Olimpiu Moruțan și Nicolae Stanciu / Foto: frf.ro

Nicolae Stanciu a spus ”povestea tricoului cu numărul 21” de la EURO 2024

articol scris de Digi Sport
25.06.2024, 16:11
  • Premier League: Man. United - Tottenham, duminică, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, duminică, 21:30, DGS 1

Olimpiu Moruțan (25 de ani) nu a putut fi convocat în lotul României de la EURO 2024, deoarece s-a accidentat grav la sfârșitul lunii aprilie într-un meci jucat pentru turcii de la Ankaragucu. 

În semn de omagiu, Nicolae Stanciu (31 de ani), căpitanul naționalei, a decis să îmbrace tricoul cu numărul 21 la turneul final, cel pe care Moruțan l-a purtat în preliminariile acestui Campionat European. 

Cu puțin timp înainte de meciul pe care România îl va juca cu Slovacia, Stanciu a decis să vorbească ”fără perdea” despre motivele care au stat la baza acestei decizii. 

Nicolae Stanciu: ”A fost un gest pe care inima m-a îndemnat să-l fac”

Nicolae Stanciu a povestit că a decis să ia tricoul cu numărul 21 la EURO 2024, după ce l-a văzut pe Olimpiu Moruțan în cantonamentul echipei naționale cum suferă pentru că nu va putea să participe alături de ceilalți coechipieri ai săi la turneul final din Germania. 

”A fost ceva ce am simțit instant să fac (n.r. să port tricoul cu numărul 21). A fost un gest pe care inima m-a îndemnat să-l fac. Eram la Mogoșoaia, tocmai ce ieșisem din cameră să cobor la prânz, iar Moruțan era singur pe hol cu kinetoterapeutul, făcea exercițiile de recuperare. M-am pus lângă el pe o bancă, vedeam cum încerca să-și miște piciorul să-și facă exercițiile.

Dintr-una în alta a venit vorba de tricoul cu numărul 21 iar atunci i-am simțit durerea și tristețea pe care o avea în timp ce vorbeam și că nu poate să fie la un Campionat European. În acel moment m-am ridicat și ne-am dus în cameră la Ianis (n.r. Hagi) și i-am zis că eu voi juca cu numărul 21 și el să joace cu numărul 10”, a spus Stanciu, într-un interviu pentru FRF.

Nicolae Stanciu, despre Olimpiu Moruțan: ”Este un om extrem de bun. El era ultimul care ar fi meritat o astfel de accidentare”

De asemenea, Nicolae Stanciu a vorbit la superlativ despre caracterul lui Olimpiu Moruțan, pe care-l consideră unul dintre cei mai importanți jucători pe care i-a avut România în preliminariile EURO 2024. 

”Este un om extrem de bun, mereu optimist, mereu a fost alături de noi. Îl consider ca unul dintre cei mai importanți oameni în calificări. Cu siguranță, el era ultimul care ar fi meritat o astfel de accidentare sau să i se întâmple asta înainte de un Campionat European. Mă bucur că am făcut asta și că se află aici alături de noi. Sper să se recupereze cât mai repede. Îl așteptăm alături de noi”, a mai spus Stanciu. 

În preliminariile acestei competiții, Moruțan a evoluat în 9 din 10 partide ale României și a oferit 4 pase decisive.

  • 3 milioane de euro este cota de piață a lui Moruțan, potrivit Transfermarkt

Clasamentul Grupei E la EURO 2024

Clasamentul Grupei E de la EURO 2024 / Foto: Sofascore

Programul din grupa României la EURO 2024

Etichete: nationala romaniei , tricou , nicolae stanciu , olimpiu morutan , euro 2024 , numarul 21


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Concluzii după dezastrul Satan II. Putin nu controlează situația arsenalului nuclear. „Nicio rachetă grea nu e complet operațională”

Testul nereușit al rachetei balistice intercontinentale (ICBM) rusești „Sarmat” (cunoscută și sub numele de Satan II) de acum câteva zile subliniază evaluările anterioare conform cărora starea arsenalului nuclear al Rusiei ar putea fi supraestimată. Lansarea eșuată, care s-a soldat cu distrugerea rachetei și a silozului său, ridică semne de întrebare cu privire la amenințările Kremlinului la adresa Occidentului și la răspunsul său discret la recentele incursiuni militare ale Ucrainei pe teritoriul Rusiei, comentează Institutul Robert Lansing.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Cristi Chivu s-a mutat în România după 15 ani în străinătate și a avut parte de o mare surpriză: ”Nu e a lui”

"Telenovela" s-a terminat! Rangers i-a propus renegocierea salariului, Ianis Hagi a dat răspunsul final

Exclusiv Gigi Becali îl aștepta să semneze, dar ce a urmat l-a lăsat fără cuvinte: ”Rar întâlnești. Pe el nu-l interesează”

"Nu mă așteptam!" Ce a făcut Mihaela Cambei cu mașina primită de la Ion Țiriac

Exclusiv Lui Gigi Becali i-a venit ”o idee” după meciul cu RFS și a dezvăluit decizia luată: ”20 de milioane de euro”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Scandal în timpul meciului Rapid - Oțelul: ”Dacă nu ștergi, te bat”. Scene ”incredibile” în Giulești: ”Luați-l pe ăsta”

Foto Victor Angelescu nu s-a mai abținut după ce Rapid a rămas FĂRĂ victorie în Giulești! Reacția lui Dan Șucu

Surprinzător! Ce se întâmplă cu Mazilu, după ce a fost trimis la echipa U21 a lui Brighton! Românul a costat 3.000.000 €

Anunțul lui Marius Șumudică, după Rapid - Oțelul 0-0: ”Sunt ferm convins”

Citeşte şi

Presa din Italia a anunțat ce îl așteaptă pe Olimpiu Moruțan

Niță a luat 4 goluri, Stanciu a făcut spectacol! Ce a ieșit la meciul contra lui Toney, Mahrez și Firmino

PEROZSobră din față, îndrăzneață când s-a întors cu spatele. Mădălina Ghenea a făcut senzație în Milano cu ținuta și cu atitudinea

FILM NOWCatherine Zeta-Jones, după ce a postat o poză nud: "În pană de idei pentru cadoul lui Michael. Asta e opțiunea nr 2"

Gabi Tamaș dezvăluie: „Fumez de la cinci ani! La un moment dat m-am lăsat, din clasa a opta până în a noua” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mama lui l-a făcut să piardă transferul la un gigant al fotbalului. A ajuns la locul 8 din Franța, din sezonul precedent citeşte ştirea pe ziare.com

Momentul în care Sever Mureșan a contat pentru sportul românesc. Legătura cu Dinamo și cele 159 de milioane de euro de la Dacia Felix citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anca Țurcașiu, în formă maximă la 54 de ani. Și-a arătat bronzul ciocolatiu și corpul tonifiat, într-un costum de baie cu animal print

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anca Țurcașiu, în formă maximă la 54 de ani. Și-a arătat bronzul ciocolatiu și corpul tonifiat, într-un costum de baie cu animal print

Digi World

Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea fi grav afectate

Digi Animal World

Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”