Imagini din Spania după triumful ”Furiei Roja” de la EURO 2024 / Foto: Profimedia

Foto Imagini spectaculoase în Spania, după câștigarea EURO 2024! Ibericii au umplut străzile până la refuz

articol scris de Digi Sport
16.07.2024, 08:02
  • SuperLiga: Sepsi - FC Botoșani, vineri, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Dinamo - Unirea Slobozia, vineri, 21:00, DGS 1

Spania a câștigat ediția din 2024 a Campionatului European după o finală contra Angliei, scor 2-1, disputată pe Olympiastadion din Berlin, în data de 14 iulie.

Nico Williams și Mikel Oyarzabal au înscris golurile prin care naționala lui Luis de la Fuente s-au impus la Berlin. Pentru Anglia a punctat Cole Palmer.

La o zi distanță, jucătorii iberici s-au întors în Spania pentru a celebra alături de suporteri marele succes.

Imagini spectaculoase în Spania, după câștigarea Campionatului European

Jucătorii spanioli au mers cu un autobuz descoperit pe mai multe străzi din Madrid, după care s-au oprit în Plaza de Cibeles, locul unde ”Galacticii” de la Real Madrid au sărbătorit, în urmă cu puțin peste o lună, triumful din UEFA Champions League.

Străzile au fost umplute până la refuz, întrucât suporterii spanioli erau oarecum obișnuiți cu astfel de celebrări, după cele din 2008, 2010 și 2012, când ”Furia Roja” a dominat scena fotbalului internațional.

  • În acea perioadă, Spania a câștigat două Campionate Europene plus o Cupă Mondială.

”Este doar începutul”, a fost mesajul imprimat pe autocarul Spaniei, semn că ibericii sunt extrem de dornici să obțină performanțe asemănătoare și la următoarele turnee finale.

Galerie Foto

Spania a primit 28,25 milioane de euro pentru câștigarea EURO 2024! Fiecare jucător a încasat 400.000 de euro

Galerie Foto

Luând în calcul rezultatele, dar și fotbalul prestat, Spania a fost cea mai bună echipă de la Campionatul European disputat în Germania. În drumul către finală, ibericii au câștigat absolut toate partidele disputate, motiv pentru care au fost răsplătiți cum se cuvine de către UEFA.

  • În grupe, Spania a trecut de Croația, Italia, Albania, în optimi de Georgia, în sferturi de Germania, în semifinale de Franța, ca mai apoi să câștige finala contra Angliei.

Naționala pregătită de Luis de la Fuente a primit exact suma maximă pe care o putea încasa o echipă națională la EURO 2024, și anume de 28,25 de milioane de euro.

Totalul sumei este compus din 9,25 de milioane de euro pentru calificarea la turneul final, un milion de euro pentru fiecare victorie din grupe, 1,5 milioane de euro pentru calificarea în optimi, 2,5 pentru calificarea în sferturi, 4 pentru semifinale, 5 milioane de euro pentru calificarea în marea finală și, nu în ultimul rând, 3 milioane de euro pentru câștigarea trofeului.

Conform celor de la Mundo Deportivo, jucătorii iberici împart 40% din această sumă, și anume de 11,3 milioane de euro. Astfel, fiecare fotbalist al Spaniei a fost răsplătit cu 400.000 de euro pentru munca depusă la acest turneu final.

Imediat după finala EURO 2024, UEFA a acordat cele mai importante premii individuale. În afară de trofeu, mai mulți jucători au primit diverse trofee.

  • Rodri a fost numit jucătorul turneului.
  • Lamine Yamal a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului.
  • Nico Williams a câștigat premiul pentru omul meciului în finală.

Etichete: spania , euro 2024 , suporterii spaniei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Crimă șocantă. O finalistă la Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și pasată în blender de soțul ei

O fostă finalistă la Miss Elveția și fost model, Kristina Joksimovic, în vârstă de 38 de ani, a fost găsită moartă în casa ei din Binningen, Elveția. Soțul ei, Thomas, a recunoscut că a comis crima în luna februarie a acestui an și rămâne în arest, relatează presa elvețiană. Acum au fost făcute publice detalii macabre din anchetă: femeia a fost sugrumată, dezmembrată și pasată în blender de soțul ei, spun anchetatorii.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Exclusiv Adrian Mutu nu s-a putut abține, după ce a văzut în direct gafa de proporții făcută de Klaus Iohannis

Exclusiv Și-a semnat sentința și e OUT de la națională! Fotbalistul căruia Mircea Lucescu i-a spus direct ”Du-te acasă!”

Cum ”i-a obținut” soția transferul lui Joyskim Dawa. Patronul a recunoscut: ”L-am dat cu 300.000 €. Mă urmărea gândul ei”

Foto Și-a cumpărat o mașină cu un design nemaivăzut, interzisă în Europa, dar viral a devenit pentru explicația achiziției

Exclusiv E gata: viitorul lui Ianis Hagi a fost decis! Nu mai există cale de întoarcere

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Cuvintele care l-au făcut pe Pușcaș să spună "Îmi fac bagajul și plec acasă"! Reacția lui Mircea Lucescu

Exclusiv Victor Pițurcă a intrat în direct și n-a iertat pe nimeni: "Nea Șucu, hai să-ți zic ceva!"

Sunt convinși: Ianis Hagi chemat înapoi la prima echipă, antrenorul lui Rangers dat afară!

Exclusiv Gigi Becali și-a anunțat planul și i s-a spus direct: ”Sancțiune, pierdeți meciul!”. Replica dată

Citeşte şi

Video Olanda - Germania 2-2 / Anglia - Finlanda 2-0. Rezultatele zilei și clasamentele

Ce a spus starul de 110.000.000€ al lui Real Madrid, după ce nu a fost nominalizat la ”Balonul de Aur”

PEROZHalle Berry, irezisibilă într-o rochie din dantelă. De ce nu se teme să îmbătrânească: „Ar fi mult mai interesant!”

FILM NOWFran Drescher, o femeie superbă și fără machiaj, în prag de 67 de ani. Relaxată, senină și fericită să trăiască, se distrează în Africa

Clauza surprinzătoare pe care Gigi Becali a fost nevoit să o accepte în contractul unui jucător citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șocul zilei în sportul mondial! Cristina Neagu și-a anunțat retragerea din handbal citeşte ştirea pe ziare.com

Descoperirea surprinzătoare făcută de un bărbat pe Google Maps citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta soție a lui Eros Ramazzotti, despre viața lângă artist: "Toți credeau că m-am căsătorit cu un milionar, dar el avea datorii"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta soție a lui Eros Ramazzotti, despre viața lângă artist: "Toți credeau că m-am căsătorit cu un milionar, dar el avea datorii"

Digi World

Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în ultimii doi ani să creadă că e încă obez

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia