Nicușor Dan și Gabriela Firea / Foto: Colaj Facebook @Nicușor Dan & @Gabriela Firea

Contre între Nicușor Dan și Gabriela Firea pe tema acoperișului Arenei Naționale: ”Spune trei minciuni”

articol scris de Digi Sport
07.08.2022, 10:10
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Contractul semnat pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, cel mai mare stadion din România, a născut polemici între Nicușor Dan și Gabriela Firea, actualul și fostul primar al Capitalei.

După ce Nicușor Dan a anunțat vineri că, timp de 11 ani, Arena Națională nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată, Gabriela Firea spune că actualul primar al Capitalei dă vina pe ea pentru propria neputință.

Galerie Foto

Nicușor Dan, replică pentru Gabriela Firea 

După replica Gabrielei Firea de sâmbătă, Nicușor Dan a venit cu o nouă serie de precizări în privința acoperișului Arenei Naționale.

1. Spune că în decembrie 2020 acţionarea defectuoasă a acoperişului a fost făcută de specialiştii aduşi de mine. Nu, erau specialiştii aduşi de ea în Compania Municipală Tehnologia Informaţiei, de care nu am putut scăpa decât după Euro 2020, căci nu mai aveam timp să relicităm toate contractele în curs până la Euro.

2. Spune că acea acţionare defectuoasă a stricat acoperişul. Nu, acoperişul era deja stricat şi specialiştii de la Compania Municipală l-au blocat acţionându-l deşi ştiau că este stricat.

3. Mai spune ca a avut contract de mentenanţă pentru acoperiş. Un astfel de contract nu exista”, a transmis Nicușor Dan, pe Facebook

  • Cu o capacitate de 55.635 de locuri, Arena Națională este cel mai mare stadion din țară și primul stadion de elită UEFA din România.
  • Construcția arenei al cărei proprietar este Primăria Municipiului București a fost finalizată în 2011, având un cost total de aproximativ 235 de milioane de euro.
  • În 2012, Arena Națională a găzduit finala UEFA Europa League, aceasta fiind prima finală europeană găzduită de România.

Mesajul Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan în privința acoperișului Arenei Naționale

”Nicușor Dan minte și aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputința și nerealizări lui. Arena Națională a avut în mandatul meu contract de mentenanță pentru toate sistemele, deci și pentru acoperișul retractabil. Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperișul retractabil pentru că am respectat indicațiile producătorului.

Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperișul nu trebuie închis toamna și iarna. În prima lună de mandat, specialiștii aduși de Nicușor Dan au întins membrana retractabilă și au stricat mecanismul acoperișului! Să nu uităm imaginile și scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia. E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci. Acoperișul era programat de producător să nu poată fi închis toamna și iarna, dar specialiștii lui Nicușor Dan au reușit să umble la software și să treacă peste recomandări. Producătorul acoperișului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus!

E foarte interesant și cum a fost închis acoperișul Arenei pentru evenimente organizate acolo, unde au participat mii de tineri. Chiar Nicușor Dan spunea că acoperișul era un pericol real și se putea prăbuși. Am informații că la unul dintre evenimente acoperișul chiar a fost găurit intenționat pentru a introduce proiectoare video. Poate și de asta e nevoie acum de reparații serioase.

Și mai spune o minciună primarul general, că s-a folosit până acum doar de alpiniști utilitari pentru întinderea membranei și închiderea acoperișului. Nu e așa, s-au folosit chiar de angajații firmei care reprezintă producătorul, informațiile fiind publice.

Nu pot răspunde pentru alții, dar cât am fost eu primar general, Primăria Capitalei a asigurat, prin două companii municipale, funcționarea sistemelor de la stadion și a fost permanent în legătură cu reprezentantul producătorului, exact aceeași companie care a câștigat acum contractul de mentenanță”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

  • Pe 11 august, de la ora 20:30, pe Arena Națională, FCSB înfruntă echipa slovacă Dunajska Streda, în manșa retur din turul trei preliminar al Conference League. În tur, FCSB s-a impus cu 1-0.

Etichete: arena nationala , acoperis arena nationala , gabriela firea , nicușor dan , nicusor dan gabriela firea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Foto Nicușor Dan a făcut anunțul despre patinoarul ”Mihai Flamaropol”: ”Am dat ordin”

Veste pentru FCSB

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia