Alexandru Pașcanu / Foto: Facebook @NationalaRomanieiOfficial

Mesajul lui Alex Pașcanu, după revenirea în lotul naționalei: "A contat foarte mult"

articol scris de Digi Sport
09.10.2024, 12:27
  • Nations League: Italia - Belgia, joi, 21:45, DGS 1

  • Nations League: Israel - Franța, joi, 21:45, DGS 2

România va întâlni selecționata din Cipru, sâmbătă, 12 octombrie, iar apoi va da piept cu Lituania, marți, 15 octombrie, în cadrul Ligii Națiunilor.

Cele două partide vor putea fi văzute pe 13 și 16 octombrie, în premieră la miezul nopții, pe canalele Digi Sport. De asemenea, pe aplicația Digi Sport (disponibilă pe Google Play și App Store) și site-ul digisport.ro vor putea fi urmărite cele mai importante faze ale meciului.

Alexandru Pașcanu: "Este un sentiment unic. Naționala a contat pentru revenirea mea în țară"

Alexandru Pașcanu (26 de ani) se află pe lista jucătorilor convocați de selecționerul Mircea Lucescu (79 de ani) pentru dubla din Nations League.

Fundașul central al celor de la Rapid a revenit în lotul naționalei, grație evoluțiilor pe care le-a a avut în SuperLigă, de la întoarcerea sa în România. Pașcanu a declarat că atmosfera este diferită, față de ultima sa convocare pentru "Tricolori".

"E un sentiment unic, când ajungi aici la Mogoșoaia (n.r. unde se află cantonamentul naționalei). Am acumulat experiență acum, față de prima convocare, e normal să am o reacție diferită.

Sincer nu m-au surprins evoluțiile colegilor de EURO, m-am bucurat foarte mult pentru ei, știam ce valoare au. Le-am văzut acasă meciurile, alături de familie și prieteni.

Mi-am amintit de experiența de la EURO U21 din 2019. A fost însă diferit față de ce am trăit atunci la tineret, din prisma posturii în care m-am aflat.

Am revenit în România și pentru națională. A fost un lucru important în luarea deciziei. A contat foarte mult.

S-au schimbat multe chestii, față de acum 3 ani. Atmosfera este foarte diferită față de atunci. M-au bucurat că mi-am reîntâlnit colegii.", a declarat Pașcanu, conform FRF.

  • 5 meciuri a disputat Alex Pașcanu pentru echipa olimpică a României, la JO de la Tokyo din 2021.
  • Alexandru Pașcanu este cotat la 1,2 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.com.
  • Alexandru Pașcanu a marcat un gol, în cele 8 partide pentru Rapid din actualul sezon.

Tricolorii lui Mircea au făcut primul antrenament sub comanda lui Mircea Lucescu. Pușcaș, Mitriță, Bancu, Chipciu și Rațiu s-au pregătit separat

Galerie Foto

Florinel Coman: "Suntem foarte motivați să mergem la Mondial, suntem favoriți să câștigăm 6 puncte"

Internaționalul care evoluează la Al-Gharafa este sigur că vor obține maxim de puncte din această dublă, mai ales după evoluțiile din partidele cu Kosovo și Lituania.

"Mi-a fost dor de colegii de la lot, vorbim. Suntem fericiţi că suntem aici. Am vorbit cu Ianis, Drăguş, Alibec şi mai mulţi. Trebuie să ne propunem să câştigăm şase puncte. Trebuie să avem încredere în noi.

Important e să mă antrenez bine şi când se va apela la mine să ajut. Mă aşteptam să fie români, suntem un popor care iubeşte performanţa. După EURO, s-a schimbat situaţia, lumea a început să vină la stadion. Sper să ne ajute, avem nevoie de ei.

Suntem foarte motivaţi, mai ales după acest EURO, ne-am fixat obiectivul, am vorbit între noi că ar fi frumos să prindem şi o calificare la Mondial. Important e să fiu sănătos. Acest drum către Mondial e primul la care mă gândesc. Să fii cu naţionala la un mondial e ceva de vis, aşa că asta îmi doresc.", a spus Florinel Coman.

Etichete: mircea lucescu , romania cipru , alexandru pascanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ciucă, luat în râs după poanta cu Ciolacu. Tudose: „Doamne apără și păzește, ăsta ne bagă în război convins că a semnat pacea”

Mihai Tudose îl ironizează pe Nicolae Ciucă după ce marți, într-o emisiune la Pro TV, liderul PNL a declarat că Marcel Ciolacu are „onoare, respect și predictibilitate”, iar el nu are aceste calități, explicând ulterior că a făcut „o glumă picantă”. „Am văzut și revăzut prestația ostașului Ciucă la emisiune, ăsta ne bagă în război convins că a semnat pacea”, a scris Tudose, miercuri, pe Facebook. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Gigi Becali e sigur: schimbă în curând numele FCSB-ului! ”Asta va fi denumirea”

Dinamo i-a oferit un salariu de 18.000 de euro lui Alex Dobre, apoi l-a lăsat fără cuvinte! Cât va câștiga la Rapid

Presa britanică s-a convins de Radu Drăgușin! Unde va juca peste 5 ani

Dan Șucu s-a întâlnit cu Marius Șumudică și i-a comunicat decizia finală

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

A spus în direct, în Scoția, că Ianis Hagi va pleca de la Rangers

Pe ”modelul” FCSB. Cum se comportă primarul din Borcea cu jucătorii: ”Mai are apucături de Gigi Becali”

Arda Guler poate pleca în iarnă de la Real Madrid! O nouă ofertă pentru ”Messi al Turciei”

N-au stat la discuții și au suspendat-o pe viață, după apariția unui clip pe internet! Primele reacții și decizia luată

Citeşte şi

Mircea Lucescu le-a spus celor de la UEFA de ce a revenit la naționala României

"Coșmarul" lui Darius Olaru, delegat la meciul naționalei

PEROZAlessandra Ambrosio, spectacol la volei pe plajă, jucat în costum de baie. Supermodelul continuă să arate impecabil la 43 de ani

FILM NOWI-a lăsat pe toți cu gura căscată! Brooke Shields, într-o rochie mini, verde neon, la 59 de ani. Picioare interminabile, farmec aparte

Sinucidere din dragoste? Detalii dramatice din ultimele zile de viață ale baschetbalistei de la CSM Târgoviște citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fotbalistul român care a refuzat transferul la Real Madrid: ”Cifrele sunt amețitoare. Eu sunt fan Barcelona” citeşte ştirea pe ziare.com

Primul humanoid care a intrat în direct la TV ca să dea declarații. Ce a spus robotul citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Ieri ziceau că divorțează, azi apar drăgăstoși în public. Până și prietenii s-au săturat de Kanye West și Bianca Censori: "Patetic"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Ieri ziceau că divorțează, azi apar drăgăstoși în public. Până și prietenii s-au săturat de Kanye West și Bianca Censori: "Patetic"

Digi World

O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa

Digi Animal World

Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când obține ce vrea”