Radu Drăgușin, după România - Olanda 0-3 / Foto: Profimedia

Un cunoscut antrenor din Olanda nu i-a iertat pe ”Tricolori” după eliminarea de la EURO 2024

articol scris de Digi Sport
03.07.2024, 14:20
  • SuperLiga: CFR - Poli Iași, sâmbătă, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Oțelul - Universitatea Craiova, sâmbătă, 21:30, DGS 1

România a fost eliminată de la EURO 2024, în optimile de finală, după ce a fost învinsă de Olanda cu scorul de 3-0.

  • Meciul România - Olanda a putut fi urmărit în format LIVE TEXT, pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, de abonații Digi România.

Aad de Mos, după eliminarea ”Tricolorilor” de la EURO 2024: ”În '94 aveați fotbaliști!”

Aad de Mos (77 de ani), antrenor cu multiple trofee în Olanda și Belgia, a analizat prestația elevilor lui Edi Iordănescu (46 de ani) în meciul cu Olanda. Printre altele, fostul tehnician a comparat generația actuală de ”Tricolori” cu ”Generația de Aur”.

În primele 15-20 de minute ați fost mai periculoși. România a presat, iar asta a adus ceva panică în rândurile olandezilor. A fost și acel șut bun al lui Man. După aceea, Olanda a preluat controlul partidei. Nu am avut emoții pentru că sunt călit.

Problema a fost sistemul jucat de România. E clar că olandezii i-au analizat bine. Pe partea dreaptă fotbaliștii Olandei au creat multe spații pentru Dumfries.

Mogoș, până să se accidenteze, trebuia să se apere mai spre centru, acolo unde-l ducea Bergwijn, iar Dumfries apărea pe spațiul liber. Hagi nu se retrăgea cu el, așa că fundașul nostru dreapta a fost mai mereu liber.

Problema este că, în sistemul 4-1-4-1, pe care l-a jucat România, au fost prea multe spații. Marius Marin era singur în fața apărării. Dacă Rijnders, spre dreapta, sau Xavi Simons, pe stânga, urcă în spațiile libere, e greu să te aperi la ei.

Dacă Răzvan Marin și Stanciu nu coboară pe aceeași linie cu el (n.r. Marius Marin), atunci mijlocașii olandezi pot specula acele spații. Iar când Marius Marin se apăra la unul dintre Rijnders sau Xavi Simons, Olanda scotea mingea la marginea terenului”, a declarat Aad de Mos, potrivit iAMsport.ro.

Aad de Mos: ”Radu Drăgușin nu e Gică Popescu!”

În aceste faze eliminatorii, nu e suficient să fii luptător. Cu tot respectul, dar jucătorii voștri sunt în Arabia Saudită, Serie B, Cluj, unul e pe bancă la Tottenham... E în regulă dacă vrei să treci de grupe, dar apoi e mai greu. Iordănescu a scos maxim din acest lot, iar țara trebuie să fie mândră de fotbaliștii români.

Nu pot fi sigur, pentru că nu-i prea cunosc. Sigur, numărul 24 (n.r. Racovițan) s-a descurcat bine. A avut intercepții multe și a stat aproape de adversar. Burcă nu prea a mai participat la construcție, dar nici nu prea a mai fost vorba de așa ceva din partea României.

O eroare foarte mare. Dar a venit pe fond de oboseală. Cred că Drăgușin are cele mai multe tackling-uri de la acest EURO. Dacă recurgi la acest procedeu de multe ori, înseamnă că ești obosit și nu mai poți anticipa ce fac atacanții. Ajungi târziu în locul unde este mingea.

Câte alunecări au de Vrij și Van Dijk? Poate câte una. Iar Radu Drăgușin nu e Gică Popescu. E o mare diferență. În 1994 aveați fotbaliști. Acum sunteți luptători. Și poți lupta doar cât ai muniție”, a adăugat Aad de Mos.

  • 9 trofee a cucerit Aad de Mos în cariera de antrenor, printre care și Cupa Cupelor în 1998.
  • Aad de Mos a cucerit titlul de campion atât în Olanda, cât și în Belgia, cu echipe precum Ajax, Mechelen sau Anderlecht.

Etichete: romania - olanda , aad de mos , radu dragusin , optimi euro 2024 , eliminare romania euro


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ce a pățit o femeie care a găsit o sacoșă cu 28.000 lei și a păstrat-o. Cui aparțineau banii

O femeie în vârstă de 43 de ani a fost reţinută de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Buzău pentru săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, după ce ar fi găsit o sacoşă cu 28.000 lei pe care şi-ar fi însuşit-o.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

FCSB a schimbat "prefixul"! La ce sumă a ajuns în Europa League, după victoria uriașă cu PAOK

Video PAOK - FCSB 0-1. Campioana României îl învinge pe Răzvan Lucescu! Daniel Bîrligea a marcat golul victoriei

Cum l-a numit Elias Charalambous pe Răzvan Lucescu, după PAOK - FCSB 0-1

RFS a scris istorie! Fosta adversară a FCSB-ului a reușit surpriza serii în Europa League

Exclusiv Reacția lui Răzvan Lucescu, după ce PAOK a pierdut acasă cu FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Denis Alibec a făcut scandal după Farul - Dinamo 1-1

”Bă, băiatule!”. Gigi Becali s-a dus direct la Darius Olaru după eliminarea cu PAOK și a doua zi a dezvăluit ce i-a spus

N-a stat la discuții! Decizia dură luată de patronul lui PAOK, după eșecul cu FCSB

Gigi Becali a dezvăluit mesajul despre Daniel Bîrligea primit de la Ioan Varga, după 1-0 cu PAOK

Citeşte şi

Oficial Decizia la care a recurs Ange Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a fost suspendat

Un fotbalist i-a "înnebunit" pe șefii lui Real Madrid! Când s-ar putea face transferul

PEROZȘi-a dorit să poarte costum de baie, soțul i-a luat o insulă de 50 de milioane $. Stilul de viață opulent al unui cuplu din Dubai

FILM NOWCu tocuri are 1.75 m, dar tot pare o minionă pe lângă fiul de 17 ani. Naomi Watts, mai mândră ca oricând, la braț cu liceanul preferat

Ce spune Mitică Dragomir despre jucătorul pe care Gigi Becali cere 15000000 de euro și pe care ”Il Luce” nu l-a convocat citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răsturnare de situație în cazul de dopaj al lui Paul Pogba. A primit vestea, după ce a fost suspendat inițial patru ani citeşte ştirea pe ziare.com

O imagine din spațiu dezvăluie un fenomen neobișnuit în cel mai ostil loc de pe Pământ. Ce au descoperit cercetătorii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fiica lui R. Kelly, distrusă de faptele blamabile ale tatălui ei: "Era totul pentru mine. Nu-mi duc fiul să-l vadă în închisoare"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fiica lui R. Kelly, distrusă de faptele blamabile ale tatălui ei: "Era totul pentru mine. Nu-mi duc fiul să-l vadă în închisoare"

Digi World

Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care poți bea doar apă

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului