CSA Steaua se ține tare în războiul cu FCSB. Unde au fost expuse trofeele roș-albaștrilor
25.10.2018, 10:18Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
Oficialii celor de la CSA Steaua se țin tare în războiul cu FCSB legat de palmares și identitate. Noul comandant al clubului militar, este vorba despre Bixi-Pompiliu Mocanu, a decis să profite la maximum de ziua de azi, joi, 25 octombrie, pentru a etala din nou trofeele pe care le-a câștigat echipa de fotbal în ultimii ani.
Pentru că 25 octombrie este Ziua Armatei Române, reprezentanții de la CSA Steaua au decis să organizeze un stand în Parcul Carol I din București, în intervalul orar 11:00 - 18:00, acolo unde au fost expuse, printre altele și Cupa Campionilor Europeni-1986, dar și Supercupa Europei-1987. În lipsa unui muzeu, care va fi gata odată cu inaugurarea noului Stadion Steaua, în martie 2020, oficialii Armatei se folosesc de astfel de momente pentru a arăta tutror că la ei sunt trofeele pe care le revendică și clubul finanțat de către Gigi Becali.
Galerie Foto
În ceea ce privește lupta care se dă în prezent în tribunale, zilele trecute a fost consemnat un nou episod. A fost un nou termen în procesul dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmaresul Stelei, din perioada 1947 - 2003. Juristul armatei, Florin Talpan, a cerut în instanță ca toate documentele depuse de FCSB să fie în original, în contextul în care avocații lui Becali au venit cu diferite copii, în loc de documentele oficiale.
Talpan a cerut acest lucru pentru că, în trecut, în mai multe rânduri, juristul CSA a acuzat că documentele depuse până acum de clubul lui Gigi Becali conțin înscrisuri false. Talpan a avut câștig de cauză, iar la următorul termen programat pe 11 decembrie, avocatul FCSB trebuie să prezinte documentele în original. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, oficialii FCSB trebuie să motiveze absența acestora.
Istoricul conflictului dintre Gigi Becali și Armată
Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când clubul patronat de Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.
FCSB a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
Ulterior au existat mai multe runde de negocieri între cele două părți, pentru ca Becali să poată folosi în continuare numele de Steaua, dar nu s-a ajuns la nicun consens. Pe 4 mai 2018, magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au respins recursul intentat de Gigi Becali în privinţa recuperării mărcii Steaua. Decizia este definitivă, astfel că Becali nu are dreptul să folosească numele şi emblema.
În vara lui 2017, CSA a reînființat secția de fotbal a clubului, iar echip
Etichete: steaua , palmares steaua , fcsb , trofee steaua , fcsb steaua , sigla palmares steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții