Edi Iordănescu / Foto: Profimedia

Schimbarea majoră de la echipa națională din mandatul lui Edi Iordănescu

articol scris de Digi Sport
03.06.2024, 14:06
  • Media: Digi Sport Special, luni, 17:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, luni, 20:55, DGS 1

Echipa națională a României a început pregătirea pentru turneul final al EURO 2024

Înaintea turneului final, echipa națională are programate două meciuri amicale, cu Bulgaria și Liechtenstein, pe 4 și 7 iunie. Ambele partide de verificare se dispută pe Stadionul Steaua.

Edi Iordănescu: ”La prima selecție a mea am avut 10-12 solicitări de învoiri. Acum e totul la polul opus

La conferința de presă a meciului cu Bulgaria, Edi Iordănescu (45 ani) a dezvăluit schimbarea majoră de la echipa națională din mandatul său, care a început în martie 2022.

Primul meci al selecționerului a fost amicalul cu Grecia, iar la prima sa selecție a avut aproximativ 12 solicitări de învoiri din partea ”Tricolorilor”. În prezent, jucătorii cer permisiunea să ajungă mai devreme în cantonamentul de la Mogoșoaia.

”Sunt fericit că ne regăsim într-un moment bun. E un moment pentru care am muncit, pe care îl pregătim cu entuziasm, cu bucurie, dar cu o doză de responsabilitatea. La EURO am ajuns pentru că ne-am ridicat nivelul de competitivitate. Acum trebuie să ridicăm nivelul. Acum provocarea este să facem pasul către următorul nivel. E momentul ca acum să facem front comun și să încercăm să facem cinste pentru România.

Eu țin foarte mult la jucătorii mei, pentru mine e important procesul. V-am obișnuit cu principii clare de selecție. Ne-am dorit disciplină și în teren, și în afara lui. Tot timpul am încercat să protejez jucătorii. La prima selecție a mea am avut 10-12 solicitări de învoiri. Acum e totul la polul opus. Acum mi-au cerut permisiunea să ajungă mai devreme. Știu ce caractere am.

Și după deciziile pe care le-am, am mers mult pe omogenitate, am mers cu un grup care a demonstrat. Au fost și decizii mai puțin populare pe care mi le-am asumat și pentru care am criticat. Cu siguranță că mai puteau fi și alți jucători. Îi regret pe cei accidentați. Am avut ochi pentru toți, dar au fost decizii luate pe continuitate.”, a declarat Edi Iordănescu, în cadrul conferinței de presă. 

Edi Iordănescu: ”Trebuie să înțelegem că sunt teste. V-am obișnuit în campanie că am dat șansă tuturor”

Edi Iordănescu a susținut că amicalele lui Bulgaria și Liechtenstein sunt niște teste utile, în care va încerca să dea șansă mai multor jucători chemați la lot să-și arate valoarea în tricoul echipei naționale.

De asemenea, tehnicianul României a spus că toți jucătorii din angrenajul echipei naționale trebuie să-și ridice ritmul și implicarea în joc înainte de turneul final din Germania.

”E un moment pe care l-am căutat, l-am așteptat, am muncit pentru el, o calificare la turneul final. Sunt momente frumoase. Suntem în fața ultimelor teste. Nu trebuie să uităm că pentru această calificare a trebuit să ne creștem nivelul de competitivitate. Acum vorbim de o competiție și trebuie să ne ridicăm.

Trebuie să înțelegem că sunt teste. V-am obișnuit în campanie că am dat șansă tuturor. Dacă vii la echipa națională, înseamnă că ești un jucător valoros. Ca într-un puzzle, fiecare jucător trebuie să intre și să-și aducă un aport în echipă. Nu există titular și rezervă. Știm că suntem monitorizați de adversar.”, a spus Edi Iordănescu, pentru Digi Sport.

  • La EURO 2024, România le va înfrunta în grupă pe Ucraina (pe 17 iunie, de la ora 16:00), Belgia (22 iunie, ora 22:00) și Slovacia (26 iunie, ora 19:00).

Lotul preliminar al României pentru EURO 2024 

PORTARI
Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Răzvan SAVA (CFR Cluj, 0/0);

FUNDAȘI
Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 5/0), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 26/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 34/2);

MIJLOCAȘI
Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian ȘUT (FCSB, 1/0), Darius OLARU (FCSB, 16/0), Constantin GRAMENI (Farul Constanța, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 22/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 19/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel COMAN (FCSB, 13/1);

ATACANȚI
Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 9/2), George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 41/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 1/0).

Programul din Grupa României de la EURO

  • 17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA - Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19:00 Belgia - Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16:00 Slovacia - Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22:00 Belgia - ROMÂNIA, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00 Slovacia - ROMÂNIA, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19:00 Belgia - Ucraina, Stuttgart

Etichete: romania , echipa nationala , edi iordanescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au mers la bancă, bucuria lor s-a transformat în coșmar

Două surori din Genova au găsit o sumă uriașă de bani în timp ce făceau curățenie în pivnița bunicului lor, mort de 20 de ani. Este vorba despre 158 de milioane de lire vechi. Bucuria lor s-a transformat însă în disperare: când au mers la bancă, au aflat că nu mai pot converti în euro bancnotele ieșite din uz, relatează Il Messagero.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Filip Blazek a semnat cu Rapid

Fără precedent! Presa britanică a spus cum se va termina România - Olanda

Meciul Germania - Danemarca de la EURO 2024, întrerupt dintr-un motiv rar

Foto Un banner adresat Ungariei, afișat de suporterii români în Germania, a ajuns viral pe internet

Anunțul făcut în Italia, la nici 24 de ore de la rușinea de proporții de la EURO

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

România trebuie să rupă o ”tradiție” veche 20 de ani pentru a se califica în sferturile EURO 2024

Anunț important venit din Olanda, cu o zi înainte de meciul cu România, de la EURO 2024

Selecționerul Georgiei a răbufnit, după 1-4 cu Spania: ”A fost de 10 ori mai mult ofsaid”

Foto "Să-ți fie rușine!". Explicația găsită de Bellingham pentru gestul golănesc din Anglia - Slovacia: "De ce minți?"

Citeşte şi

Video Ce gol a putut să dea Denis Alibec! Toți și-au pus mâinile în cap când au văzut reușita atacantului

Exclusiv Cum a numit-o Mircea Sandu pe Olanda, înaintea meciului cu România + Ce a spus despre duelul ”Tricolorilor”

PEROZPovestea unei femei care are 22 de copii, la 26 de ani. Imaginile cu prichindeii au făcut furori pe internet: „Ce familie frumoasă!”

FILM NOWDe 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un mesaj soțului acesteia

Gicu Grozav a semnat pe doi ani! Unde va juca fostul internațional citeşte ştirea pe Prosport.ro

Starul naționalei Olandei a fost pus pe liber de Atletico Madrid chiar înaintea partidei cu România citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu uriaș în cinematografia românească! A murit actrița Ileana Stana Ionescu citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Val de reacții după ce Delia a apărut în lenjerie intimă. La 42 de ani, arată demențial: „Acum ești prea dezbrăcată!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Val de reacții după ce Delia a apărut în lenjerie intimă. La 42 de ani, arată demențial: „Acum ești prea dezbrăcată!”

Digi World

De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor studii

Digi Animal World

Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se târăște din apă