Răzvan Burleanu / Foto: Profimedia

Anunțul făcut de Răzvan Burleanu, după ce a ales noul selecționer al României

articol scris de Digi Sport
24.07.2024, 09:41
  • SuperLiga: UTA - Hermannstadt, luni, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu (40 de ani), a declarat că îşi doreşte să numească cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil, după ce Edi Iordănescu (46 de ani) a decis să plece de la cârma naționalei României.

Gică Hagi, alesul FRF pentru naționala României. Burleanu: "Nu vom accepta ca un selecţioner să antreneze şi o echipă de club!"

Galerie Foto

Așa cum digisport.ro a anunțat ieri, Gică Hagi (59 de ani) a acceptat să discute cu FRF și în acest moment se află în pole-position pentru a prelua postul de selecționer.

"Regele" este alesul lui Răzvan Burleanu, care a anunțat că FRF nu va accepta ca noul selecționer să antreneze și o echipă de club.

"Nu vom accepta ca un selecţioner să antreneze şi o echipă de club şi nu vom accepta niciodată să plătim sume de bani pentru ca un antrenor să iasă de sub un anumit contract, mai ales când vorbim de un club din România şi de o sumă foarte mare. Asta pentru că imediat integritatea deciziei ar fi pusă la îndoială", a afirmat Răzvan Burleanu.

Președintele FRF a explicat că situaţia lui Gică Hagi, care este proprietarul clubului Farul Constanţa, poate fi rezolvată: "Cunoaştem interesul lui Gică Hagi de a ieşi din acţionariatul clubului. O ieşire pe care probabil şi-a pregătit-o de foarte mult timp. Nu ştim dacă şi-a finalizat-o, nu ştim când şi-o va finaliza, dar cunoaştem acest subiect".

Azi, 24 iulie, are loc ședința Comisiei Tehnice a FRF, iar propunerea pentru postul de selecționer este Gheorghe Hagi.

Din informațiile Digi Sport, "Regele" ar fi dispus să cedeze acțiunile pe care le deține la gruparea constănțeană, cel mai probabil soției sale, Marilena. Lucru pe care nu l-a luat în calcul la finalul anului 2021, când a fost de asemenea în discuții cu șefii Federației, înainte de a fi instalat Edi Iordănescu.

Gică Hagi, despre plecarea lui Edi Iordănescu: "E o surpriză! Un antrenor când face bine trebuie să rămână"

FRF a anunţat încheierea colaborării cu selecţionerul Edi Iordănescu (46 de ani), la final de contract.

Antrenorul a refuzat prelungirea înțelegerii și a enumerat 5 motive care l-au făcut să renunțe la naționala României. 

Gică Hagi (59 de ani), unul dintre tehnicienii aflați pe lista FRF pentru postul de selecționer, a dezvăluit că a rămas surprins de decizia luată de Edi Iordănescu.

"E o surpriză! Un antrenor când face bine trebuie să rămână. Așa era logic, să meargă în continuare cu echipa națională. Din păcate, e decizia lui, el știe cel mai bine, n-avem de ce să comentăm prea multe.", a declarat Gică Hagi.

"În seara asta vorbesc despre meci, nu vorbesc despre altceva. Mai devreme sau mai târziu veţi vedea (n.r. dacă va prelua naționala României).", a mai spus Hagi.

"Regele" se află pe lista FRF pentru a-i lua locul lui Edi Iordănescu. El a mai fost selecționerul României, în perioada septembrie 2001 - noiembrie 2001.

Sub comanda lui Gică Hagi, "Tricolorii" au pierdut barajul de calificare la Cupa Mondială 2002, contra Sloveniei (1-2 în tur, 1-1 în retur).

În mandatul lui Edi Iordănescu, echipa naţională a înregistrat, în 28 de partide, 10 victorii, 10 rezultate de egalitate şi 8 înfrângeri.

După o campanie în Liga Naţiunilor, în 2022, care a reprezentat o etapă de pregătire a preliminariilor pentru EURO 2024, FRF a decis continuarea colaborării cu Iordănescu, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa naţională a încheiat pe primul loc, neînvinsă, şi cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

La turneul final al EURO 2024, sub conducerea lui Edi Iordănescu, România a câştigat grupa, depăşind Belgia, Slovacia şi Ucraina. În primul meci al turneului final, "Tricolorii" au reuşit cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale şi europene: 3-0 cu Ucraina.

Etichete: gica hagi , edi iordanescu , selectioner romania , razvan burleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Replica lui Ciolacu după ce Ciucă a spus că PSD e urmașul PCR

Marcel Ciolacu a fost întrebat luni cum cataloghează declarațiile lui Nicolae Ciucă, care a spus că PSD este urmașul PCR și că își dorește ca PNL să facă o coaliție de dreapta după alegeri. Ciolacu s-a declarat convins că niciun partid nu va putea guverna singur după alegeri.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Debut de coșmar: autogol în minutul 6, cartonaș roșu și înfrângere la scor ”de maidan”

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali a făcut anunțul: ce se întâmplă cu jucătorul de 1.700.000 €, ”clientul” patronului de la FCSB: ”Nu, tată”

Fotbalistul care ”l-a dat pe spate” pe Ioan Varga: ”De rasă! Cel mai bun din România”

Adrian Mutu a dat răspunsul, după prima ofertă venită din străinătate

Rapid i-a stabilit prețul lui Claudiu Petrila, după ce a refuzat 1.300.000€

Citeşte şi

”Ce-mi spuneți mie?” Gică Hagi, iritat după remiza cu Petrolul. A avut doi ”clienți” și un remarcat

Video Reacția lui Gică Hagi, după ce a văzut că Alibec s-a dus ”glonț” către un coleg! Imagini rare

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWCum arată și ce face acum Gabrielle din "Xena, prințesa războinică", la 53 de ani. Renee O'Connor nu s-a mai făcut remarcată la Hollywood

Marea surpriză pe care Mircea Lucescu o ia în calcul pentru naționala României! A fost la FCSB! „Îl vedeți în curând” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Indicatorul rutier care le dă mari bătăi de cap șoferilor din România. Mulți nu știu ce să facă în momentul în care îl întâlnesc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit