Echipa de fotbal feminin ACS Dream Team, acţiune pentru educarea părinților pentru fotbal
articol scris de Andreea Truşcă17.12.2022, 15:17
Champions League: Bayern - PSG, marți, 22:00, DGS 1
Champions League: Barcelona - Brest, marți, 22:00, DGS 2
Echipa de fotbal feminin ACS Dream Team Bucureşti, din Liga a 2-a, a încheiat un parteneriat cu echipa PMFC - Labdarugo, din Ungaria, în vederea promovării fotbalului în rândul fetelor cu vârste între 6 și 18 ani, cu implicarea directă a părinților.
Programul este finanțat de Uniunea Europeană, prin Erasmus+.
Program European de promovare a fotbalului feminin cu ajutorul părinţilor, în România
Parteneriatul se va desfășura pe o perioada de doi ani și va urmări educarea părinților pentru fotbal, prin conștientizarea și creșterea implicării acestora în procesul de dezvoltare a sportivelor.
Conferința de lansare a proiectului s-a desfășurat sâmbătă, 17 decembrie, și a avut ca scop prezentarea obiectivelor principale:
- dezvoltarea unei rețele internaționale atât pentru fetele care joacă fotbal, cât și pentru părinții acestora prin platforma proiectului
- îmbunătățirea relației dintre jucătoare, părinți și cluburi
- promovarea fotbalului feminin în rândul fetelor cu vârste între 6 și 18 ani.
Inițiativa acestui parteneriat vine pe fondul creșterii numărului de jucătoare de fotbal în România. Reforma a fost începută de Federaţia Română de Fotbal în anul 2018, prin programele UEFA Together #WePlayStrong și UEFA Playmakers, dar și prin condiționarea cluburilor din prima ligă masculină, prin dosarul de licenţiere, de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15 feminin începând cu sezonul 2020/2021.
ACS Dream Team, echipă antrenată de Irina Giurgiu, este clubul de fotbal feminin cu cei mai mulți antrenori licențiați din România (UEFA PRO, UEFA A, UEFA B), iar în prezent are contracte de parteneriat cu echipa FC Carmen și cu Scoala Americană.
Irina Giurgiu este prima femeie din România cu Licenţă UEFA Pro
“Din anul 2010 am participat la multe proiecte pentru dezvoltarea fotbalului feminin din România și am analizat care sunt problemele pe care le întâmpinăm zi de zi. Una dintre cele mai mari probleme este că fetele nu sunt susținute de părinți ca să joace fotbal.
De multe ori mergeam la meciuri ca jucătoare și, mai târziu, ca antrenoare și tribunele erau goale, fetele nu aveau nici măcar susținerea părinților.
Cu acest proiect vrem să le explicăm părinților care sunt beneficiile practicării fotbalului de către fete. În acest proiect, pe lângă cursurile de nutriție și de psihologie, o să abordăm și comportamentul părinților în tribune, o să oferim exemple de ,,AȘA DA” și de ,,AȘA NU”.
La aceste cursuri vor participa parintii jucătoarelor de la cele două cluburi partenere, dar vor beneficia și alte cluburi doritoare. La finalul proiectului, în 2024, vom publica și o broșură pentru părinți cu multe informații utile”, a declarat antrenoarea principală a echipei bucureștene.
Irina Giurgiu este prima femeie cu licență PRO din România și îndeplinește și calitatea de antrenor secund a Naționalei Feminine a României, pregătită de Cristian Dulca.
De cealaltă parte, clubul partener, PMFC - Labdarugo, din Ungaria, înființat în anul 1973, are propria academie de fotbal, Pecs Academy, și are înregistrate echipe de fotbal feminin pentru categoriile de vârstă Under 15, Under 17 și Under 19.
Prin acest proiect se urmărește totodată și încurajarea altor echipe de fotbal feminin din România să acceseze programele destinate dezvoltării acestui sport practicat de fete și de femei, puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru asigurarea incluziunii sociale și a egalității de gen.
Etichete: fotbal feminin , irina giurgiu , erasmus+ fotbal feminin , acs dream team bucuresti , fc carmen
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții