Jucătorii elvețieni se bucură de victorie, după meciul Ungaria - Elveția 1-3 / Foto: Profimedia

Galerie Foto EURO 2024 | Ungaria - Elveția 1-3. Elvețienii au debutat cu dreptul la Campionatul European

articol scris de Digi Sport
15.06.2024, 15:12
  • SuperLiga: CFR - UTA, sâmbătă, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Oțelul, sâmbătă, 21:30, DGS 1

Ungaria - Elveția a fost cel de-al doilea meci al Campionatului European din Germania, după cel de deschidere dintre țara gazdă și Scoția, terminat cu victoria nemților, scor 5-1.

Elveția a câștigat duelul de pe ”Rhein Energie Stadion”, în fața Ungariei, cu scorul de 3-1. Partida a putut fi urmărită în format LIVE TEXT pe digisport.ro. 

Ungaria - Elveția 1-3. Elvețienii au luat toate cele trei puncte din duelul cu ungurii

Statistica meciului Ungaria - Elveția 1-3 / Foto: Sofascore

Galerie Foto

În debutul meciului de pe ”Rhein Energie Stadion”, naționala Ungariei a fost prima care ”și-a arătat colții”. În minutul 10, Roland Sallai a primit o pasă foarte bună la marginea careului, dar șutul expediat de acesta a trecut peste poarta apărată de Yann Sommer.

Trei minute mai târziu, Elveția a dat replica și a deschis scorul prin Kwadwo Duah. Repriza a fost dominată în totalitate de elvețieni, care au pus la încercare, în repetate rânduri, apărarea ungurilor.

Finalul primei reprize i-a regăsit pe elvețieni în atac, iar Michel Aebischer a șutat plasat din interiorul careului și a dus scorul la 2-0 pentru elvețieni.

În partea a doua a jocului, Ungaria a fost mai incisivă. Barnabas Varga a redus din diferență în minutul 66 și părea că reaprinde speranțele suporterilor unguri, însă în minutul 90+3 Breel Embolo a punctat pentru elvețieni și a închis tabela de marcaj la scorul de 1-3.

Clasamentul Grupei A, după prima etapă

Clasament Grupa A / Foto: Flashscore

Minutul 90+8: Final de meci! Ungaria - Elveția 1-3.

Minutul 90+3: GOOOL Elveția! Breel Embolo a profitat de o greșeală din apărarea ungurilor, l-a lobat pe Peter Gulacsi și a înscris. Ungaria - Elveția 1-3.

Minutul 90: Ocazie Elveția! Granit Xhaka a încercat să puncteze pentru Elveția, însă Peter Gulacsi a respins balonul în corner.

Minutul 66: GOOOL Ungaria! Barnabas Varga a redus din diferență și a reaprins speranțele Ungariei.

Minutul 57: Ocazie Elveția! Dan Ndoye a luat o acțiune pe cont propriu, însă șutul său a trecut peste poartă.

Minutul 45+2: Pauză! Ungaria - Elveția 0-2.

Minutul 45: GOOOL Elveția! Michel Aebischer a șutat plasat din interiorul careului și a dus scorul la 2-0 pentru elvețieni.

Minutul 40: Ocazie Ungaria! Willi Orban a încercat să restabilească egalitatea, însă mingea trimisă spre poarta elvețienilor a fost apărată cu ușurință.

Minutul 20: Ocazie Elveția! Ruben Vargas a fost aproape să înscrie pentru elvețieni, însă Peter Gulacsi a reușit să respingă mingea în corner.

Minutul 13: GOOOL Elveția! Kwadwo Duah a reușit să înscrie pentru Elveția.

Minutul 10: Ocazie Ungaria! Roland Sallai a primit o pasă foarte bună la marginea careului, dar șutul expediat de acesta a trecut peste poarta apărată de Yann Sommer.

UPDATE: A început meciul.


Echipele de start:

Ungaria: 1. Peter Gulacsi - 2. Adam Lang, 6. Willi Orban, 4. Attila Szalai - 5. Attila Fiola, 8. Adam Nagy, 13. Andras Schaefer, 11. Milos Kerkez - 20. Roland Sallai, 10. Dominik Szoboszlai (căpitan) - 19. Barnabas Varga.

  • Selecţioner: Marco Rossi.
  • Rezerve: 12. Denes Dibusz, 22. Peter Szappanos - 3. Botond Balogh, 7. Loic Nego, 14. Bendeguz Bolla, 18. Zsolt Nagy, 21. Endre Botka, 24. Marton Dardai, 15. Laszlo Kleinheisler, 16. Daniel Gazdag, 17. Callum Styles, 26. Mihaly Kata, 9. Martin Adam, 23. Kevin Csoboth, 25. Krisztofer Horvath.

Elveţia: 1. Yann Sommer - 22. Fabian Schaer, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez - 3. Silvan Widmer, 10. Granit Xhaka (căpitan), 8. Remo Freuler, 19. Dan Ndoye - 20. Michel Aebischer, 17. Ruben Vargas - 18. Kwadwo Duah.

  • Selecţioner: Murat Yakin.
  • Rezerve: 12. Yvon Mvogo, 21. Gregor Kobel - 2. Leonidas Stergiou, 4. Nico Elvedi, 15. Cedric Zesiger, 11. Renato Steffen, 14. Steven Zuber, 16. Vincent Sierro, 23. Xherdan Shaqiri, 24. Ardon Jashari, 26. Fabian Rieder, 7. Breel Embolo, 9. Noah Okafor, 25. Zeki Amdouni.
Ungaria - Elveția / Foto: Sofascore

Germania a obținut primele trei puncte în Grupa A, iar Ungaria și Elveția se luptă pentru a o prinde din urmă. 

2017 este anul în care cele două selecționate s-au întâlnit ultima dată. Meciul s-a disputat în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2018, iar elvețienii s-au impus fără probleme, scor 5-2. Granit Xhaka, Fabian Frei, Steven Zuber (dublă) și Stephan Lichtsteiner au adus victoria, în timp ce pentru unguri au înscris Richard Guzmics și Roland Ugrai. 

În acest moment, Ungaria se află pe locul 26 în clasamentul FIFA, în timp ce Elveția se află șapte poziții mai sus, pe 19. 

EURO 2024 | Ungaria - Elveția, LIVE TEXT, de la 16:00 pe digisport.ro. Echipele probabile

Ungaria (3-4-2-1): Gulacsi; Szalai, Balogh, Lang; Nego, Schafer, A. Nagy, Kerkez; Sallai, Szoboszlai; Varga

  • Antrenor: Marco Rossi

Ungaria (3-5-2): Sommer; Schar, Akanji, Rodriguez; Widmer, Zakaria, Freuler, Xhaka, Ndoye; Okafor, Embolo

  • Antrenor: Murat Yakin

Etichete: campionatul european , elvetia , euro , ungaria , euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Mi-e frică, nu sunt pregătită”. Un ciclon puternic va mătura țara de la vest la est, cinci județe ar putea fi înghițite de ape

Un ciclon puternic va mătura țara de la vest la est în acest weekend, iar autoritățile sunt în alertă maximă pentru că se așteaptă la noi inundații de proporții, inclusiv în zonele afectate deja de viituri. Megafurtuna vine în același timp cu viitura de pe Dunăre și ar putea provoca un dezastru major. Debitul fluviului este așteptat să se tripleze mâine, iar cinci județe din sudul țării ar putea fi înghițite de ape.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Cristi Chivu s-a mutat în România după 15 ani în străinătate și a avut parte de o mare surpriză: ”Nu e a lui”

"Ce i-ați transmis lui Drăgușin după eliminare?" Ange Postecoglou a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Gigi Becali îl aștepta să semneze, dar ce a urmat l-a lăsat fără cuvinte: ”Rar întâlnești. Pe el nu-l interesează”

Gigi Becali a văzut cum a jucat Chiricheș cu RFS și i-a transmis un mesaj clar fundașului de la FCSB: ”N-ai cu cine!”

Exclusiv Lui Gigi Becali i-a venit ”o idee” după meciul cu RFS și a dezvăluit decizia luată: ”20 de milioane de euro”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

News Alert Simona Halep revine pe teren săptămâna viitoare

Reacția WTA, după victoria extraordinară a lui Jaqueline Cristian în fața campioanei de la Wimbledon

Dan Petrescu, nervos la conferința de presă: ”Mi se pare aiurea”

Live Video&Score Irina Begu - Mirra Andreeva ACUM, Digi Sport 2. Jaqueline Cristian, victoria zilei la China Open

Citeşte şi

Anglia riscă să fie exclusă de la EURO 2028, deși e gazda turneului!

Video Olanda - Germania 2-2 / Anglia - Finlanda 2-0. Rezultatele zilei și clasamentele

PEROZSobră din față, îndrăzneață când s-a întors cu spatele. Mădălina Ghenea a făcut senzație în Milano cu ținuta și cu atitudinea

FILM NOWÎn anii '90, toți bărbații visau la ea, dar ea era copleșită de probleme. Cum arată Heather Locklear la 63 de ani

Simona Halep e în top trei al jucătoarelor care au câștigat cei mai mulți bani din tenis. Depășește nume uriașe! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Becali a dat de pământ cu un jurnalist celebru: ”Vrea să mor”. A spus totul în direct, chiar la trustul unde scrie acesta citeşte ştirea pe ziare.com

Momentul în care Sever Mureșan a contat pentru sportul românesc. Legătura cu Dinamo și cele 159 de milioane de euro de la Dacia Felix citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anca Țurcașiu, în formă maximă la 54 de ani. Și-a arătat bronzul ciocolatiu și corpul tonifiat, într-un costum de baie cu animal print

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anca Țurcașiu, în formă maximă la 54 de ani. Și-a arătat bronzul ciocolatiu și corpul tonifiat, într-un costum de baie cu animal print

Digi World

5 semne alarmante care îți indică că o aplicație mobilă nu este de încredere

Digi Animal World

Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de fapt, pasărea prădătoare