Fabian Ruiz, Jude Bellingham și Rodri / Foto: Getty Images

A spus cine trebuie să câștige Balonul de Aur, imediat după finala EURO 2024: ”E cel mai bun jucător din lume”

articol scris de Digi Sport
15.07.2024, 14:45
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Spania a cucerit EURO 2024, turneu final desfășurat în Germania în perioada 14 iunie - 14 iulie, în urma unei finale cu Anglia, scor 2-1.

În urma acestui succes, selecționerul Luis de la Fuente a intrat în istorie, întrucât a devenit primul antrenor care a câștigat EURO U19, EURO U21, UEFA Nations League și EURO.

Selecționerul Luis de la Fuente a declarat că Rodri merită să câștige Balonul de Aur

Nico Williams și Mikel Oyarzabal au înscris în minutele 47 și 87, în timp ce pentru selecționata lui Gareth Southgate a punctat Cole Palmer (73).

La finalul meciului, UEFA a înmânat cele mai importante premii individuale. Nico Williams a fost numit omul meciului din finală, Lamine Yamal a cucerit titlul de cel mai bun tânăr jucător al turneului, în timp ce Rodri, jucătorul schimbat la pauză din cauza unei accidentări, a câștigat trofeul pentru jucătorul turneului.

Rodri a avut evoluții apreciate atât la echipa de club (Manchester City), cât și la echipa națională, astfel că mai mulți specialiști din lumea fotbalului consideră că spaniolul merită să câștige Balonul de Aur, cel mai prestigios premiu individual din fotbal. Printre aceștia se numără și selecționerul Luis de la Fuente.

”Vreau să continui și nu va fi nicio problemă. Campionatul a fost câștigat cu o forță pe care am văzut-o rar.

Băieții sunt un exemplu pentru societate. Ambiție, dorința de a munci. Totul i-a determinat să câștige ceva atat de important. Suntem împreună de 44 de zile și acești fotbaliști sunt un veritabil exemplu. Tinerii ar trebui să-i vadă pe acești jucători care își dau viața pe teren la fiecare meci.

Mikel (n.r.- Oyarzabal, marcatorul golului de 2-1 pentru Spania) este o valoare certă. Am câștigat totul împreună. Nu eșuează niciodată. A știut să profite la faza golului.

Iar Zubimendi l-a înlocuit pe cel mai bun jucător din lume. Vă rog, Rodri trebuie să primească Balonul de Aur acum!”, a declarat Luis de la Fuente, conform Marca.

"Am avut credinţă. În viaţă, atunci când faci lucrurile bune, Dumnezeu te răsplăteşte la sfârşit, iar eu îi mulţumesc. Este o zi incredibilă pentru toată lumea", a declarat Rodri pentru postul de televiziune TVE, adăugând că Spania a scris istorie la EURO 2024, după ce a "învins patru campioane mondiale dintr-o lovitură".

Etichete: spania , balonul de aur , spania anglia , euro 2024 , rodri


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în România, luni după-amiază. S-a simțit în toată țara

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni după amiaza în zona seismică Vrancea. Seismul a fost simțit în toată țara.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid București - 'U' Cluj 0-1, ACUM, la Digi Sport 1. ”Șepcile Roșii” au dat lovitura în Giulești

Italienii au dat verdictul despre Dennis Man, după ”dezastrul” Parmei din meciul cu Udinese

Decizia radicală luată de fanii Rapidului care l-au ironizat pe Șumudică, la 5 zile după ce ”au făcut pace” cu antrenorul

Notele primite de Man și Mihăilă, după dezastrul din meciul Parma - Udinese. Românii au reușit câte un assist

Citeşte şi

Intrat în ultimul an de contract cu Real Madrid, Carlo Ancelotti a spus totul: ”Singurul lucru pe care îl cer”

”Cel mai bun atacant român” nu se regăsește după transferul în Spania: a jucat doar 50 de minute

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit