Gabi Balint / Foto: captură Digi Sport

Exclusiv Gabi Balint și-a spus nemulțumirea, după Belgia - România 2-0: ”Să recunoaștem!”

articol scris de Digi Sport
23.06.2024, 19:39
  • Media: Liga Digisport, marți, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, marți, 21:00, DGS 1

România a cedat în fața Belgiei, scor 0-2, în etapa a doua a fazei grupelor de la EURO 2024, însă ”Tricolorii” au rămas pe prima poziție în grupă, conform clasamentului UEFA, și păstrează șanse de calificare în optimile de finală.

Youri Tielemans și Kevin De Bruyne au fost cei care au reușit să-l învingă pe Florin Niță. Chiar și așa, portarul care a evoluat sezonul trecut pentru Gaziantep a avut o evoluție remarcabilă și a primit cea mai mare notă din tabăra ”Tricolorilor”.

Gabi Balint, după Belgia - România 2-0: ”Ce mă nemulțumește pe mine e că nu putem să plecăm cu o construcție din spate”

Belgia a intrat extrem de montată în meci și a dat lovitura chiar în minutul doi, astfel că ”Dracii roșii” au prins și mai mult curaj și au presat constant pe parcursul prizei reprize, motiv pentru care ”Tricolorii” au fost nevoiți, de cele mai multe, să degajeze, pentru a înlătura orice fel de problemă.

Gabi Balint, fost mare internațional, a urmărit cu mare interes partida dintre România și Belgia și s-a declarat nemulțumit de acest aspect.

”Sigur că regret că n-am reușit mai mult, dar s-a văzut o diferență. În prima repriză nu prea am contat, s-a văzut că am întâlnit o echipă superioară din punct de vedere fizic, dar și tehnic. Din păcate, și ocaziile pe care le-am avut au venit pe faze întâmplătoare sau pe greșelile lor.

Ce mă nemulțumește pe mine e că nu putem să plecăm cu o construcție din spate, să putem să ajungem în față prin mai multe pase legate, să finalizăm. Ori au fost niște mingi întâmplătoare, cum a scăpat Man acolo... Trebuie să recunoaștem valoarea adversarului”, a declarat Gabi Balint, la Digi Sport Special.

Lucrurile s-au mai echilibrat în repriza secundă, când România a avut situații de a marca. Dennis Man a fost cel care a irosit cea mai mare ocazie a ”Tricolorilor”, când a șutat în portarul Casteels dintr-o poziție de unu la unu.

Chiar și așa, atacantul de bandă al celor de la Parma vine după un meci excelent cu Ucraina, când a pasat decisiv la două dintre cele trei goluri înscrise de băieții lui Edi Iordănescu.

Reacția presei internaționale, după ce România a fost învinsă de Belgia

Meciul dintre România și Belgia a fost unul extrem de urmărit, iar cele mai importante publicații internaționale au reacționat la finalul partidei și au remarcat forța pe care au arătat-o elevii antrenați de Domenico Tedesco.

”Susținută de câțiva jucători importanți care au revenit, trupa lui Domenico Tedesco a avut o performanță convingătoare”, au titrat cei de la L'Equipe.

”Aceasta este Belgia adevărată. Puternică, rapidă și cu calitate. Au ratat câteva ocazii, dar până la urmă au luat trei puncte importante”, au scris cei de la La Gazzetta dello Sport.

”Belgia se îndreaptă”, au concluzionat italienii de la Tuttosport.

”Belgia a jucat frumos și elegant. Au existat semne de întrebare legitime după înfrângerea împotriva Slovaciei. Ei bine, Belgia le-a șters pe toate”, au notat cei de la Daily Mail.

Etichete: romania , gabi balint , belgia , romania belgia , euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei

În timp ce companiile din țările din întreaga lume cochetează cu ideea de a implementa săptămâna de lucru mai scurtă, Grecia a introdus o săptămână de lucru de 48 de ore, față de cea de 40 de ore. Măsura, descrisă de sindicate ca fiind „barbară” a intrat în vigoare luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Marc Guiu a semnat cu Chelsea

Exclusiv Florin Prunea a văzut noile echipamente ale FCSB-ului și a rostit un singur cuvânt, în direct la TV

Supercomputerul Opta a făcut predicția, înainte de România - Olanda

Tot ce trebuie să știi despre EURO 2024: grupele, programul complet, stadioanele și premiile în bani

Foto Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Englezii ne-au făcut echipa! Cum ar trebui să arate primul 11 al României la meciul cu Olanda

”Cod galben de suporteri la Munchen”. Câți susținători ai României sunt așteptați la ora meciului cu Olanda

A bătut palma cu o echipă uriașă! Anunțul făcut chiar înainte de România - Olanda

Video Suporter român, reținut de polițiști la Munchen, în ziua meciului cu Olanda

Citeşte şi

România - Olanda LIVE TEXT, de la ora 19:00. "Tricolorii" joacă pentru sferturi la EURO 2024. Echipele probabile

Olandezii au făcut reportaj cu căpșunarii români, în ziua meciului de la EURO. "Soarta partidei este deja decisă!"

PEROZFiica lui Heidi Klum face furori pe plajă în Sardinia. Leni are 20 de ani și este model

FILM NOWA fost diagnosticată cu scleroză multiplă, dar continuă să arate uimitor. Cum a apărut Selma Blair la Săptămâna Modei de la Paris

Echipa de start a României cu Olanda în optimi la EURO! Doi titulari noi și o mișcare tactică spectaculoasă citeşte ştirea pe Prosport.ro

Selecționerul a decis. Ei vor fi executanții României de la 11 metri, în meciul cu Țările de Jos citeşte ştirea pe ziare.com

Unde pot vedea bucureștenii meciul România – Olanda. Pe unde sunt ecrane uriașe, dar si pe ce stadioane se poate urmări citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Dua Lipa, electrizantă la Glastonbury, într-o ținută minusculă din piele: Cea mai tare noapte din viața mea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Dua Lipa, electrizantă la Glastonbury, într-o ținută minusculă din piele: Cea mai tare noapte din viața mea

Digi World

De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor studii

Digi Animal World

Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se târăște din apă