Cole Palmer este printre cei mai apreciați fotbaliști englezi ai momentului / Foto: Profimedia

Fotbaliștii de la EURO 2024 a căror cotă de piață a explodat în timpul turneului final

articol scris de Digi Sport
08.07.2024, 20:23
  • SuperLiga: FC Botoșani - Rapid, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - FC Buzău, duminică, 21:00, DGS 1

EURO 2024 se dovedește un prilej excelent pentru mulți dintre participanță pentru a-și arăta valoarea, iar unul dintre elementele care se iau în calcul în acest moment este cu cât le-a crescut cota de piață.

AS.com a făcut o analiză a fotbaliștilor care au ieșit în față din acest punct de vedere, financiar, până în acest moment. 10 dintre fotbaliștii cărora le-a crescut cota arată o ierarhie oarecum suprinzătoare.

  • 63 de milioane de euro a plătit Real Madrid formației AS Monaco pentru James Rodriguez. El l-a depășit după CM din 2014, pe Falcao, 43 de milioane de euro, în ierarhia celor mai scumpi jucători columbieni.

Jucătorii de la EURO 2024 cărora cota de piață le-a urcat vertiginos. Top 10

Chiar dacă nu a jucat foarte mult și nu este un titular de drept în echipa națională a Angliei, lui Cole Palmer (22 de ani) i-a crescut cota cu 25 de milioane de euro, cea mai mare mărire pentru un jucător prezent în Germania. În acest moment, Palmer a ajuns să valoreze 80 de milioane de euro, conform transfermarkt.com.

  • Cole Palmer a reușit să înscrie pentru Chlesea de 22 de ori în 34 de partide, plus 11 assist-uri, sezonul trecut

Pe locul 2 în ierarhie se află germanul Florian Wirtz, care a cunoscut o creștere de 20 de milioane de euro. Fotbalistul a avut un aport important pentru naționala țării sale, două goluri în 5 partide la EURO 2024, care a ajuns în faza semifinalelor.

Câștigător al Bundesligii sub comanda lui Xavi Alonso la Leverkusen, Wirtz este un fotbalist care a intrat în atenția celor mai mari cluburi. De la 110 milioane, el a urcat la 130 de milioane de euro.

Podiumul este completat de Phil Foden, care are un procent de 100% din minutele pe care Anglia le-a jucat la acest turneu. Este un titular necontestabil în echipa condusă de Southgate. Valoarea jucătorului de la Manchester City a ajuns la 150 milioane de euro,o creștere de 15,4% față de începutul turneului final.

La 19 ani, Arda Guler  și-a dublat cota de piață avută la startul EURO 2024

Poate cea mai mare surpriză a acestui Campionat European o reprezintă Arda Guler (19 ani, de la Real Madrid). Cu un gol și două pase decisive în 5 meciuri, fotbalistul turc și-a dublat cota de transfer: 30 de milioane de euro.

Într-o situație similară se regăsește spaniolul Fermín. Deși a bifat doar 6% din totalul minutelor jucate de Spania la acest turneu până acum, este jucătorul cu cea mai mare creștere și este evident că prestația în tricoul Barcelonei a contribuit semnificativ.

Clasamentul este continuat tot de un jucător spaniol, de data aceasta de la Villareal, Alex Baena ajuns la o cotă 40 de milioane de euro, și el cu o creștere de 15 milionae de euro.

Aceeasi creștere a cunoscut-o și tânărul fotbalist al lui Manchester United, Kobbie Mainoo (19 ani). A bifat 40% din totalul minutelor jucate de trupa lui Southgate și a ajuns la 50 de milioane de euro, o creștere de 43% față de suma trecută în dreptul lui la startul Campionatului European.

Ultimii trei jucători din TOP 10 a căror cotă a crescut cu câte 10 milioane de euro sunt croatul Josip Stanisic, care inițial valora 18 milioane, englezul Adam Wharton (Anglia), care a ajuns la 30 de milioane de euro, și olandezul Brian Brobbey, chiar dacă nu a apucat încă să joace la turneul final, a ajuns la 35 de milioane de euro.

Etichete: phil foden , florian wirtz , cole palmer , top 10 euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a reacționat femeia care a sesizat CCR privind candidatura lui Șoșoacă după decizia Curții. „Voi deschide o șampanie”

Amalia Bellantoni, femeia care a sesizat Curtea Constituțională cu privire la candidatura Dianei Șoșoacă, a sărbătorit sâmbătă seara decizia CCR în privința președintelui SOS România. Aceasta a făcut un live pe Facebook în care a spus despre Șoșoacă că „nu are ce căuta” în cursa prezidențială.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Foto Imagini horror! Căpitanul lui Real Madrid riscă finalul carierei, după o accidentare greu de privit

Au început negocierile: Cristiano Ronaldo se pregătește să semneze contractul cu ”ultimul club din cariera sa”

N-au stat la discuții și i-au luat Emmei Răducanu ”bijuteria” de 150.000 de euro. Englezii au descris totul într-un cuvânt

Federația a amânat toate meciurile de fotbal: s-a declarat stare de catastrofă naturală

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text FC Botoșani - Rapid 0-0, ACUM pe Digi Sport 1. Giuleștenii au un singur eșec în deplasare

Notele primite de Dennis Man și de Valentin Mihăilă, după ”chinul” Parmei de la Bologna

1,7 milioane de euro pentru Horațiu Moldovan!

Exclusiv Nicolae Mitea a văzut accidentarea lui Mihai Lixandru și a reacționat: ”Este posibil să faci recidivă”

Citeşte şi

Cole Palmer, ”nemulțumit” după ce a marcat 4 goluri și a intrat în istorie: ”Ar fi trebuit să dau 5 sau 6!”

Cole Palmer, UNIC în istoria Premier League

PEROZGeorgina Rodriguez, într-o rochie minusculă care i-a marcat formele și i-a dat de furcă. Necunoscută înainte de Ronaldo, faimoasă azi

FILM NOWHalle Berry, selfie în care apare topless, acoperită doar cu un braț. 58 de ani în buletin, cu decenii mai tânără la trup și chip

Alexi Pitu vorbește, în premieră, despre negocierile cu viitoarea sa echipă: "Trebuie să plec cât mai repede!" citeşte ştirea pe Prosport.ro

Probleme serioase pentru Novak Djokovic, la Shanghai. Cum s-a terminat meciul cu Alex Michelsen citeşte ştirea pe ziare.com

Primul român cu Tesla Cybertruck: Ce a putut să facă prima dată după ce a adus-o în România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, aranjată așa cum rar au văzut-o fanii. Abia au recunoscut-o: „Așa da! N-am nimic de reproșat”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, aranjată așa cum rar au văzut-o fanii. Abia au recunoscut-o: „Așa da! N-am nimic de reproșat”

Digi World

Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care poți bea doar apă

Digi Animal World

Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit virale