Marc Cucurella, la șutul lui Jamal Musiala / Foto: Profimedia

Exclusiv A venit verdictul specialistului, după faza care i-a făcut pe 350.000 de oameni să ceară rejucarea unui meci de la EURO 2024

articol scris de Digi Sport
08.07.2024, 23:00
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Meciul Spania - Germania 2-1, din sferturile EURO 2024, a oferit cea mai controversată fază de la turneul final din Germania.

În minutul 106, la scorul de 1-1, Marc Cucurella, aflat în propriul careu, a blocat cu mâna un șut al lui Jamal Musiala, dar arbitrul Anthony Taylor a lăsat jocul să continue, ceea ce i-a făcut pe 350.000 de oameni să semneze o petiție prin care se cere rejucarea meciului.

Galerie Foto

Verdictul lui Marius Avram: Henț la Marc Cucurella

Marius Avram crede că decizia este greșită și că Germania trebuia să primească o lovitură de la 11 metri.

Cea mai discutată și controversată fază de la Campionatul European, mai ales că vorbim și despre țara gazdă. Când vorbim de henț, n-am cum să nu spun că UEFA merge către nuanțarea cât mai mult a hențului, iar FIFA dorește o simplificare.

UEFA spune vezi poziția brațului, i-a dat sau nu brațul peste cap, îl avea lăsat în jos, era lipit de corp în poziție naturală, se duce brațul către minge sau mingea către braț? Sunt tot felul de nuanțe. E discutabil. Ce înseamnă poziție normală? Când era în poziție normală? Când mingea a lovit brațul.

El era cu mâna în lateral. El, văzând că vine mingea, își trage brațul către corp. El își trage brațul către corp pentru a nu face henț sau își trage brațul către corp văzând că acolo vine mingea?

Rosetti le-a prezentat o fază similară arbitrilor înainte de EURO și a spus că, dacă jucătorul are mâna cât de cât lângă corp, într-o poziție naturală, niciodată nu este henț.

Încă un element pe care UEFA îl dă arbitrilor este că, dacă îi dă mâna peste cap, nu este henț. Eu aici spun că este henț”, a declarat Marius Avram, la Digi Sport Special.

Știm semifinalele EURO 2024

Spania - Franța este prima semifinală de la EURO 2024, care se joacă marți, de la ora 22:00, la Munchen. Miercuri, de la aceeași oră, pe stadionul din Dortmund, are loc partida dintre Anglia și Olanda.

Spania s-a calificat în semifinalele EURO 2024 după ce a trecut de țara gazdă, Germania, scor 2-1 după 120 de minute de joc. Golul decisiv a fost marcat de Mikel Merino târziu, în minutul 119.

Franța, schimb, a trecut de Portugalia după executarea loviturilor de departajare. A fost 0-0 în 120 de minute de joc.

Olanda este singura dintre cele patru semifinaliste care a obținut calificarea după 90 de minute. A fost condusă cu 1-0 de Turcia, dar a revenit și s-a impus cu 2-1.

Anglia, adversara din semifinală, a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Elveția.

Tabloul fazelor eliminatorii de la EURO 2024

Etichete: marius avram , spania germania , marc cucurella


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în România, luni după-amiază. S-a simțit în toată țara

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni după amiaza în zona seismică Vrancea. Seismul a fost simțit în toată țara.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid București - 'U' Cluj 0-1, ACUM, la Digi Sport 1. ”Șepcile Roșii” au dat lovitura în Giulești

Italienii au dat verdictul despre Dennis Man, după ”dezastrul” Parmei din meciul cu Udinese

Reacția lui MM Stoica, după cutremurul cu magnitudinea de 5,4 din România! PATRU cuvinte și sute de aprecieri

Decizia radicală luată de fanii Rapidului care l-au ironizat pe Șumudică, la 5 zile după ce ”au făcut pace” cu antrenorul

Citeşte şi

Video Exclusiv Verdictul specialistului după golul anulat FCSB-ului cu Hermannstadt. ”Nu este 'crystal clear' / De ce l-a chemat”

”Amenințat”, Erling Haaland i-a răspuns jucătorului de la Chelsea: ”E amuzat! Anul trecut mi-a cerut tricoul”

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit