Răzvan Burleanu, președintele FRF / Foto: Profimedia

Răzvan Burleanu a fost în vestiarul ”Tricolorilor” după Belgia - România 2-0. Ce mesaj le-a transmis jucătorilor

articol scris de Digi Sport
23.06.2024, 16:39
  • Media: Liga Digisport, marți, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, marți, 21:00, DGS 1

România a pierdut cu Belgiascor 0-2, dar păstrează șanse importante la calificarea în optimile de finală ale EURO 2024.

În ultima etapă, cu Slovacia, România trebuie să obțină măcar un punct pentru a fi sigură de prezența în prima fază eliminatorie, de la Campionatul European.

Răzvan Burleanu, mesaj pentru ”Tricolori” după Belgia - România 2-0: ”Puteți să fiți campionii grupei în ultimul meci!”

Răzvan Burleanu (39 de ani) și Mihai Stoichiță (70 de ani) au mers împreună în vestiarul echipei naționale, după ce România s-a înclinat în fața Belgiei, la Koln.

Cei doi oficiali FRF au dorit să le transmită ”Tricolorilor” mesaje de încurajare, iar Mihai Stoichiță a dezvăluit modul prin care Răzvan Burleanu i-a impulsionat pe fotbaliști.

Belgienii au jucători cu niște calități individuale extraordinare, trebuie să recunoaștem și că joacă și unde joacă. Noi am arătat bine ca echipă.

Sacrificiul și motivația extraordinară a băieților au făcut ca la un moment dat chiar să aibă ocazii de gol.

Dacă contra Belgiei reușești să faci astfel de faze, în care să ajungi unu la unu cu portarul, de ce nu ai putea să faci asta contra Slovaciei. Echipa a avut un comportament admirabil din punct de vedere al dăruirii și al orientării tactice.

Îl felicit pe Edi pentru treaba asta. A reușit să împiedice vedetele Belgiei. Nu suntem dezamăgiți. După meci ne-am dus în vestiar împreună cu președintele FRF.

I-am încurajat, iar Burleanu le-a zis: 'Suntem pe primul loc, chiar dacă am pierdut cu 2-0 în fața Belgiei. Puteți să fiți campionii grupei în ultimul meci'.

Ai șanse în continuare să te califici, mergi pe mâna ta cu multă încredere și cu mult curaj și așa va fi. Asta este părerea noastră, am văzut și că jucătorii au rezonat cu ea.

Erau amărâți, nu pot să spun că era fericire în vestiar, dar se încurajau și spuneau că se poate repara orice oricând.

La multe echipe apar fel și fel de certuri de vestiar, dar nu este cazul la români. Se pare că acest Campionat European ne-a unit foarte mult din punct de vedere al echipei și uniunea asta este și cu staff-ul și cu suporterii.

Și amărăciunea pe care o sesizezi uneori în tribune este un stimul pentru toată lumea”, a declarat Mihai Stoichiţă, potrivit fanatik.ro.

Edi Iordănescu, mesaj pentru suporteri după România - Belgia 0-2

Înfrângerea în fața Belgiei nu este un rezultat dramatic, mai ales că România a arătat multe momente bune de joc și nici nu a pierdut la o diferență mare. În plus, ”Tricolorii” păstrează șanse mari la calificarea în optimi, fapt subliniat și de selecționer.

Edi Iordănescu a ținut să le mulțumească celor aproximativ 30.000 de suporteri care au fost prezenți în tribune, la Koln, pentru a susține echipa națională.

Când imnul României răsună din zeci de mii de piepturi pe un stadion de la EURO, într-o țară străină, pe finalul unui meci în care suntem conduși, înseamnă că sacrificiul și lupta jucătorilor din teren nu sunt doar apreciate de suporterii români, ci au unit într-o forță copleșitoare toată munca noastră și afecțiunea românilor de pretutindeni.

După atmosfera incredibilă de la Munchen, a venit lecția de susținere și afecțiune de la Koln. Cele mai emoționante momente pentru mine ca antrenor până azi.

Vă sunt recunoscător și vă mulțumesc în nume personal, dar și în numele întregului staff și al vestiarului echipei naționale, în numele tuturor băieților noștri!

Așa cum am promis, echipa asta dă totul. Până la capăt. Indiferent de zi și de adversar, noi suntem români, suntem mândri de asta și luptăm până la capăt!

Uneori iese perfect, alteori nu. Dar când ieșim de pe teren fără vreo urmă de îndoială că am dat totul pentru România și pentru români, avem toate șansele ca în meciul următor să schimbăm lucrurile pe tabelă!

Ne vom reface fizic atât de repede cât se poate, am strâns deja rândurile și vom fi din nou pregătiți, cu tot sufletul și tot ce avem mai bun fiecare, să vă facem mândri iar!

Capătul nu e aici, vă asigur. Iar noi, împreună, luptăm până la capăt!”, a fost mesajul lui Edi Iordănescu, potrivit frf.ro.

Etichete: mihai stoichita , belgia romania , razvan burleanu , vestiar echipa nationala , mesaj pentru tricolori


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine sunt victimele tragediei de la Suceava. O familie întreagă a murit aproape de casă, în timp ce se întorcea din vacanță

O tragedie cumplită a avut loc în Suceava. Membrii unei familii întregi și-au pierdut viața într-un grav accident, când se întorceau din concediu. Părinții, doi copii și un prieten care venise să-i ajute după ce li s-a stricat mașina au murit când autoturismul a fost izbit în plin de o autocisternă. Șoferul, de cetățenie ucraineană, a adormit la volan si a ajuns pe contrasens.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Un banner adresat Ungariei, afișat de suporterii români în Germania, a ajuns viral pe internet

Tot ce trebuie să știi despre EURO 2024: grupele, programul complet, stadioanele și premiile în bani

Foto ”Chel nenorocit”. Scene cum rar se văd, surprinse pe gazon imediat după Anglia - Slovacia

Oficial Valentin Mihăilă a semnat! Prima reacție

Supercomputerul Opta a făcut predicția, înainte de România - Olanda

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Text Portugalia - Slovenia 0-0, ACUM, pe digisport.ro. Meci între echipe despărțite de 51 de locuri

Foto Un copil a intrat pe gazon și s-a dus direct la Mbappe, iar cinci bărbați l-au înconjurat imediat! Ce a urmat

Ultimul meci? Anunțul făcut de Kevin De Bruyne, după eliminarea Belgiei de la EURO 2024

Exclusiv Cine ar fi favoritul să îl înlocuiască pe Nicușor Bancu în meciul cu Olanda

Citeşte şi

Exclusiv Mircea Sandu, mesaj pentru Răzvan Burleanu: 1.5 milioane de euro!

Exclusiv Momentul în care Edi Iordănescu a vrut să-și dea demisia de la națională și cine ”a girat” pentru el. ”Foarte tare”

PEROZȘi-a pierdut orice urmă de strălucire. Cum a fost surprinsă în Los Angeles Loni Willison, fosta soție a actorului din Baywatch

FILM NOWToți ochii au fost ațintiți asupra ai! Heather Graham, seducătoare într-o rochie mulată la Festivalul de Film Malta Mediterrane

Dinamo dă lovitura! Antrenorul e gata să bată palma: proiectul va rivaliza cu cel al Academiei Hagi! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB și-a ales echipamentul pentru sezonul următor. Cum vor arăta tricourile campioanei citeşte ştirea pe ziare.com

Oamenii renunță la smartphone-uri în schimbul telefoanelor care doar sună și trimit mesaje. Care este explicația citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, noi imagini care i-au lăsat pe fani fără cuvinte. Artista s-a pozat în cadă, după ce a apărut într-o pereche de colanți din plasă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, noi imagini care i-au lăsat pe fani fără cuvinte. Artista s-a pozat în cadă, după ce a apărut într-o pereche de colanți din plasă

Digi World

De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor studii

Digi Animal World

Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se târăște din apă