Anghel Iordănescu / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Exclusiv După calificarea la EURO 2024, Anghel Iordănescu ”i-a setat” următorul obiectiv echipei naționale

articol scris de Digi Sport
20.11.2023, 11:52
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Echipa națională a României a reușit să se califice la turneul final al EURO 2024, după ce a învins-o în Felcsut (Ungaria) pe Israel, scor 2-1.

Astfel, ”Tricolorii” au obținut biletele pentru turneul final cu o etapă înainte de terminarea campaniei. În ultimul meci al preliminariilor EURO 2024, selecționata condusă de Edi Iordănescu (45 de ani) o va întâlni, pe teren propriu, pe Elveția, ocupanta locului al doilea în grupă. 

  • Meciul România - Elveția este programat pe 21 noiembrie (marți), de la ora 21:45, și va putea fi urmărit în regim LIVE TEXT pe site-ul digisport.ro

Anghel Iordănescu: ”Această calificare ne-a adus o certitudine”

În urma acestei calificări obținute de România, Anghel Iordănescu (73 de ani), fostul selecționer al naționalei, este convins că ”Tricolorii” vor avea o prestație bună în fața Elveției, pe Arena Națională, și că vor reuși să-și păstreze prima poziție în grupă la finalul acestei campanii. 

De asemenea, tatăl actualului selecționer al naționalei României a subliniat jocul colectiv pe care ”Tricolorii” l-au prestat în această campanie, care devine unul din ce în ce mai eficient de la meci la meci. 

”Cu siguranță că această calificare ne-a adus o certitudine, o convingere tot mai mare în ei. Vor face un meci foarte bun cu Elveția acasă. Ca să se formeze un grup ai nevoie de succesuri.

Bucuria lor, fericirea lor. Toți muncesc pentru a câștiga. De la meci la meci s-a văzut. Alergau împreună când marcau goluri. Ne dau încredere. Mai au multe de arătat din punctul meu de vedere. E o medie bună a echipei, 24-25 de ani. Mai au de arătat 6-7-8 ani de fotbal”, a spus Anghel Iordănescu, la Digi Sport Special.

Anghel Iordănescu: ”Ne-am calificat, dar trebuie să creștem”

De asemenea, Anghel Iordănescu a susținut că echipa națională a României, în ciuda calificării la un turneu final după o pauză de 8 ani (ultima oară România s-a calificat la EURO 2016, sub comanda lui Anghel Iordănescu), trebuie să treacă la nivelul următor și, pas cu pas, să redevină o forță în fotbalul mondial. 

”Ne-am calificat, dar trebuie să creștem. E doar o calificare, dar după ne vor aștepta meciuri mai grele. Ambiția echipei naționale este să se bată cu echipe mondiale. Cred că după multe încercări s-a ajuns la momentul în care avem un grup foarte bun.

Nu sunt la potențial maxim. Aveau nevoie să creeze un grup. Contează vestiarul. Lucrul cel mai greu ca antrenor este să formezi o echipă care să se înțeleagă, să facă rezultate”, a mai spus Anghel Iordănescu. 

VIDEO Rezumat Israel România 1-2

Clasamentul Grupei I

Clasamentul Grupei I din preliminariile EURO 2024 / Foto: flashscore.ro

Etichete: elvetia , anghel iordanescu , echipa nationala a romaniei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Victor Becali, ”dat pe spate” de un jucător al naționalei României: ”Uitați-vă cum arată”

Reacția nemților, după ce au auzit ce au scandat cei 40.000 de români prezenți la România - Ucraina 3-0

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia