”Cea mai mare gogomănie”. Grigore Sichitiu a lucrat în spațiul arab și a explicat ce înseamnă mantia primită de Lionel Messi
articol scris de Digi Sport19.12.2022, 12:56
Premier League: Tottenham - Newcastle, sâmbătă, 14:30, DGS 1
Premier League: Brighton - Arsenal, sâmbătă, 19:30, DGS 1
Grigore Sichitiu (73 de ani) i-a criticat în termeni duri pe cei care l-au ”pus la colț” pe Lionel Messi (35 de ani) pentru că a acceptat să fie îmbrăcat cu o mantie de Tamim bin Hamad Al Thani (42 de ani), emirul Qatarului.
Fostul colaborator al lui Anghel Iordănescu în lumea arabă cunoaște exact situația și a transmis că emirul Qatarului nu a vrut decât să-și arate respectul pentru Lionel Messi și cariera sa glorioasă.
Galerie Foto
Grigore Sichitiu, despre controversata mantie primită de Lionel Messi
De asemenea, Grigore Sichitiu a demontat teoria celor care transmiteau că Diego Maradona, în locul lui Lionel Messi, ar fi acționat complet diferit.
"Este ce mai mare gogomănie pe care am putut să o aud, că Messi a fost făcut fantomă și că a fost umilit prin îmbrăcarea acelei mantii cu fir de aur. Oameni buni, nu există recunoaștere mai mare în lumea arabă decât asta.
Practic, Messi a fost numit Regele Fotbalului. Este purtată doar în cazul celei mai mari izbânzi, doar de familia regală din lumea arabă.
Am stat vreo 15 ani acolo și am lucrat, atât cu domnul Iordănescu, cât și singur, chiar vorbesc limba arabă și știu ce spun.
De asemenea, am auzit și varianta că Maradona o arunca daca i se punea pe umeri. Păi, eu l-am văzut de nu știu câte ori prezent la conferințe de presă acoperit cu mantia cu fir de aur.
Oricine în acea zona ar fi mândru de așa ceva. Aici nu este vorba despre politică, despre drepturile omului sau altceva. Ci numai de recunoașterea supremă care i se oferă cuiva", a explicat Sichitu, pentru Digi Sport.
Momentul a stârnit multe reacții negative
Aproape toată lumea a criticat momentul petrecut după finala Cupei Mondiale din Qatar, câștigată de Argentina în fața Franței, dar istoria arată că respectiva mantie, denumită de localnici bisht, este purtată doar de învingători sau de membri ai familiei regale.
De-a lungul istoriei, bishtul a fost purtat de războinicii arabi după victorii importante, în timp ce acum mantia neagră, cu inserții aurii, apare pe umerii celor din familia regală.
Qatarezii au vrut să marcheze momentul câștigării primei Cupe Mondiale de către Lionel Messi cu un detaliu local, mai ales că finala de la Lusail s-a disputat pe 18 decembrie, când este ziua națională a Qatarului.
Etichete: finala cupei mondiale , lionel messi , tamim bin hamad al-thani , bisht
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții