Neman Grodno - CFR Cluj / Foto: Captură Digi Sport

Video Neman Grodno - CFR Cluj 0-5. Ardelenii au făcut show și sunt în turul trei preliminar! Bîrligea, golul serii în Europa

articol scris de Digi Sport
01.08.2024, 22:51
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

CFR Cluj a învins-o cu 5-0 pe Neman Grodno și s-a calificat în turul trei preliminar din Conference League.

Neașteptat, bielorușii care au organizat meciul la Gyor au început mai bine și au amenințat poarta lui Răzvan Sava. Primul a fost Savitskiy, care a trimis peste poartă în minutul doi. Zece minute mai târziu, CFR Cluj a scăpat fără gol doar datorită intervenției excelente a lui Matei Ilie, care a respins din fața porții o minge pe care Savitskiy se pregătea să o trimită în plasă. 

CFR Cluj a ”tremurat” în startul meciului cu Neman Grodno, dar golul lui Karlo Muhar a schimbat totul

Dacă Neman a avut ocaziile, CFR a venit cu golul. Karlo Muhar a deschis scorul în minutul 17, iar meciul s-a schimbat total, cu CFR Cluj în control.

Au început să apară ocaziile și la poarta gazdelor, prima mare a lui Bîrligea, care a șutat direct în portar în minutul 33. Șase minute mai târziu, atacantul care a fost la EURO a punctat pentru 2-0 și a stabilit scorul pauzei.

CFR Cluj a făcut show la Gyor

CFR a început excelent partea secundă și, după o serie de ocazii, a marcat pentru 3-0 în minutul 57, când Daniel Bîrligea l-a lobat pe portar de la 20 de metri.

4-0 s-a făcut trei minute mai târziu, de Korenica, care a marcat și el un gol frumos, șut în colțul lung de la marginea careului.

Pe final de meci, Neman Grodno a controlat posesia, dar fără să pună în mare pericol poarta adversă și tot CFR a marcat, prin Nkololo, care a stabilit scorul final.

CFR Cluj a reușit, astfel, să treacă de Neman Grodno și o va întâlni pe Maccabi Petah Tikva în turul trei preliminar din Conference League. Israelienii vin din Europa League, de unde a fost eliminați de Braga, 0-7 la general.

VIDEO cu rezumatul meciului Neman Grodno - CFR Cluj 0-5:

Neman Grodno - CFR Cluj 0-5

Min. 90+4. Fluier final!

Min. 90+3: GOL CFR Cluj! Nkololo marchează golul de 5-0, cu o finalizare printre picioarele portarului advers, din șase metri.

Min: 82: Dublă ocazie pentru Neman Grodno, dar Sava intervine excelent la șuturile lui Evdokimov și Karpovich.

Min. 60: GOL CFR Cluj! Korenica punctează cu un șut perfect de la marginea careului, la colțul lung.

Min. 57: CE GOL CFR CLUJ! Daniel Bîrligea primește mingea de la un adversar și nu stă pe gânduri: lob peste portar de la 20 de metri! E golul serii în Europa!

Min. 55: Încă o șansă mare pentru CFR! Boben șutează din cinci metri direct în portar.

Min. 53: Ocazie uriașă ratată de CFR Cluj, prin Daniel Bîrligea, care trage în portar din poziție ideală.

Min. 47: Karlo Muhar trimite mingea în poartă pentru 3-0, dar reușita este anulată pentru un fault în atac comis de același mijlocaș croat.

Min. 45: Fluier de final în prima parte.

Min. 39: GOL CFR CLUJ! Daniel Bîrligea marchează cu o execuție din alunecare, din interiorul careului. Ciprian Deac a oferit assist-ul și la golul doi. A fost o pasă perfectă, în spatele defensivei adverse.

Min. 33: Ocazie uriașă ratată de CFR! Daniel Bîrligea șutează direct în portarul Belov, din poziție ideală.

Min. 17: GOL CFR CLUJ! Karlo Muhar marchează după o lovitură liberă executată de Ciprian Deac.

Min. 13: O nouă ocazie pentru Neman. Zubovich este găsit în interiorul careului, dar nu găsește ținta cu capul.

Min. 12: Bielorușii sunt mai periculoși la Gyor. Matei Ilie reușește să respingă in extremis din fața porții, de lângă Savitskiy, care aștepta să trimită mingea în plasă.

Min. 2: Neman Grodno are prima fază la poarta adversă. Savitskiy trimite, însă, peste poartă din poziție excelentă.

UPDATE, ora 21:00: Fluier de start la Gyor! 

Echipele de start:

  • Neman Grodno: Belov - Vasilyev, Santos, Parkhomenko, Pantya - Evdokimov, Kozlov - Karpovich, Zubovich, Alyukov - Savitskiy

Rezerve: Malievskiy - Anyukevich, Costrov, Dziarzhynski, Gweth, Kosmynin, Kravtsov, Kukkarchik, Lavrik, Legchilin, Pavlyukovets, Yakimov

  • CFR Cluj: Sava - Mogoș, Boben, Ilie, Camora - Muhar, Artean, Tachtsidis - Deac, Bîrligea, Korenica

Rezerve: Gal, Hindrich - Abeid, Fica, Kamara, Keita, Kresic, Kun, Michael, Nkololo, Păun, Thaqi


Meciul tur dintre CFR Cluj și Neman Grodno s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, scor 0-0.

Astfel, meciul retur dintre Neman Grodno și CFR Cluj începe de la același scor.

Duelul dintre cele două formații se dispută la Gyor, în Ungaria, întrucât bielorușii au interdicție de la UEFA de a-și disputa meciurile din Conference League pe teren propriu din cauza situației tensionate din estul Europei.

Înaintea meciului retur cu Neman Grodno, CFR Cluj a pierdut meciul de pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 0-2.

Dacă va trece de Neman Grodno, CFR Cluj va da peste pierzătoarea duelului dintre Braga (Portugalia) – Maccabi Petah Tikva (Israel), scor 2-0 în tur.

Aleksandr Hleb, înainte de Neman Grodno - CFR: ”Clujul nu este o echipă atât de serioasă și de care să ne fie frică”

Fostul fotbalist Aleksandr Hleb (43 de meci), care a câștigat Champions League alături de Barcelona în 2009, consideră că Neman Grodno nu are motive să se teamă înaintea returului cu CFR Cluj.

De asemenea, fostul fotbalist care a îmbrăcat și tricoul celor de la Arsenal a susținut că echipa lui Dan Petrescu nu este ”de speriat” pentru Neman.

”Clujul nu este o echipă atât de serioasă și de care să ne fie frică. Antrenorul lui Neman are la dispoziție o echipă de luptă, care luptă mereu și dă sută la sută.

Da, nu a existat prea mult fotbal, dar putem spune că tot meciul tur a fost o luptă, nu a ținut mingea, a pierdut-o de multe ori și au fost faulturi constante.

Neman a făcut bine pentru că așa a putut supraviețui”, a declarat Aleksandr Hleb în presa din Belarus.

Jurnaliștii din Belarus au fost luați prin surprindere de jocul prestat de bieloruși, în CFR Cluj - Neman Grodno 0-0

Grodno a început preliminariile din turul doi și a întâlnit-o pe CFR Cluj, o echipă care a jucat de multe ori în grupele cupelor europene. Totul a ieșit mai bine decât s-au așteptat mulți.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, lucru confirmat și de statistici: 5-4 la șuturi, 2-1 în favoarea gazdelor la șuturile pe spațiul porții. Neman a amenințat poarta adversarilor o singură dată. În minutul 20, Gulzhigit Alykulov a trimis la colțul lung al porții lui Sava, dar portarul a reușit să respingă.

În a doua parte a jocului, românii au fost mai activi și, imediat după ce au ieșit de la vestiare, au început să amenințe poarta oaspeților. La o fază, Neman a fost salvată de un ofsaid indicat de către arbitru.

La finalul jocului, Maksim Belov a avut o fază care l-a transformat în candidat pentru omul meciului. Portarul a parat o minge trimisă cu capul de un adversar.

Neman a rezistat, iar, după primul joc, rămâne întrebarea echipei calificate în următorul tur. Totul se va decide săptămâna viitoare la Gyor, unde Grodno va juca meciul de pe teren propriu”, au scris jurnaliștii din Belarus, potrivit Belarus Football.

Etichete: dan petrescu , belarus , preliminarii conference league , neman grodno , neman grodno cfr cluj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Familia regală britanică a „tăiat-o” pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

Fotografia folosită de familia regală britanică pentru a-i ura duminică la mulţi ani prinţului Harry a fost decupată dintr-o imagine în care ducele de Sussex apărea alături de soția sa, Meghan Markle. Detaliul nu a trecut neobservat în presa britanică, relatează News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Momente rare: Marius Șumudică a ajuns în fața suporterilor și a repetat încontinuu un cuvânt, după eșecul cu ”U” Cluj

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Chipciu și tofu pane! ”Veteranul” liderului SuperLigii a făcut show la flash-interviu: ”Eu am salariul mai mic”

Foto Cum a fost surprins Dan Șucu, după ce Rapid a suferit prima înfrângere sub comanda lui Șumudică

Citeşte şi

"Puteam să le dăm 4!" Neluțu Varga, mesaj tranșant pentru Dan Petrescu, după CFR - FCSB 2-2

Dan Petrescu, avertisment pentru Louis Munteanu după ce a marcat o ”dublă” cu FCSB

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atac dur din partea lui Mihai Stoica, pentru jucătorul ce a refuzat venirea la FCSB: "N-am auzit pe nimeni să jignească la modul ăsta" citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit