Cristi Balaj / Foto: Sport Pictures

Cristi Balaj a dat verdictul, după eliminarea lui Daniel Pancu în România U21 - Elveția U21 3-1

articol scris de Digi Sport
17.10.2024, 08:30
  • Handbal: PSG - Dinamo, joi, 21:45, DGS 2

  • SuperLiga: U Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

România U21 a învins-o pe teren propriu pe Elveția U21, scor 3-1, în cadrul etapei a 10-a din Grupa E, din preliminariile pentru Campionatul European.

În urma acestui victorii, ”Tricolorii” au reușit să se califice la turneul final după ce au acumulat 22 puncte și au încheiat grupa de calificare pe prima poziție.

Cristi Balaj, despre eliminarea lui Daniel Pancu: ”A fost corectă, dar a fost provocată de arbitru”

În partida desfășurată în Giulești, un moment mai puțin plăcut a avut loc în minutul 28, când Daniel Pancu (47 de ani), selecționerul României U21, a văzut direct cartonașul roșu. ”Pancone” a intrat pe teren, după ce Jaquez l-a faultat dur pe Louis Munteanu la jumătatea suprafeței de joc, și i-a cerut socoteală arbitrului.

Cristi Balaj (53 de ani) a analizat momentul când Pancu a fost eliminat și a transmis faptul că arbitrul partidei a greșit inițial, atunci când dorea să acorde doar cartonaș galben pentru faultul fotbalistului elvețian asupra lui Munteanu.

Oficialul de la CFR Cluj a mai subliniat faptul că ”centralul” partidei a fost neinspirat, iar dacă i-ar fi acordat din prima cartonașul roșu lui Jaquez, nu s-ar mai fi ajuns și la eliminarea selecționerului României U21.

Îmi pare rău pentru Pancu, pentru Daniel. Că și-a pierdut cumpătul. Eliminarea a fost corectă, dar eliminarea a fost provocată de arbitru. De greșeala arbitrului. E inaccepteabil la acest nivel.

O asemenea intrare cu piciorul ridicat, full contact, direct în corp, la nivelul umărului adversarului și să ratezi o asemenea intrare grolosană. Să acorzi doar galben, provoci un haos în urma căruia ești obligat să elimini antrenorul sau alți jucători care au protestat pentru că și-au pierdut cumpătul.

Inclusiv elvețienii nu puteau să accepte ca jucătorul lor să nu fie eliminat. Când au văzut galben au răsuflat ușurați că au scăpăt doar cu galben, într-o fază în care dacă arbitrul dădea direct roșu nu ar mai fi stârnit acele reacții, care l-au obligat să acorde acele cartonașe roșii.

Eliminarea a fost corectă, dar nu a reușit să se stăpânească. Dar cred că dacă nu ar fi protestat, nu ar mai fi fost cartonaș roșu. Nu știu 11 la 11 dacă ar mai fi fost acest rezultat.

După meci, pot spune că datorită faptului că a protestat Pancu, arbitrul a revizuit și a dat cartonaș roșu. Probabil a fost ajutat de colegi. Lucru care nu s-ar fi întâmplat probabil.

Arbitrul de rezervă a ezitat. Pancu a intrat doar după ce a văzut că a arătat galben. Până atunci, arbitrul de rezervă era obligat să strige ‘roșu, roșu!’. Nu s-a întâmplat și din cauza atitudinii, Pancu a fost eliminat. Datorită acestui lucru, arbitrul de rezervă a intervenit cu întârziere și l-a ajutat pe central să ia decizia corectă”, a declarat Cristi Balaj, potrivit Fanatik.

Adrian Ilie, ”dat pe spate” de golul secund marcat de ”Tricolori”, în România U21 - Elveția U21 3-1

Golurile partidei au fost marcate de Ianis Stoica (minutele 16 și 35) și Umit Akdag (minutul 68), pentru ”Tricolori”, respectiv Albian Hajdari (minutul 65), pentru oaspeți.

Golul secund marcat de Ianis Stoica a venit la capătul unei faze spectaculoase create de elevii lui Daniel Pancu. În minutul 35, Louis Munteanu, Octavian Popescu și Constantin Grameni au avut o combinație consecutivă de pase în partea stânga a terenului, procedee tehnice care au dus la marcarea golului de 2-0 al ”Tricolorilor”, după ce Ianis Stoica a finalizat cu ”sânge rece”.

Adrian Ilie a fost impresionat de faza creată de jucătorii României U21 și a subliniat că nu a mai văzut așa ceva în fotbalul românesc. ”Cobra” a comparat secvența golului doi al ”Tricolorilor” cu jocurile de pe consolele video.

În fotbalul românesc nu am mai văzut așa ceva. Ziceai că joacă pe playstation. Erau doi de la ăia în față (n.r. jucători elvețieni), au dat mingea printrei ei, apoi au dat-o înapoi. Munteanu cu Popescu jucau pe jos cu latul, până au băgat-o în poartă.

La nivelul nostru nu am văzut așa ceva, ci doar în afară. Nici nu am crezut că se poate. Tehnica nu se lucrează. E talent și atât”, a declarat Adrian Ilie, potrivit publicației menționate anterior.

  • 1,8 milioane de euro este cota de piață a lui Louis Munteanu, potrivit Transfermarkt.
  • două milioane de euro este cota de piață a lui Constantin Grameni, potrivit Transfermarkt.
  • 1,8 milioane de euro este cota de piață a lui Octavian Popescu, potrivit Transfermarkt.
  • 1,3 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis Stoica, potrivit Transfermarkt.

Clasamentul Grupei E din preliminariile pentru EURO U21 2025

Clasamentul Grupei E din preliminariile pentru EURO U21 2025 / Foto: Flashscore

Etichete: romania u21 , daniel pancu , cristi balaj , louis munteanu , eliminare daniel pancu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bătaie cu bănci și gaze lacrimogene într-o catedrală din Ucraina, după ce a ieșit de sub autoritatea Patriarhiei Moscovei

Scene violente au avut loc joi la catedrala Sf. Mihail din orașul Cercasî (centrul Ucrainei), după ce lăcașul de cult a fost atacat de susținători ai Patriarhiei Moscovei, scrie presa din Ucraina. Asaltul a avut loc după ce lăcașul de cult, care este una dintre cele mai mari catedrale din Ucraina, a ieșit de sub autoritatea Patriarhiei Moscovei și a trecut la Biserica Ortodoxă a Ucrainei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Prima postare pe contul oficial al lui Michael Schumacher, după o lungă perioadă de timp. Reacții "în lanț" ale fanilor

Jigniri repetate! Cum l-au numit elvețienii pe Daniel Pancu, după scenele cum rar se văd din Giulești

Un polițist a împușcat-o mortal! ATENȚIE Imagini cu puternic impact emoțional. Autoritățile: ”Putea fi mult, mult mai rău”

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

Exclusiv ”Mâine dăm banii”. Gigi Becali a anunțat un transfer la FCSB! Suma pe care o plătește patronul campioanei

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

A venit nota de plată: România, sancționată de UEFA!

Daniel Pancu, mesaj măgulitor: cum l-a numit pe Răzvan Burleanu, după calificarea României U21 la EURO 2025

Presa din Scoția l-a jignit pe Gigi Becali, după ce a aflat că va băga rezervele la Rangers - FCSB

Foto Adevăratul motiv al despărțirii dintre Alvaro Morata și Alice Campello. Ce au descoperit spaniolii

Citeşte şi

Selecționerul Elveției U21 n-a stat deloc pe gânduri când a fost întrebat de imaginile cu Daniel Pancu

Exclusiv Bogdan Stelea a văzut comportamentul incalificabil al lui Daniel Pancu și nu s-a ferit de cuvinte: ”Niciodată! Nu mai poți”

PEROZO româncă, printre supermodelele care au defilat la Victoria's Secret Fashion Show. Imaginile cu tânăra de 33 de ani sunt virale

FILM NOWAl Pacino și-a pierdut de două ori averea, în ciuda faptului că avea o carieră înfloritoare: „Nu am înțeles cum funcționează banii”

Cutremur: FCSB, Dinamo, Rapid şi CSA Steaua riscă să nu mai primească licența! Nu ar mai juca în Superliga şi Liga 2 citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie extraordinară a Anei Bogdan! A învins o mare favorită și s-a calificat în sferturi citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anca Țurcașiu, din nou în ipostaze tandre alături de iubitul ei. Tily Nicolae a reacționat: „Meritați această iubire!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anca Țurcașiu, din nou în ipostaze tandre alături de iubitul ei. Tily Nicolae a reacționat: „Meritați această iubire!”

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același loc”