Costel Gâlcă, antrenor la Universitatea Craiova / Foto: Captură Digi Sport

Costel Gâlcă, discurs categoric înainte de returul ”infernal” cu Maribor

articol scris de Digi Sport
31.07.2024, 19:21
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

Universitatea Craiova va juca, pe teren propriu, împotriva slovenilor de la Maribor, în manșa a doua a turului II preliminar al Conference League.

  • Partida dintre cele două formații este programată joi (1 august), de la ora 20:00, și va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 1 și LIVE VIDEO pe site-ul digisport.ro

În meciul tur, jucat în Slovenia, Maribor s-a impus în fața oltenilor cu 2-0, după ce trupa lui Costel Gâlcă (52 de ani) a evoluat în inferioritate numerică din minutul 31 (după ce Denil Maldonado a primit direct cartonașul roșu).

Astfel, pentru a se califica mai departe, formația din Bănie trebuie să o învingă pe Maribor fie la două goluri diferență (pentru a duce partida în prelungiri, unde ulterior s-ar putea impune), fie la cel puțin trei goluri (pentru a tranșa calificarea încă din primele 90 de minute). 

Costel Gâlcă: ”Trebuie să avem atitudine de la început. Cred în echipa noastră”

La conferința de presă dinaintea partidei, Costel Gâlcă (52 de ani), antrenorul Universității Craiova, a spus că elevii săi trebuie să practice împotriva lui Maribor un joc combinativ, bazat pe posesie, și agresiv pentru a câștiga duelurile cu fotbaliștii sloveni încă din primul minut al meciului.

De asemenea, tehnicianul a mărturisit că speră ca echipa sa să fie ”împinsă de la spate” în acest meci de fanii care vor sosi pe stadionul Ion Oblemenco. 

”La meciul de mâine (n.r. joi, 1 august) trebuie să avem agresivitate, intensitate, calitate în acțiuni atât în defensivă, cât și în ofensivă. Trebuie să avem o comunicare bună în teren, să fim o echipă compactă defensiv, să avem agresivitate și să se vadă din primul minut dacă vrem să întoarcem acest rezultat.

Știm că Maribor este o echipă bună, dar jucăm acasă, alături de suporterii noștri și sper să fie un factor important pentru noi acest lucru. Cred în echipa noastră, cred în calitatea echipei. Când suntem concentrați, când avem agresivitate, intensitate și când suntem sprijiniți de suporteri, cu siguranță vom face un meci bun și vom încerca să ne impunem din primul minut.

Nimic nu este ușor în fotbal. Trebuie să avem atitudine de la început, să ne dorim acest lucru. Trebuie să ne coordonăm foarte bine, să fim agresivi, să avem intensitate și să avem calitate în fiecare acțiune. Sper să iau cele mai bune decizii, depinde de mine să așez cel mai bun 11. E important pentru încrederea noastră să avem o progresie în jocul nostru și în rezultate”, a spus Gâlcă.

Costel Gâlcă: ”Nu trebuie să facem greșeli în apărare”

În cadrul conferinței de presă, Costel Gâlcă a pus accentul pe faptul că echipa sa nu mai trebuie să comită erori în defensivă, la fel cum a făcut-o în partida tur, când Maldonado a fost eliminat în minutul 31 din postura de ultimul apărător. 

”E un test al atitudinii, al organizării tactice, al intensității, al agresivității. Îmi doresc să demonstrăm că putem trece, chiar dacă am făcut greșeli mari la Maribor. Trebuie să le eliminăm, la Cluj am stat mult mai bine în defensivă. Sper să facem un joc perfect pentru a întoarce rezultatul. Emoții sunt la fiecare meci, mai ales că trebuie să întoarcem un rezultat.

Îmi doresc ca echipa mea să facă un joc perfect. Nu trebuie să facem greșeli în apărare. Dacă vom avea această calitate, putem întoarce rezultatul. Sunt multe lucruri (n.r. pe care și le reproșează), s-a schimbat totul când Maldonado a luat cartonaș roșu.

E greu de spus. Chiar și cu un jucător în minus, am stat destul de bine în teren. Normal că adversarul și-a creat ocazii, dar chiar și așa am avut ocazii să marcăm”, a mai spus Gâlcă. 

Dacă o va elimina pe Maribor, Universitatea Craiova va juca în turul III preliminar al Conference League, în dublă manșă, împotriva pierzătoarei din duelul Ajax Amsterdam - Vojvodina (în tur, olandezii s-au impus, pe teren propriu, în fața sârbilor cu 1-0). 

Etichete: universitatea craiova , sorin cartu , maribor , costel galca , conference league


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Familia regală britanică a „tăiat-o” pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

Fotografia folosită de familia regală britanică pentru a-i ura duminică la mulţi ani prinţului Harry a fost decupată dintr-o imagine în care ducele de Sussex apărea alături de soția sa, Meghan Markle. Detaliul nu a trecut neobservat în presa britanică, relatează News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Momente rare: Marius Șumudică a ajuns în fața suporterilor și a repetat încontinuu un cuvânt, după eșecul cu ”U” Cluj

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Chipciu și tofu pane! ”Veteranul” liderului SuperLigii a făcut show la flash-interviu: ”Eu am salariul mai mic”

Foto Cum a fost surprins Dan Șucu, după ce Rapid a suferit prima înfrângere sub comanda lui Șumudică

Citeşte şi

Sorin Cârțu ”a explodat”, după Poli Iași - Universitatea Craiova 2-0: ”Măcar să avem orgoliu”

Foto Alex Mitriță a răbufnit, după ce a ratat un penalty și Universitatea Craiova a pierdut cu Poli Iași

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit