Ștefan Târnovanu și Andrei Burcă / Foto: frf.ro

Andrei Burcă a anunțat obiectivul României înaintea ”dublei” din Liga Națiunilor. Ce le-a transmis Mircea Lucescu

articol scris de Digi Sport
07.10.2024, 18:50
  • Nations League: Italia - Belgia, joi, 21:45, DGS 1

  • Liga 2: Csikszereda - CSM Focșani, luni, 20:00, DGS 1

Fundaşul Andrei Burcă a afirmat, luni, la Mogoşoaia, că obiectivul echipei naţionale de fotbal a României în partidele cu Cipru şi Lituania, din Liga Naţiunilor, este obţinerea a şase puncte.

”Tricolorii” lui Mircea Lucescu vor juca sâmbătă, 12 octombrie 2024, cu Cipru, în deplasare, după care marți, 15 octombrie, va urma un alt meci în deplasare cu Lituania, ambele de la 21:45.

Andrei Burcă: ”Ne-am propus şase puncte, am spus că trebuie să câştigăm fiecare meci”

”Abia ne-am reunit, începem în formulă completă, suntem optimişti, încrezători şi în acelaşi timp responsabili pentru că ne aşteaptă. E o dublă importantă şi trebuie să obţinem şase puncte. Ne-am propus şase puncte, am spus că trebuie să câştigăm fiecare meci.

Şi Mister ne-a spus astăzi că victoriile pe care le-am obţinut nu înseamnă nimic dacă nu obţinem în continuare victorii.

Asta este mentalitatea noastră în acest moment. Mister pune foarte mare accent şi pe aspectul jocului, noi trebuie să controlăm jocul, la dânsul contează foarte mult să jucăm fotbalul cu mintea.”, a declarat Burcă.

El a precizat că selecţionata României trebuie să crească nivelul jocului prestat pentru a putea să se califice la Cupa Mondială.

”E o atmosferă bună, avem şi o mică şedinţă cu Mister, iar de mâine intrăm în febra meciurilor, pentru că sunt foarte importante pentru noi. Ne-a responsabilizat foarte mult acel turneu final şi aceste două meciuri cu Mister.

Ştim ce avem de lucrat cu dânsul şi vom fi pregătiţi 100% pentru ceea ce ne va cere. Ne-a spus că avem foarte mult de lucru şi suntem conştienţi de această treabă, pentru că vrem să creştem nivelul.

Pentru a putea fi la un Campionat Mondial trebuie să ne creştem nivelul şi să ne batem cu primele echipe din Europa. Şi în acest moment trebuie să recunoaştem că suntem în Liga C din Liga Naţiunilor”, a adăugat acesta, potrivit Agerpres.

Andrei Burcă s-a arătat încântat de suporterii care au venit la Mogoșoaia

Andrei Burcă s-a declarat impresionat de cei câteva sute de fani sosiţi la baza sportivă de la Mogoşoaia, pentru a asista la antrenament, înaintea căruia "tricolorii" au susţinut şi o sesiune de autografe şi fotografii.

"Şi noi avem emoţii la întâlnirea cu fanii, pentru că nu ştiu dacă s-a mai întâmplat în ultimii să avem o asistenţă atât de mare la primul antrenament. Ne bucurăm, dar de mâine trebuie să dăm drumul la treabă", a mai spus Burcă.

Nu mai puţin de 800 de suporteri ai naţionalei au achiziţionat bilete gratuite oferite de FRF pentru antrenamentul deschis de luni de la Mogoşoaia.

Echipa naţională de fotbal a României va juca, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor, cu Cipru pe 12 octombrie (ora 21:45), pe AEK Arena din Larnaca, iar pe 15 octombrie (ora 21:45) cu Lituania, pe stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas.

În primele meciuri din această campanie, România a învins Kosovo în deplasare (3-0) şi Lituania la Bucureşti (3-1).

Etichete: mircea lucescu , liga natiunilor , andrei burca


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
CCR a făcut publică hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţie

Curtea Constituţională a României a publicat, luni seară, hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la funcţia de preşedinte al României.Potrivit documentului, înregistrarea acestei candidaturi încalcă unele condiţii de eligibilitate, cu referire la ”valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei corelate cu garanţia politicomilitară a acestora, respectiv apartenenţa României la UE şi NATO”.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Un copil l-a văzut pe Gigi Becali și i-a zis direct: ”Domnu', îmi dați 50 de lei?”. Nu se aștepta la ce a urmat

Împăcarea anului, după 3 ani și jumătate de amenințări și vorbe "grele"

Exclusiv Intrat în ultimul an de contract, Nicolae Stanciu a anunțat la ce echipă din România vrea să joace

Exclusiv "Telenovela" s-a încheiat, la câteva ore după FC Botoșani - Rapid 2-0. Ce se întâmplă cu Marius Șumudică

Marius Șumudică a anunțat în vestiar că vrea să-și dea demisia! Ce urmează la Rapid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Un club din SuperLigă rămâne fără acționar: ”Renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”

Gigi Becali s-a răzgândit în doar două săptămâni! Jucătorul de 850.000 € din SuperLigă pe care l-ar vrea la FCSB

Foto A surprins pe toată lumea! Cum a apărut un fotbalist în cantonamentul Franței. Și alți jucători ”au strălucit”

Adrian Mutu a spus-o direct! Echipa pe care ar vrea să o antreneze

Citeşte şi

Conducerea Farului a reacționat, după ce Victor Dican a fost convocat în premieră la echipa națională

Foto Sute de suporteri la Mogoșoaia! Cine i-a încurajat pe ”Tricolori” înaintea meciurilor din Liga Națiunilor

PEROZDavid Beckham, la bustul gol, doar cu fes pe cap și un prosop în jurul taliei. Răsfățul de weekend, la sauna scumpă din propria curte

FILM NOWEva Longoria, criză de râs pentru că fiul ei nu se mai lăsa dus de pe covorul roșu. La costum, cu freza făcută, puștiul a fost delicios

I-a transmis un mesaj clar lui Dan Șucu legat de demiterea imediată a lui Șumudică. „Asta trebuie acum la Rapid” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ar fi transferul anului în fotbalul românesc. Gigi Becali, gata să îl aducă pe Nicolae Stanciu la FCSB: ”Oricând vrea el vine” citeşte ştirea pe ziare.com

Primul humanoid care a intrat în direct la TV ca să dea declarații. Ce a spus robotul citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Soția lui Jorge a furat toate privirile la nunta Lorei. Ramona e trecută de 50 de ani, dar pare de 30: "Aveți o soție splendidă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Soția lui Jorge a furat toate privirile la nunta Lorei. Ramona e trecută de 50 de ani, dar pare de 30: "Aveți o soție splendidă"

Digi World

Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care poți bea doar apă

Digi Animal World

Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit virale