Marius Lăcătuș / Foto: captură Digi Sport

Video Exclusiv Decizia legată de Steaua, după ce legendele și comandantul s-au întâlnit la stadion. Se implică din nou Marius Lăcătuș?

articol scris de Digi Sport
12.04.2023, 19:35
  • SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1

Meciul CSA Steaua - Poli Iași, scor 2-2, din etapa a treia a play-off-ului Ligii secunde, a avut parte de oaspeți de seamă în tribune.

Jucătorii legendari de la Steaua au discutat cu comandantul și cu un secretar de stat

Legendele care au adus glorie echipei, printre care Marius Lăcătuș sau Victor Pițurcă, s-au întâlnit cu cei din conducerea clubului, inclusiv cu comandantul Ștefan Bichir, și au discutat din nou despre variantele de promovare.

A fost prezent și un secretar de stat din Ministerul Apărării. Deși nu se poate modifica legea sportului ca Steaua să poată promova, cei din conducere au luat totuși o decizie.

"În general, s-a discutat despre promovare și tot ceea ce trebuie să se facă față de deptul de a promova. Da, din spusele domnului comandant, s-au făcut demersuri și se fac în continuare să se aleagă calea cea mai bună să se obțină acest drept.

Sunt mai multe variante. Probabil în urma discuțiilor dintre conducătorii Stelei și cei din MAPN, se va lua hotărârea cea mai bună și apoi va fi făcută public. Cred că sunt două soluții, atât, nu mai mult. Eu mă refeream și în eventualitatea unei colaborări cu o persoană privată. (...)

Deocamdată nu au făcut absolut nimic în ceea ce privește dreptul la promovare, dar sper să facă anul acesta, mai ales că limita răbdării suporterilor este acum la maxim. Probabil se va face ceva să promoveze sezonul următor.

Eu cred că aceste discuții sunt destul de avansate. Aceste întâlniri vor fi făcute lunar și ni se vor aduce la cunoștință pașii care vor fi făcuți. Probabil sunt conștienți că e destul de greu de schimbat legea sportului. Se caută cealaltă variantă", a spus Lăcătuș, la Fotbal Club.

Întrebat dacă s-ar implica din nou la echipă, în cazul în care ar exista drept de promovare, Lăcătuș a răspuns sincer.

"E destul de greu să găsească loc acolo pentru toți cei care au făcut performanță cu Steaua. Acum, depinde și de funcție, sigur că mi-ar plăcea să fiu alături de club, dar asta nu înseamnă că aș accepta o funcție administrativă, pentru că nu e lucrul care-mi place", a explicat Marius Lăcătuș.

Inițiativa ca legendele Stelei să fie chemate la stadion le-a aparținut celor de la AS Steaua 47. Printre cei prezenți au fost Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă, Gabi Balint, Tudorel Stoica, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ștefan Iovan, Ilie Dumitrescu, Narcis Răducan, George Ogăraru, sau Costel Gâlcă.

Procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua se rejudecă. Ce spune Dan Idița

Pe 28 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca procesul dintre CSA Steaua și FCSB să fie rejudecat. Până atunci, palmaresul rămâne neschimbat, astfel că CSA Steaua deține trofeele din perioada 1947 - 1998, iar FCSB din 2003 și până în prezent.

Avocatul de la FCSB, Dan Idița, a explicat ce rezultă din această decizie.

"În decizia de față, se judecă cine are dreptul asupra palmaresului istoric, începând cu 1947 și până în prezent, acesta este obiectul adus judecății. Ambele entități, CSA și FCSB, au formulat cereri ce au fost conexate la tribunal, având ca obiect constatarea dreptului asupra palmaresului istoric al echipei Steaua București.

După cum știți, cauza s-a judecat în fond la tribunal, în primă instanță, a fost adoptată o soluție de fond, prin care palmaresul a fost atribuit CSA. Noi am făcut apel, care a fost admis, iar Curea de Apel a dispus că palmaresul aparține pe perioade de timp, atât CSA, cât și FCSB: 1947 - 1998 a fost atribuit la CSA, iar din 2003 până în prezent, a fost atribuit FCSB.

Am criticat această soluție. Între 1998 si 2003, a făcut obiectul a numeroase dezbateri în instanță, instanța încă nu s-a pronunțat.

Deși doctrina de specialitate și legea nu îl definește, există totuși o definiție a palmaresului, în dicționar, iar în faza de apel, completul de judecată chiar a pus în discuția părților ce reprezintă dreptul asupra palmaresului. Și am ăratat că dreptul asupra palmaresului, raportat la specificul dreptului sportiv, se regăsește în coeficientul UEFA.

Și am arătat că atunci, cu ocazia desprinderii secției de fotbal a clubului Steaua, noua entitate a continuat activitatea. Potrivit reglementărilor FRF, această desprindere nu se putea face decât între două sezoane, ceea ce s-a și întâmplat, iar FCSB, tocmai în virtutea deținerii palmaresului, a fost înscrisă în Liga 1 în 1998.

Acest aspect al continuatoarei l-a stabilit Curtea de Apel, deci a stabilit în mod expres că FCSB e continuatoarea entități și activității echipei Steaua București și a asigurat continuitatea activității fotbalistice, începând cu 1998. A mai fost o etapă intermediară înainte de FCSB, ACS Steaua, care a fost apoi absorbită de FCSB", a precizat Dan Idita, la Fotbal Club, pe 28 martie, după decizia Înaltei Curți.

Etichete: marius lacatus , palmares fcsb steaua , drept de promovare steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment dur al Giorgiei Meloni: Rusia e o amenințare mai mare decât ne imaginăm. UE trebuie să fie pregătită

Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare, având capacitatea de a utiliza imigrarea ilegală şi alte probleme pentru a submina blocul comunitar, a declarat duminică premierul italian Giorgia Meloni, potrivit Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Volodimir Zelenski nu s-a abținut: gluma făcută, cu trimitere la ajutorul militar al Londrei pentru Ucraina

Exclusiv ”Gigi, ai făcut o achiziție foarte bună!” Primul transfer din 2025 al FCSB-ului, elogiat

OUT de la Genoa! Italienii anunță prima "victimă" a lui Dan Șucu

Lovitura carierei: îl vor pe Ianis Hagi!

”E disperat”. Scoțienii s-au convins de Ianis Hagi, după meciul lui Rangers cu Dundee FC

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Dinamo - Rapid 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Dublă ratare pentru Dennis Politic!

Gata! Ioan Varga i-a spus ”NU” clar: ”Este exclus”

Marius Șumudică n-a stat la discuții: decizia luată la pauza meciului cu Dinamo!

Câți suporteri au mers la Dinamo - Rapid, derby-ul etapei din SuperLiga

Citeşte şi

Exclusiv ”Va pleca Dan Petrescu de la CFR Cluj?”. Răspunsul venit imediat

Exclusiv Marius Lăcătuș și Ilie Dumitrescu s-au pus de acord! Un fotbalist de la FCSB, propus la națională: ”Peste ei”

PEROZTânăra cu cele mai lungi picioare din lume, misiune imposibilă să-și găsească un iubit sau blugii potriviți: "Mi-am urât înălțimea"

FILM NOWI-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată pe actorul Justin Baldoni

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu. Neluțu Varga îi dă vestea, chiar de ziua lui citeşte ştirea pe Prosport.ro

S-a terminat marele meci dintre Usyk și Tyson Fury! Decizie unanimă a arbitrilor citeşte ştirea pe ziare.com

PROFM Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu preferă o viață discretă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu preferă o viață discretă

Digi World

O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de persoane din lume. Beandri a îmbătrânit prematur

Digi Animal World

Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate concursurile”