România - Serbia 0-0. Fără Tamaș, eliminat înainte de pauză, am fost dominați autoritar. Sârbii au ratat un penalty
14.10.2018, 17:45Premier League: Brighton - Brentford, vineri, 21:30, DGS 1
Premier League: Arsenal - Ipswich, vineri, 22:15, DGS 1
Reprezentativa României a remizat, duminică, pe Arena Naţională, scor 0-0, cu selecţionata Serbiei, într-un meci din grupa 4 a seriei C a Ligii Naţiunilor, în care a jucat a doua repriză în inferioritate numerică, iar oaspeţii au ratat un penalty înainte de pauză.
În minutul 44, Gabriel Tamaş a fost eliminat pentru o intrare periculoasă, cu piciorul ridicat, la Gacinovic. Arbitrul a arătat punctul cu var, iar lovitura de la 11 metri s fost ratată de Tadic, în minutul 45+1. Pe lângă acest penalty, sârbii au avut alte șase ocazii de a înscrie un gol, în vreme ce tricolorii au expediat câteva șuturi modeste pe poarta adversarilor.
În tribune s-au aflat 48.513 de spectatori. A asistat la meci şi Gheorghe Hagi, alături de Mirel Rădoi, selecționerul României U21.
Imediat după startul jocului, partida a fost întreruptă aproape două minute din cauza fumigenelor şi petardelor aprinse de fani.
În aceeaşi grupă, de la ora 21.45 se va disputa meciul Lituania - Muntenegru.
Echipele care au evoluat:
România: 12. Tătăruşanu – 6. Manea, 4. Tamaş, 22. Săpunaru-cpt., 3. Toşca – 5. Băluţă, 18. Marin – 10. Maxim (9. Rotariu ’71), 23. Stanciu, 21. Drăguş (14. Nedelcearu ‘45+3) – 19. Ţucudean (13. Keşeru, ’80).
Selecţioner: Cosmin Contra
Serbia: 12. Rajkovic – 2. Rukavina, 4. Milenkovic, 13. Veljkovic, 3. Rodic (21. Miletic ’77) – 19. Lukic, 6. Maksimovic – 14. Gacinovic (20. Milinkovic-Savic ’63), 10. Tadic-cpt., 18. Radonjic – 9. Mitrovic.
Selecţioner: Mladen Krstajić
Grupa 4 din Seria C programează, în ultimele două etape, următoarele partide:
17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16.00), România – Lituania (ora 21.45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti
20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21.45).
Min 90. FINAL. România a terminat la egalitate, scor 0-0 partida cu Serbia. Tricolorii au jucat repriza a doua cu un om mai puțin pe teren după ce Tamaș a fost eliminat și în clasamentul grupei rămân cele două puncte diferență în avantajul Serbiei.
Așa arată clasamentul în acest moment:
Min 89. Săpunaru acordă corner, la o intervenție nefericită. Sârbii ne asediază...
Min 88. Răzvan Marin trimite pe poartă, din afara careului, dar modest, prea modest.
Min 85. Mitrovic înscrie dintr-un offside mare și scapă de al doilea galben și, implicit, de eliminare.
Min 81. OCAZIE SERBIA! Miletic, nemarcat în careul nostru, trimite cu capul, pe lângă poartă!
Min 80. Keșeru intră în locul lui Țucudean.
Min 79. Mitrovic protestează, cere un corner, iar arbitrul îi arată galbenul.
Min 74. OCAZIE SERBIA! Mitrovic se înalță de lângă Nedelcearu, trimite sub transversală, dar avem noroc cu Tătărușanu, care scoate în corner!
Min 70. Rotariu intră în locul lui Maxim.
Min 69. Răzvan Marin vede galbenul.
Min 68. OCAZIE SERBIA! Tătărușanu intervine miraculos la șutul lui Mitrovic. Atacantul lui Fulham îl năucise pe Nedelcearu, apoi a trimis cu capul pe lângă poartă.
Min 67. Lukic trage de la vreo 30 de metri, mult peste, dar se acorădă corner.
Min 66. Rodic vede galbenul, primul pentru Serbia în acest meci.
Min 63. Milinkovic-Savic este trimis în locul lui Gacinovic.
Min 60. Tătărușanu iese bine la prima bară și reține un balon trimis periculos în fața porții. Mitrovic nu-l poate evita, dar sârbul se alege cu un galben.
Min 57. Faza importantă în afara careului sârbilor. Portarul Rajkovic a ieșit dintre buturi și solicităm un henț după o reluare a lui Stanciu. Contra e pragul unei crize de nervi.
Min 55. OCAZIE SERBIA! Radonjic îl izbește pe Manea cu o minge trimisă din careul mic...
Min. 50: Mitrovic reia puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții lui Tătărușanu.
INFO - 48.513 de spectatori sunt prezenți pe Arena Nationala, cifra oficială comunicată de organizatori.
Min 46. S-a reluat partida. Cei doi selecţioneri nu au efectuat modificări la pauză.
Min 45. PAUZĂ. Reprezentativa României este la egalitate cu Serbia, scor 0-0, pe Arena Naţională.
Min 45+4. Maxim vede cartonașul galben din partea arbitrului Kevin Blom.
Min 45+2. Nedelcearu intră în locul lui Drăguș.
Min 45. PENALTY RATAT! Dusan Tadic trage mult peste poartă de la punctul cu var!
Min 44. PENALTY PENTRU SERBIA! Tamaș ridică piciorul la nivelul capului, iar Gacinovic cade ca secerat. Fundașul nostru este eliminat!
Min 41. Replicăm prin Maxim, în flancul drept. Centrarea acestuia în centrul careului este prea înaltă pentru Țucudean.
Min 39. OCAZIE SERBIA! Gacinovic ratează incredibil cu o deviere din șase metri! Mingea s-a scurs agonizant pe lângă poartă.
Min 35. Drăguș are o acțiune în partea stângă, trage cu dreptul, la colțul lung, mingea trece pe lângă poartă, dar se dă corner.
Min 33. Sârbii au scăpat periculos pe contraatac, în flancul stâng, dar finalizarea oaspeților a lăsat de dorit. Este a doua șansă pe care sârbii au irosit-o în această primă repriză.
Min 31. Mitrovic sare mult peste Săpunaru, pune mâna pe fundașul nostru și se fluiră fault în atac. Tătărușanu parase extraordinar mingea trimisă la colțul scurt.
Min 28. Răzvan Marin trage de la 25 de metri, pe jos, mingea ar fi trecut puțin pe lângă, dar portarul sârb scoate în corner.
Min 25. Stanciu trece în lateral de doi sârbi, este la marginea careului, trage cu stângul, dar slab, pe centrul porții. O fază din care am fi putut obține mai mult...
Min 20. OCAZIE SERBIA! Tamaș sare pe lângă minge, Mitrovic rămâne singur, avansează doi metri, dar șutul său modest trece puțin alături!
Min 17. Mingea ajunge la Mitrovic, în careul nostru, dar se ridică fanionul de la margine pentru o poziție de offiside.
Min 12. Corner pentru România, scos de Drăguș. Este căutat Tamaș, la bara a doua, dar mingea este trimisă prea puternic.
Min 11. Construim o fază periculoasă pe contraatac, însă șutul lui Stanciu este slab.
Min 4. Pericol la poarta României în urma unei faze fixe executate de Kostic. Aglomeraţie în careul nostru, dar Tamaş îndepărtează pericolul.
Min 3. S-a reluat partida cu o lovitură de la colț.
Min 1. După niciun minut, meciul este oprit din cauza fumigenelor și petardelor aprinse de fanii României.
Galerie Foto
Min. 1 - A început partida! Ambele formații vin după victorii. Naționala lui Contra s-a impus în Lituania, scor 2-1, în timp ce sârbii au câștigat partida cu Muntenegru, 2-0, după o dublă a lui Mitrovic.
E OFICIAL. Au apărut echipele de start. Așa cum digisport.ro v-a anunțat deja, Drăguş e surpriza cea mare pregătită de Contra:
România (4-2-3-1): 12. Tătărușanu – 6. Manea, 4. Tamaș, 22. Săpunaru-cpt., 3. Toșca – 5. Băluță, 18. Marin – 10. Maxim, 23. Stanciu, 21. Drăguș – 19. Țucudean.
Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Niță – 2. Benzar, 8. Stoian, 9. Rotariu, 11. Bancu, 13. Keșeru, 14. Nedelcearu, 17. Tănase, 20. Mitriță
Selecționer: Cosmin Contra
Serbia (4-2-3-1): 12. Rajkovic - 2. Rukavina, 4. Milenkovic, 13. Veljkovic, 3. Rodic - 19. Lukic, 6. Maksimovic - 14. Gacinovic, 10. Tadic, 18. Radonjic - 9. Mitrovic
Rezerve: 1. Dmitrovic, 23. Jovanovic – 5. Spajic, 7. Zivkovic, 8. Prijovic, 15. Vukovic, 16. Jovicic, 17. Kostic, 20. Milinkovic-Savic, 21. Miletic
Selecţioner: Mladen Krstajic
UPDATE 15:40 Partida cu Serbia vine într-un moment în care prima reprezentativă are cel mai bun parcurs într-un an din 2007 încoace. Până acum, în 2018, tricolorii au obținut 5 victorii și două remize, anunţă frf.ro.
UPDATE 15:00 Dumitru Dumitriu, celebrul tehnician care a adus în Ghencea 4 titluri, a prefațat duelul dintre România și Serbia: "Contra ne va duce la EURO!"
UPDATE 14:35 Tricolorii au ieșit să inspecteze gazonul. Spectatorii au început să ia cu asalt Arena Națională. Se anunță o atmosferă incendiară.
ECHIPA DE START A ROMÂNIEI. Contra s-a decis asupra primului "11" contra Serbiei. Aşa cum Digi Sport te-a anunţat, Băluţă şi Drăguş sunt titulari. Manea primeşte în continuare credit în banda dreaptă a defensivei, deşi se anticipa că acesta îi va lăsa locul lui Romario Benzar. Selecţionerul vrea o echipă mobilă, care să treacă repede din 4-2-3-1 în 4-3-3, Maxim urmând a coborî în linia de mijloc în momentul în care se va apela la acest din urmă modul.
Primul "11" al României contra Serbiei:
Tătăruşanu - Manea, Tamaş, Săpunaru, Toşca - Răzvan Marin, Tudor Băluţă - Maxim, Stanciu, Drăguş - Ţucudean
UPDATE 14:01 Viitorul lui Hagi domină naţionala lui Contra. Mai mult de jumătate din titularii contra Serbiei au trecut sau sunt încă în lotul formaţiei "Regelui".
UPDATE 12:04 Cosmin Contra pregăteşte o mare surpriză pentru meciul cu Serbia, aşa cum Digi Sport te-a anunţat în exclusivitate: Denis Drăguş va fi titular. El va juca în locul lui Chipciu, deşi se anticipa că Rotariu va fi cel care îl va înlocui pe jucătorul suspendat.
UPDATE 11:48 Pentru că mizează pe faptul că la ora de start vor fi în tribune 50.000 de spectatori, oficialii FRF au remis un comunicat prin care i-au rugat pe cei care vor veni la meci să ajungă mai devreme. Asta și din cauza faptului că Bucureștiul va fi ”paralizat” la prânz de un maraton.
România - Serbia e văzută de mulţi confruntarea decisivă pentru şefia grupei a 4-a în Liga Naţiunilor. Tricolorii lui Contra sunt gata să facă un nou meci mare, după remiza de la Belgrad, 2-2, într-o confruntare desfăşurată la o oră neobişnuită: astăzi, de la ora 16:00.
România - Serbia: Atuurile tricolorilor
Cosmin Contra își pune toate speranțele în forța grupului de la echipa națională a României, înaintea meciului cu Serbia, acolo unde o victorie îi poate aduce pe tricolori pe primul loc în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Națiunilor.
Selecționerul României a evidențiat valorile individuale ale adversarilor de duminică, însă pune mai mare preț pe atuurile echipei sale. Contra a identificat calități pe care nu le avea nici măcar generația lui, cum ar fi tăria de a reveni după lovituri care pe vremuri cauzau căderi insurmontabile.
"Dacă vorbim de Serbia, un Milinkovic Savic, Mitrovic, Tadic, Maksimovic sunt jucători care în orice moment te pot pune în dificultate indiferent cum joci tu. Au și moral bun și de la echipele de club iar asta se vede și la națională. La noi e grupul, unitatea, nu avem joc individual care să facă diferența. Avem uneori ceva sclipiri, dar eu m-am bazat de la început pe puterea grupului", a spus Cosmin Contra, la conferința de presă care precedă meciul România - Serbia.
"Mi-aș dori să am și eu 3-0 la un anumit moment și să stau liniștit. Clar nu putem face asta la orice meci și că trebuie să suferim. E clar că reacționează bine băieții când e un moment greu, un punct pozitiv care nu se întâmpla înainte. Nici pe vremea mea nu se întâmpla. Când primeam un gol, cădeam din toate punctele vedere, fizic, psihic și nu mai puteam reveni. Acum, România are forța să revină, indiferent ce se întâmplă", a mai spus selecționerul naționalei României.
Tehnicianul consideră că presiunea mare ar fi singurul lucru care ar putea să tragă România în jos, mai ales că tinerii din echipă nu sunt obișnuiți cu acest lucru.
Dacă ei nu sunt motivați, nu știu la ce alt meci ar putea fi motivați. Să poți să trece pe primul loc cred că e un premiu destul de mare. Dar sunt jucători tineri în echipă, care nu au jucat cu așa presiune, cred că nu suntem făcuți să jucăm cu această presiune. Sperăm ca psihic, fizic, tactic, să ne ridicăm la nivelul sârbilor", a mai precizat Cosmin Contra.
România - Serbia: Dilemele lui Contra
La antrenamentul oficial de sâmbătă, de la Mogoșoaia, care a durat 60 de minute, Contra a pus la punct ultimele detalii, din care nu au lipsit exercițiile tactice. Se pare că ”Guriță” s-a decis și cine vor fi cei care vor intra în locurile lui Anton și Chipciu, ambii suspendați. Dacă Rotariu îi va lua aproape sigur locul mijlocaşului de bandă de la Sparta Praga, la închidere există o discuţie. Contra a fost iniţial tentat să meargă pe mâna lui Stoian, dar pare tot mai decis să îi dea o şansă lui Băluţă, de la Viitorul, care are mai multă calitate, dar căruia îi lipseşte, totuşi, experienţa.
De asemenea, se pare că selecționerul este tentat să schimbe și cei doi fundași de bandă, a căror prestații cu Lituania, scor 1-2, nu l-au încântat. În acest context, Benzar şi Toşca îi vor înlocui pe Manea şi Bancu.
Iată echipa probabilă a României
Tătărușanu - Benzar, Tamaș, Săpunaru, Toșca - R. Marin, T.Băluţă - D. Rotariu, N. Stanciu, Maxim - Țucudean.
România - Serbia: Interes enorm
Partida dintre România şi Serbia va avea parte de o atmosferă de mare meci mare. Cu o zi înaintea ”finalei” grupei, s-au vândut deja 43.000 de bilete iar cererea este în continuare una foarte mare. În aceste condiții, sunt șanse foarte mari ca meciul să se dispute cu tribunele arhipline, intersul fiind unul uriaș.
Concret, în acest moment, tichete mai sunt disponibile doar la inelul trei, cel superior. Casele de bilete mai sunt deschise azi până la ora 19:00, dar și mâine până înainte de startul întâlnirii.
”Lumea o să vină în număr mare la stadion iar asta ne face fericiți! În plus, vom fi satisfăcuți și mai mult dacă mâine o să-i facem fericiți cu o victorie și o prestație pe măsură. Depinde și de ce vom reuși noi pe teren. E clar că e de partea noastră publicul, dar trebuie să le dăm și motive să ne suțină de la început și până la final. E important să începem bine și să punem presiune pe sârbi”, a spus Cosmin Contra, selecționerul naționalei, la conferința de presă, de dinaintea marelui meci
Prețurile biletelor pentru meciul România - Serbia
Peluze (inel 1 și 2) | 30 lei
Peluze (inel 3) | 25 lei
Tribune (inel 2) | 70 lei
Tribune (inel 3) | 50 lei
Tribuna 2 (inel 1) | 90 lei
VIP ROȘU | 400 lei
VIP ALBASTRU | 250 lei.
România - Serbia: De ce se joacă la ora 16:00
De ce se joacă România - Serbia la ora 16:00? În această competiţie, acest tronson orar este folosit de UEFA pentru programarea unor meciuri din Liga Naţiunilor la solicitarea televiziunilor mari din Europa care vor să aibă posibilitatea transmiterii a cel puţin trei partide pe zi, pe acelaşi canal.
"Am jucat în Turcia şi la ora 12:00, aşa că nu este nicio problemă. Nu, nu este ciudat, abia ajungem mai repede acasă", a afirmat, zâmbind, Cristi Săpunaru la conferinţa de presă de dinaintea partidei România-Serbia.
"Este o oră interesantă pentru că oamenii pot lua masa de prânz şi apoi să vină la stadion. Este o oră foarte bună pentru spectatori", a declarat şi Cosmin Contra la aceeaşi întâlnire cu presa.
România - Serbia: Tadic a dezvăluit strategia
Dusan Tadic, căpitanul naţionalei Serbiei în absenţa lui Aleksandar Kolarov şi a lui Nemanja Matic, a dezvăluit strategia echipei lui Mladen Krstajic, în meciul cu România, din Liga Naţiunilor.
Fotbalistul lui Ajax Amsterdam spune că el şi colegii săi vor încerca să aibă posesia în majoritatea timpului, profitând şi de faptul că starea gazonului de la Bucureşti permite un astfel de joc.
“Ne vom strădui să facem un joc cât mai bun, cu o apărare agresivă, să recuperăm mingea cât putem de repede atunci când o pierdem, pentru că vrem să avem o posesie cât mai mare şi să avem un joc cât mai avansat.
Aici, la Bucureşti, e un teren bun, o echipă echilibrată şi ne vom strădui să facem un meci bun”, a declarat fotbalistul de 29 de ani, la conferinţa de presă de sâmbătă.
România - Serbia: "Nu e o finală"
Mladen Krstajic, selecţionerul plavilor, spune că partida de pe Arena Naţională nu este "o finală".
"Bineînţeles că nu este finala grupei acest meci, dar echipa mea va face toate eforturile să fie un joc cât mai echilibrat", a declarat tehnicianul sârb, la conferinţa de presă de azi.
Selecţionerul de 44 de ani nu se va putea baza pe căpitanii Alexandar Kolarov şi Nemanja Matic, ambii accidentaţi, şi anunţă schimbări în echipa de start, faţă de formaţia folosită în victoria cu 2-0 din Muntenegru.
“Am făcut schimbări de fiecare dată şi e posibil ca şi mâine să fac, dar nu pot spune acum care vor fi. Voi folosi jucătorii cei mai potriviţi. Mă voi axa ca pe posturile cheie să fie jucători cu experienţă, care să-i ghideze pe ceilalţi. Eu apreciez fiecare jucător în parte", a explicat Krstajic.
Antrenorul Serbiei spune că a remarcat calitatea naţionalei României la Belgrad, unde cele două echipe au terminat la egalitate, scor 2-2.
"Am observat încă de la meciul tur că România e o echipă bine închegată, bine organizată, şi sunt sigur că şi mâine va face un meci bun. Eu mă feresc să fac referiri la jucătorii altor echipe şi nu pot spune pe cine am remarcat”, a precizat Krstajic.
România - Serbia: Atenţie la Mitrovic
Aleksandar Mitrovic, vârful lui Fulham, e principalul pericol pentru buturile lui Tătăruşanu, în partida de azi. Vârful lui Fulham e într-o formă fantastică, fiind printre cei mai în formă atacanţi din lume.
După o perioadă mai degrabă modestă la Newcastle, unde Rafa Benitez îl trimitea cu precădere în repriza secundă pe teren, stagiunea actuală a însemnat o renaştere pentru Mitrovic. Atacantul care a reuşit o dublă contra tricolorilor, la Belgrad, a explodat pur şi simplu odată cu împrumutul la Fulham.
La 187 cm înălţime, Mitrovic e un atacant de careu clasic, care e greu de marcat şi foarte oportunist. A "zburat" pur şi simplu, reuşind 5 goluri şi un assist în primele 6 partide din Premier League. Cu Everton şi Arsenal, în ultimele două runde din Anglia, nu a mai avut o prestaţie la fel de solidă, însă revenit la naţională a dat încă o dată măsura talentului său. Aseară, contra Muntenegrului, Mitrovic a reuşit încă o dublă, ajungând la cota 9 în 12 meciuri, în toate competiţiile.
Tamaş şi Săpunaru vor trebui să fie foarte atenţi în duelurile cu el, dar ambii au experienţa necesară pentru a se poziţiona perfect şi a nu-l lăsa pe sârb să îşi pună în valoare calităţile.
187 cm este înălţimea lui Mitrovic, care e un adevărat turn de control. Nu impresionează la calităţile tehnice, dar e extrem de oportunist, cu un simţ al golului extrem de dezvoltat.
Programul meciurilor rămase din grupa a 4-a a Ligii Naţiunilor
14 octombrie: România - Serbia (Arena Naţională, ora 16:00), Lituania - Muntenegru (ora 21:45)
17 noiembrie: Serbia - Muntenegru (ora 16:00), România - Lituania ( (Stadion "Ilie Oană", Ploieşti, ora 21:45)
20 noiembrie: Serbia - Lituania (21:45), Muntenegru - România (ora 21:45)
Clasamentul Grupei a 4-a, din Liga C
Despre formatul Ligii Națiunilor:
• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în Liga inferioară.
• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.
• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).
• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.
România-Serbia se va juca duminică, de la ora 16:00, pe Arena Naţională, şi va putea fi urmărit LiveText pe siteul digisport.ro.
Etichete: romania , contra , romania serbia , liga natiunilor , romania serbia live text , romania serbia echipa probabila , romania serbia live , live text romania serbia , romania serbia octombrie , romania serbia duminica
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții