Didier Deschamps și Kylian Mbappe / Foto: Profimedia

Didier Deschamps, despre adevăratul motiv pentru care nu l-a convocat pe Kylian Mbappe la naționala Franței

articol scris de Digi Sport
08.10.2024, 08:53
  • Nations League: Italia - Belgia, joi, 21:45, DGS 1

  • Nations League: Israel - Franța, joi, 21:45, DGS 2

Kylian Mbappe (25 de ani), căpitanul naționalei Franţei, revenit după o accidentare la coapsă, nu a fost inclus în lotul primei reprezentative pentru meciurile din Liga Naţiunilor împotriva Israelului (10 octombrie) şi a Belgiei (14 octombrie).

Didier Deschamps, despre neconvocarea lui Kylian Mbappe la naționala Franței: ”Interesele cluburilor şi interesele echipelor naţionale nu sunt mereu aceleaşi”

Selecționerul Didier Deschamps (55 de ani) a decis să-l înlocuiască cu jucătorul lui Chelsea, Christopher Nkunku (26 de ani), care va fi alături de Bradley Barcola (22 de ani), Ousmane Dembele (27 de ani), Randal Kolo Muani (25 de ani), Michael Olise (22 de ani) şi Marcus Thuram (27 de ani), în compartimentul ofensiv.

Antrenorul Franței nu a dorit să forțeze recuperarea lui Kylian Mbappe, jucător care chiar și în condițiile unei ușoare accidentări la coapsă, a fost folosit de Carlo Ancelotti (65 de ani) în ultima etapă din La Liga, când Real Madrid a răpus-o pe Villareal cu scorul de 2-0.

Didier Deschamps a subliniat că interesele unui club de fotbal sunt diferite față de planurile unei selecționate naționale și nu a dorit să pornească un conflict între cele două entități.

Eu mă asigur că în relația mea cu jucătorii avem o comunicare bine stabilită. Bineînțeles, cel mai important lucru pentru mine este interesul jucătorului.

Ştiu foarte bine că Mbappe nu va face ceva împotriva clubului, dar nici nu va face ceva împotriva naționalei. La un moment dat, după o discuție, trebuie să ai grijă de interesele jucătorului, fără să faci lucrurile dificile pentru el.

Eu nu sunt aici să îmi asum riscuri. Am fost antrenor la echipe de club şi când eşti în această poziţie ştii că există riscuri. Interesele cluburilor şi interesele echipelor naţionale nu sunt mereu aceleaşi.

Nu trebuie să uităm că angajatorul este clubul, nu federaţia”, a declarat Didier Deschamps, potrivit Federaţiei Franceze de Fotbal.

Kylian Mbappe, ”pus la zid” în Franța

Kylian Mbappe a devenit ţinta criticilor în ţara sa. Concret, starului din Hexagon i s-a reproșat faptul că ar fi renunţat să joace meciurile cu Israel şi Belgia din Liga Naţiunilor, pentru a fi disponibil la Real Madrid.

Dacă eşti accidentat şi nu joci la echipa de club, atunci nu eşti convocat la echipa naţională. Dar atunci când ieşi de pe bancă în Liga Campionilor (n.r. cu Lille) şi începi un meci de campionat (n.r. cu Villareal), lucrurile sunt neclare.

Este un jucător special. Am trăit asta cu Michel Platini, când îl doream cu noi chiar dacă era accidentat”, a declarat fostul internaţional francez Maxime Bossis, pentru cotidianul sportiv francez L'Equipe.

  • 180.000.000 de euro este cota de piață a lui Kylian Mbappe, potrivit Transfermarkt.
  • În 86 de meciuri la naționala Franței, Mbappe a înscris 48 de goluri.

Etichete: didier deschamps , kylian mbappe , convocare mbappe , mbappe nationala frantei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Laura Vicol, șefa comisiei juridice din Camera Deputaților, a demisionat după dezvăluirile despre afacerile soțului ei

Șefa comisiei juridice din Camera Deputaților a demisionat din funcție. Laura Vicol, de la PSD, a anunțat că pleacă la o zi după investigația Recorder în care s-a vorbit de afacerea imobiliară a soțului ei. Aceasta acuză jocuri nedrepte.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împăcarea anului, după 3 ani și jumătate de amenințări și vorbe "grele"

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Exclusiv "Telenovela" s-a încheiat, la câteva ore după FC Botoșani - Rapid 2-0. Ce se întâmplă cu Marius Șumudică

"Revenirea lui Ianis Hagi după 414 zile s-a terminat cu un dezastru!" Scoțienii n-au stat pe gânduri

David Schumacher a răbufnit la adresa mamei sale: ”O rușine absolută! L-a lovit pe tatăl meu fără oprire”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali e sigur: schimbă în curând numele FCSB-ului! ”Asta va fi denumirea”

Exclusiv Ion Crăciunescu: ”Tu nu cădeai? Am fluierat la faulturi la tine de mi s-a urât”. Ilie Dumitrescu, replică pe loc

Câte bilete s-au vândut pentru derby-ul Dinamo - FCSB

"Crezi că fotbalul ți-a rămas dator cu un Balon de Aur?" Răspunsul sincer dat de Iniesta, la retragere

Citeşte şi

Kylian Mbappe, ”pus la zid” în Franța

Veste neașteptată pentru Kylian Mbappe: Real Madrid vrea atacant!

PEROZO tânără a fost criticată pentru felul în care s-a îmbrăcat la o nuntă: „Lipsă de respect față de mireasă”

FILM NOWZoe Saldana, despre rolul care i-ar putea aduce Oscarul: A trebuit să merg la casting. Regizorul nu știa multe despre starul din Avatar

Anchetă la Dinamo! Polițiștii investighează infracțiuni de delapidare și înșelăciune. Este vizat unul dintre acționari citeşte ştirea pe Prosport.ro

Decizie luată de FRF, referitoare la colaborarea cu Nordis. Ce se întâmplă cu sponsorul arbitrilor și al naționalei de tineret EXCLUSIV citeşte ştirea pe ziare.com

Primul humanoid care a intrat în direct la TV ca să dea declarații. Ce a spus robotul citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Raluka a făcut furori întinsă pe nisipul fin, într-un costum de baie îndrăzneț. Fanii artistei, în delir: „Ai un corp fermecător”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Raluka a făcut furori întinsă pe nisipul fin, într-un costum de baie îndrăzneț. Fanii artistei, în delir: „Ai un corp fermecător”

Digi World

Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea

Digi Animal World

Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când obține ce vrea”