Video Exclusiv ”E arogant. Are un joc flegmatic!”. Duckadam, atac virulent la adresa lui Tătărușanu
10.10.2018, 23:59Liga Națiunilor: Portugalia - Polonia, vineri, 21:45, DGS 1
Media: Fotbal Club, vineri, 23:45, DGS 1
Ciprian Tătărușanu și Ionuț Radu au fost criticați pentru gafele comise în etapa din weekend. Dacă portarului de la tineret nu i-au fost depistate multe greșeli, în schimb, fostul portar de la FCSB este considerat un ”arogant, la jocul cu piciorul și chiar flegmatic în unele momente".
Naționalele României, de seniori, dar și cea de tineret (U21), se află în fața unor ”duble” extrem de importante în Liga Națiunilor, respectiv preliminariile pentru Campionatul European de la anul, din 2019, care va fi găzduit de Italia și de San Marino. În aceste condiții, cei doi portari titulari, Ciprian Tătărușanu (32 de ani), legitimat la FC Nantes și Ionuț Radu (21 de ani), de la Genoa, vor avea un rol extrem de important.
Din păcate pentru noi, ambii goalkeeperi au gafat la echipele de club, prestațiile lor fiind analizate și de către Helmuth Duckadam, portarul intrat în istorie datorită celor patru penalty-uri apărate în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, câștigată de Steaua în fața Barcelonei, scor 2-0.
Duckadam l-a ironizat mai întâi pe Tătărușanu, după care i-a adus mai multe acuze. Directorul de imagine al FCSB a mai precizat că i-a mai spus și în trecut lui Tătărușanu despre lacunele sale, iar portarul s-a supărat pe el și nu a mai vorbit cu acesta.
”Voiam să-l văd pe Tătărușanu că încearcă ceva!”
”N-a avut nicio vină! A stat rău în poartă! (n.r. - râde). Tătărușanu mai are din astea. Iar la gafa de la golul doi, asta face parte din jocul lui. El a fost supărat o perioadă lungă pe mine, pentru că i-am spus niște chestii care nu i-au plăcut. Aici a fost, cum să spun, o aroganță. Are un stil, câteodată, când joacă cu piciorul, arogant. E arogant, neconcentrat, vrea să pară dezinvolt.
Iar apropo de primul gol, am avut chiar o discuție destul de aprinsă cu Mihai Stoica, după un gol primit de el din lovitură liberă la un meci cu FC Vaslui și am zis că mie imi plac portarii care au o reacție, care încearcă să facă ceva pentru a prinde acea minge. Nu știu ce șanse avea și acum să apere, dar voiam să văd măcar că încearcă să facă ceva. Poate o devia puțin și se ducea în bară.
Iar la golul doi, 90% este greșeala lui. Are un joc flegmatic în multe momente”, a spus Duckadam, prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.
În schimb, cu Ionuț Radu a fost mult mai blând. Helmuth Duckadam spune că portarii de azi nu mai au același tupeu, precum goalkeeperii de pe timpuri, dar admite că la faza golului se putea dicta și fault în atac.
”Clar, greșeala lui, dar se putea da și fault la portar, pentru că jucătorul din față l-a blocat. Însă, la celelalte, nu avea ce să facă. Dar, la primul gol, e și vina lui. Pe vremuri, era altceva, erau alți portari, Moraru, Rică Răducanu, când strigau ”Eu” se dădeau toți la o parte”, a mai spus Helmuth Duckadam, la Digi Sport.
Liga C, Grupa 4, Liga Națiunilor
S-au jucat:
• 7 septembrie | România – Muntenegru 0-0, Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadić 38-pen.)
• 10 septembrie | Serbia – România 2-2 (Mitrović 26, 63 / Stanciu 48-pen., Ţucudean 68), Muntenegru – Lituania 2-0 (Savić 34-pen., Janković 35)
Clasamentul grupei:
Programul următoarelor meciuri:
• 11 octombrie | Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)
• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)
Despre formatul Ligii Națiunilor:
• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.
• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.
• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).
• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.
Etichete: helmuth duckadam , romania liga natiunilor , liga natiunilor , helmuth duckadam ciprian tatarusanu , helmuth duckadam ionut radu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții