Exclusiv Stadionul Rapid nu se va mai numi Valentin Stănescu! Rică Răducanu, responsabil pentru "Rapid" şi "Arcul de Triumf"
14.11.2019, 13:29SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Stadioanele care se ridică în Bucureşti înaintea turneului final EURO 2020 nu se află nici pe departe într-o situaţie bună. Singura arenă aflată oarecum în grafic este Steaua, despre care reprezentantul Guvernului Dăncilă, Marcel Ciolacu, spunea că va avea acoperişul montat până la finele anului 2019.
Tocmai de aceea, Gică Popescu a avut iniţiativa de a-l coopta pe "Rică" Răducanu, 73 de ani, fostul mare portar al giuleştenilor şi al României, în echipa sa şi care va avea drept responsibilitate urmărirea lucrărilor la Stadionul Rapid şi la Stadionul Arcul de Triumf.
În plus, aproape sigur noul stadion va deveni "Rapid - Necula Răducan". Documentaţie este înaintată şi sunt aşteptate ultimele avize.
- Gică Popescu este singurul consilier preluat de Guvernul Ludovic Orban de la Viorica Dăncilă.
Rică Răducanu este responsabil cu urmărirea construirii Stadioanelor Rapid şi Arcul de Triumf
"Da, tăticu! Am vorbit cu Gică Popescu şi o să mă ocup de treaba asta. El nu este mereu în Bucureşti şi d-aia e nevoie de cineva aici. Trebuie să terminăm stadioanele aşa cum trebuie", a declarat Necula Răducan, aşa cum, de fapt, îl cheamă în acte de celebrul personaj al Giuleştiului, pentru Digi Sport Matinal.
"Şi da, îmi doresc, normal, ca stadionul să poarte numele meu. Cine nu şi-ar dori aşa ceva?", a completat fostul mare portar.
Cine este Rică Răducanu
Necula "Rică" Răducan este unul dintre cei mai mari portari ai fotbalul românesc. A câştigat un titlu de campion şi trei Cupe ale României. După zece sezoane la Rapid, echipă în care a debutat, a trecut la Sportul Studenţesc şi apoi la Steaua, în anul 1978, echipa cu care a cucerit a treia Cupă a României.
A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului pentru cele 329 de meciuri jucate în prima divizie şi 61 de selecţii în echipa naţională. Fostul fotbalist a fost decorat, în martie 2008, de preşedintele Traian Băsescu cu "Meritul Sportiv" Clasa III, alături de Cornel Dinu şi Mircea Lucescu, reprezentanţi ai generaţiei care a participat la Campionatul Mondial din Mexic din 1970.
Ce a găsit noul Ministru al Dezvoltării la Stadioanele Steaua, Rapid, Arcul de Triumf
Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din Guvernul Ludovic Orban, a efectuat miercuri vizite-surpriză pentru a verifica stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf.
"Mi-am început ziua cu o nouă vizită pe şantierele celor trei stadioane la care se lucrează pentru organizarea meciurilor din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020). După cum am spus şi săptămâna trecută, finalizarea acestor obiective este una dintre priorităţile mele, iar constructorii sunt sigur că se vor obişnui cu asemenea vizite neanunţate.
Este important să ştim în permanenţă care este stadiul lucrărilor şi de ce mai este nevoie pentru ca angajamentele asumate de România să poată fi respectate, iar lucrările să fie de calitate!”, a declarat Ion Ştefan, potrivit unui comunicat remis News.ro.
Stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf
Ministrul Ion Ștefan, noul ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, s-a întâlnit cu, miercuri, cu reprezentanţii constructorilor de la stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, iar aceștia l-au asigurat că toate lucrările sunt în grafic şi au avansat faţă de săptămâna trecută.
Stadionul Steaua
- preţ 94.672.020 milioane de euro
- capacitate de 31.254 de locuri
- s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95%;
- se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate (stadiul acestora este de cca. 85%);
- au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%); o confecţia metalică a acoperişului este 50% montată.
Stadionul Rapid
- preţ 36.926.880 milioane de euro
- capacitate de 14.050 de locuri
- o săpătură este realizată în proporţie de 100%;
- betonul de egalizare, în proporţie de 95%;
- o hidroizolaţie la nivelul fundaţiilor, în proporţie de 95%;
- o fundaţie, în proporţie de 50%.
Stadionul Arcul de Triumf
- preţ 39.499.366 milioane de euro
- capacitate de 8.207 de locuri
- lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 95%; lucrările de execuţie stâlpi, diafragme,
- fundaţii izolate - 85%; lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii - 30%.
Cele 3 stadioane se realizează prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii cu un buget care a ajuns la aproximativ 170 de milioane de euro.
Etichete: stadion rapid , rica raducanu , stadioane euro 2020 , necula raducanu , ministru ion stefan
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții