trupul artistei arată perfect: „Zici că ești făcută cu AI”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alexandra Stan, într-o ținută care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Trupul artistei arată perfect: „Zici că ești făcută cu AI”

Digi World

Sunt sucurile cu îndulcitori o alternativă mai bună decât cele cu zahăr? Un medic gastroenterolog explică de ce sunt dăunătoare băuturile dietetice

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit