Ioan Andone / Foto: Digi Sport

Exclusiv ”Cine va face diferența în finala Cupei României?” Ioan Andone a dat răspunsul pe loc

articol scris de Digi Sport
15.05.2024, 20:32
  • Premier League: Man. City - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: U Cluj - Univ. Craiova, duminică, 21:30, DGS 1

Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați vor juca, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în finala Cupei României.

Partida dintre cele două formații este programată astăzi, de la 20:30, în direct pe Digi Sport 1. De asemenea, abonații RCS-RDS vor putea urmări partida pe aplicația Digi Sport și pe site-ul digisport.ro.

Ioan Andone crede că forța grupului de la Corvinul Hunedoara va face diferența în finala Cupei României

Aștept un meci frumos și cu siguranță va fi un meci bun. Am mare încredere în băieții de la Corvinul.

Dacă joacă cum au jucat cu CFR Cluj sau cu Sepsi, pot învinge pe Oțelul. Eu am câștigat multe trofee la viața mea și le-am împărtășit din experiența mea jucătorilor. Am mers la ei, în vestiar, și le-am transmis asta.

Le-am spus jucătorilor să nu aibă teamă și să nu aibă emoții. Prin munca lor au ajuns aici. Sunt un grup excepțional cu un antrenor excepțional.

Mai bine nu ajungi în finală decât să o pierzi. Sportiv, Corvinul Hunedoara trebuia sa fie în SuperLigă, de la anul. Finala asta trebuie să o câștigi. E un meci extrem de important pentru toată suflarea hunedoreană.

(n.r. Cine va face diferența diseară de la Corvinul, în finala Cupei României?) Eu cred că echipa e foarte importantă. Eu cred că grupul este principalul atu la Corvinul. Asta înseamnă ceva. Echipa va căuta să demonstrez de ce este în stare.

Oțelul mai poate să ajungă în cupele europene și prin varianta campionatului, dar pentru Corvinul asta e singura șansă!”, a declarat Ioan Andone, înaintea finalei din Cupa României.

Dorin Mateuț: ”Sper să câștige Corvinul!”

E o atmosferă extraordinară la Sibiu. Au venit suporteri din ambele tabere. Observ că sunt mai mulți hunedoreni decât gălățeni. Sperăm să fie o seară frumoasă și un joc spectaculos. 

Sper să câștige Corvinul pentru că este echipa mea de suflet. Este echipa de unde m-am lansat în fotbal, fix de la copii și juniori. La Corvinul m-am afirmat și am reușit să ajung la naționala României.

Cred că echipa Corvinul are tinerețea și entuziasmul de partea ei. Atât hunedorenii, cât și Oțelul Galați, au eliminat echipe de un nivel foarte ridicat, pentru a ajunge până în finala Cupei României.

Pot spune că amândouă merită să joace actul final al competiției. 

Neacșa și Coman sunt jucătorii hunedoreni care pot face diferența în acest joc și am mare încredere în ei. Toată echipa să fie atentă, pentru că joacă cu o echipă de nivelul SuperLigii”, a declarat Dorin Mateuț, despre finala Cupei României.

Corvinul Hunedoara - Oțelul Galați, LIVE VIDEO, ora 20:30, la Digi Sport 1. Echipa care câștigă Cupa României va merge în preliminariile Europa League

Corvinul a suferit doar 3 înfrângeri în ultimele 12 partide (1-3 cu Mioveni, 0-1 cu Unirea Slobozia și 1-2 cu Csikszereda), însă toate acestea au fost în deplasare. De altfel, hunedorenii au avut doar un singur eșec pe teren propriu în acest sezon, scor 0-2 cu CS Mioveni.

De partea cealaltă, Oțelul Galați a înregistrat 3 înfrângeri în ultimele 15 partide jucate în toate competițiile (1-2 cu Petrolul Ploiești, 1-3 cu UTA Arad) și 1-4 cu Hermannstadt). De asemenea, toate cele 3 eșecuri suferite de moldoveni au fost pe teren străin.

Înainte de finala de la Sibiu, situația Corvinului este una incertă. Concret, hunedorenii nu știu cu certitudine dacă vor primi ”Ok-ul” din partea UEFA să joace în preliminariile cupelor europene, în contextul în care forma de organizare a trupei pregătite de Florin Maxim este de drept public (primește finanțări din partea instituțiilor locale), iar pe acest fond nu a primit nici licența de a promova în SuperLiga.

Totuși, în teorie, echipa care se va impune în acest duel va pune mâna pe trofeul Cupei României și va obține calificarea în turul I al preliminariilor Europa League, a doua cea mai importantă competiție inter-cluburi.

Miza este una foarte mare, deoarece formația care va câștiga Cupa României va merge în Europa League, în timp ce formațiile aflate pe locul 2 al SuperLigii și câștigătoarea play-off-ului dintre echipa aflată pe locul al 3-lea și cea care câștigă barajul din play-out vor merge doar în Conference League.

Etichete: ioan andone , finala cupei romaniei , andone corvinul , corvinul otelul


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Super-arma lui Putin a explodat la lansare. Racheta Satan II a făcut un crater vizibil din satelit

Un test cu racheta balistică intercontinentală SARMAT - Satan II, în codificare NATO -, una dintre armele despre care Putin spune că îi asigură superioritatea nucleară, a eșuat complet, scriu mai multe surse ucrainene. Imagini din satelit de la locul de lansare a rachetei arată urmele unei explozii puternice, ceea ce lasă de înțeles că testul a fost un eșec total, potrivit surselor menționate.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Are 20 de ani, e iubita fiului unui ”interlop” arestat și câștigă o avere în fiecare lună. Tatăl ei a scos oamenii pe străzi

Jucătorul pe care Gigi Becali nu vrea să-l mai vadă la FCSB: ”Să plece câinele de la măcelărie?”. Ce salariu are

Exclusiv Gigi Becali n-a stat pe gânduri! Patronul FCSB-ului l-a schimbat la pauză pe Bîrligea și i-a transmis un mesaj clar

Video FCSB - Petrolul Ploiești 1-1. În 10 oameni timp de 60 de minute, campioana României a fost egalată la ultima fază

Gestul cum rar se vede făcut de Mihai Popescu, după ce a fost eliminat direct în meciul FCSB - Petrolul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FC Argeș s-a înțeles cu noul antrenor la o zi de la demiterea lui Nicolae Dică

”Mă iei la mișto?” Reacția-fulger a lui Jose Mourinho, după ce Galatasaray a râs de el

Exclusiv Gigi Becali s-a lămurit de ”pictorul” de la FCSB

Ange Postecoglou a intrat în vestiar după Tottenham - Brentford și le-a zis doar șase cuvinte jucătorilor

Citeşte şi

Exclusiv Ioan Andone a vorbit despre situația de la Corvinul: "Au riscat foarte mult"

Video România a reușit un meci foarte bun, dar Andone ar face mai multe schimbări pentru jocul cu Lituania

PEROZIrina Shayk, luată prin surprinde de paparazzi în Milano. Supermodelul rus încerca cu ardoare să-și ascundă machiajul strident

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

L-a desființat pe Nicolae Dică după ce l-a demis: „Va rămâne poreclit `Zece Zero`. Noul antrenor va fi o mare surpriză” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dan Petrescu, făcut praf: ”A pierdut campionatul cu CFR, a ratat Europa, nu putem trăi din amintiri” citeşte ştirea pe ziare.com

Un român ajuns în Ucraina descoperă cât costă viața de zi cu zi: ”Doamne ferește, în România plătești de trei ori mai mult pentru această masă" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Julio Iglesias Jr., mesaj emoționant pentru noua lui iubită, care a împlinit 37 de ani. Fanii, val de reacții: „Când e nunta?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Împlinește 42 de ani, dar continuă să arate spectaculos. Andreea Antonescu, apariție de milioane pe Instagram: „Cum reușești?”

Digi World

Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință

Digi Animal World

Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de fapt, pasărea prădătoare