Mirel Rădoi / Foto: Profimedia

Selectioner pentru Romania! Cine e favorit să-i ia locul lui Mirel Rădoi și ce nume mai sunt pe lista FRF

articol scris de Digi Sport
12.11.2021, 09:15
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

România a făcut doar 0-0 cu Islanda, în prelimiariile pentru CM 2022, iar șansele de a ajunge la baraj sunt minime.

3 variante de selecționer pentru România. Ladislau Boloni, în pole-position

După reacțiile acide pe care le-a avut la adresa lui Mihai Stoichiță și Ciprian Marica, Mirel Rădoi a vorbit și despre șansele de a continua la cârma naționalei.

După meciul cu Liechtenstein, de duminică, actualul selecționer va părăsi banca naționalei, așa cum anunțase încă de acum o lună, după meciul cu Armenia. Oficialii FRF au deja o listă cu 3 posibili înlocuitori.

Primul nume la care s-au gândit șefii de la FRF este Ladislau Boloni. Liber de contract, antrenorul de 68 de ani a fost aproape să revină în România, fiind ofertat de Sepsi OSK, dar în final a refuzat oferta primită.

Experiența este principalul atu al lui Boloni, care nu a exclus revenirea pe banca naționalei, pe care a mai condus-o în urmă cu 20 de ani. Boloni a mai fost selecționer în 2000-2001, înainte de a pleca la Sporting Lisabona și de a-i lăsa locul pe bancă lui Gică Hagi. El se află în relații excelente cu șefii de la FRF și așteaptă un telefon din partea acestora, pentru a reveni la cârma naționalei.

Dan Petrescu (53 de ani) este cea de-a doua variantă a lui Răzvan Burleanu, în cazul în care negocierile cu Ladislau Boloni nu se vor finaliza cu succes. "Bursucul" a avut rezultate excelente la CFR Cluj, formație alături de care a câștigat 3 titluri de campion.

Deși jocul echipelor pe care le-a pregătit nu a fost unul spectaculos, Dan Petrescu are rezultatele de partea sa și poate fi garantul succesului la națională. "Sunt antrenor la CFR Cluj. Am semnat un contract pe trei ani. Când am fost liber, nu m-a căutat nimeni. Acum sunt aici!", spunea Dan Petrescu, în urmă cu o lună.

Cea de-a treia variantă este Edi Iordănescu (43 de ani), antrenor care are zilele numărate la FCSB, după afirmațiile făcute de Gigi Becali în ultima vreme. Atacat de patron, tehnicianul nu a reacționat public, însă se va despărți de gruparea roș-albastră în iarnă. El are deja discuții cu mai multe formații, dar este o variantă și pentru oficialii FRF.

VIDEO România - Islanda 0-0

România a terminat la egalitate cu Islanda, scor 0-0, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

În celelalte meciuri din grupă, Macedonia de Nord a surclasat Armenia cu 5-0, la Erevan, iar Germania a surclasat Liechtensteinul cu 9-0.

  • Duminică se vor juca ultimele partide din grupă, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda şi Liechtenstein - România (Vaduz), toate de la ora 19:00.

Pentru a ocupa locul al doilea în grupă şi a se califica la baraj, România, care nu a mai participat la o Cupă Mondială din 1998, are nevoie de o victorie cu Liechtenstein, iar Islanda să nu piardă la Skopje cu Macedonia de Nord.

Clasamentul Grupei J:

  • 1. Germania - 24 de puncte
  • 2. Macedonia de Nord - 15 p
  • 3. România - 14 p
  • 4. Armenia - 12 p
  • 5. Islanda - 9 p
  • 6. Liechtenstein - 1 p

Etichete: dan petrescu , edi iordanescu , selectioner , ladislau boloni , mirel radoi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Exclusiv Ilie Dumitrescu nu mai are niciun dubiu, după ce Mircea Lucescu a umilit-o pe Kosovo: ”Hai, să vă spun ceva!”

Exclusiv Rădoi, favorit la Sepsi? De ce se întârzie numirea noului antrenor. ”Cine vine, trebuie să accepte condiția asta”

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia