Mirel Rădoi, selecționerul naționalei României / Foto: Profimedia

Analiza adversarilor României în cursa către CM 2022. ”Tricolorii” au de ce să se teamă! Miza: primul Mondial după 24 de ani

articol scris de Francisc Oprea
07.12.2020, 23:49
  • SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1

România și-a aflat luni adversarele din cursă către Campionatul Mondial din 2022. Selecționata lui Mirel Rădoi va lupta cu Germania, Islanda, Armenia, Macedonia de Nord și Liechtenstein pentru un loc la primul Mondial după o absență de 24 de ani.

Chiar dacă a fost în urna a doua valorică, România nu a beneficiat de o tragere la sorți favorabilă, pentru că există doi adversari în fața cărora nu se poate considera favorită: Germania, evident, și Islanda, formația care i-a învins pe ”tricolori”, 2-1, în semifinalele barajelor de calificare la Euro, meci pe care nordicii l-au controlat mai mult decât o arată scorul. Astfel, cel puțin la prima vedere, dar și în urma unei analize a echipelor din grupă, România pornește cu șansa a treia.

Analiza adversarilor României în cursă către Mondialul din 2022

Germania este favorită clară în grupa J din preliminarii. De patru ori campioană mondială, ultima dată în 2014, și de trei câștigătoare a titlului European, selecționata din Germania este o forță a fotbalului mondial.

La ultima acțiune, echipa lui Joachim Low a avut un lot cotat de Transfermarkt la peste 740.000.000 de euro. Printre vedetele echipei germane se numără Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Leroy Sane, Serge Gnabry sau Timo Werner.

În 2020, în Liga Națiunilor, Germania a înregistrat două victorii, trei remize și o înfrângere, istoricul 0-6 cu Spania, terminând pe locul doi al grupei 4 a Ligii A.

  • România și Germania s-au mai întâlnit de 11 ori în istorie: 2 victorii pentru ”tricolori”, 3 remize și opt succese pentru nemți

Mirel Rădoi a cerut revanșa cu Islanda și a obținut-o

Din urna a treia, în grupa României a venit Islanda, echipă care, din nou, a învins-o în semifinalele play-off-urilor pentru Euro.

Naționala nordică a ratat, însă, prezența la Euro, din cauza înfrângerii cu Ungaria, iar victoria cu România a rămas singura din 2020.

În Liga Națiunilor, drept, într-o grupă infernală a Ligii A, cu Belgia, Danemarca și Anglia, Islanda nu a obținut niciun punct, retrogradând astfel, rezultate ce au dus și la schimbarea selecționerului, Erik Hamren fiind demis. Până în acest moment, nordicii nu au confirmat antrenorul cu care va fi abordată campania din preliminariile pentru Mondial.

Din lotul Islandei, cotat la aproape 60.000.000 de euro, peste cel al României, se remarcă, așa cum s-a întâmplat și în meciul cu România din octombrie, Gilfy Sigurdsson, de departe cel mai periculos jucător al nordicilor, legitimat la Everton.

De asemenea, Nordicii mai au fotbaliști ofensivi care pot pune probleme defensivei tricolore, precum Alfred Finbogasson, de la Augsburg, sau Johann Gudmundsson, de la Burnley.

  • 3 confruntări directe au fost între România și Islanda: 2 victorii pentru ”tricolori” și meciul câștigat de nordici în această toamnă

Macedonia, formație calificată la Euro 2020

Macedonia de Nord, formație venită din urna a patra, nu spune multe la prima vedere, însă a arătat în această toamnă că poate pune probleme, dovadă calificarea la Euro de anul viitor, turneul final pe care România îl va privi la televizor.

Cu un lot cotat la 44.000.000 de euro, sub cel al României, Macedonia a învins Georgia și s-a calificat la Euro, unde va evolua la București în grupa C, din care mai fac parte Olanda, Austria și Ucraina.

Cei mai importanți fotbaliști din lotul Macedoniei sunt Eljif Elmas, mijlocașul lui Napoli, Ezgjan Alioski, de la Leeds, și veteranul Goran Pandev, legitimat la Genoa, care a și marcat golul calificării la Euro.

În campania din toamnă din Liga Națiunilor, Macedonia a încheiat pe locul doi în grupa 2, Liga C, din care au mai făcut parte Armenia, Georgia și Estonia.

  • România și Macedonia s-au întâlnit de cinci ori în istorie. ”Tricolorii” s-au impus de patru ori, dar au pierdut ultima confruntare directă, 0-1 într-un amical din 2010

Armenia și Liechtenstein, adversare abordabile

Din ultimele două urne au venit, cumva firesc, două adversare cu care, cel puțin în mod normal, România nu ar trebui să aibă probleme.

Armenia, din urna a cincea, a avut, totuși, o campanie reușită în această toamnă, câștigând grupa 2 din Liga c, cu Macedonia, Georgia și Estonia, promovând astfel în liga superioară.Chiar dacă nu are o istorie bogată, din punct de vedere al rezultatelor, în fotbal, Armenia are în acest moment o generație bună, de departe cel mai valoros jucător fiind Henrikh Mkhitaryan, de la Roma, fost la Dortmund, Manchester United și Arsenal.

  • România și Armenia s-au întâlnit de cinci ori în istorie. Au fost patru victorii ale noastre, ultimele două în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, și o remiză, în 2004.

Ultimul adversar în cursa către Mondial, Liechtenstein, are un lot modest, cotat la doar 1.000.000 de euro, format chiar și din jucător care nu sunt profesioniști. În campania din toamnă Liga Națiunilor, Liechtenstein a reușit o victorie, 2-0 cu San Marino, și două remize, 0-0 cu San Marino și 1-1 cu Gibraltar, formație care a câștigat grupa.

  • România conduce cu 4-0 la întâlnirile directe cu Liechtenstein

Programul preliminariilor

  • 24 - 31 martie 2021 – 3 partide

  • 1 - 8 septembrie 2021 – 3 partide

  • 8 - 12 octombrie 2021 – 2 partide

  • 11 - 16 noiembrie 2021 – 2 partide

  • 24 - 25 martie 2022 – baraje într-o singură manșă

  • 28 - 29 martie 2022 – baraje într-o singură manșă

La Campionatul Mondial se vor califica, din preliminariile europene, cele 10 câștigătoare de grupă. Ocupantele locurilor secunde vor juca baraj, similar celui pentru Euro, cu semifinale și finale, în urma cărora vor fi stabilite ultimele trei formații calificate.

Etichete: campionatul mondial din qatar , romania cm 2022 , preliminarii campionatul mondial din 2022 , adversare romania preliminarii campionatul mondial din 2022


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment dur al Giorgiei Meloni: Rusia e o amenințare mai mare decât ne imaginăm. UE trebuie să fie pregătită

Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare, având capacitatea de a utiliza imigrarea ilegală şi alte probleme pentru a submina blocul comunitar, a declarat duminică premierul italian Giorgia Meloni, potrivit Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Volodimir Zelenski nu s-a abținut: gluma făcută, cu trimitere la ajutorul militar al Londrei pentru Ucraina

Exclusiv ”Gigi, ai făcut o achiziție foarte bună!” Primul transfer din 2025 al FCSB-ului, elogiat

OUT de la Genoa! Italienii anunță prima "victimă" a lui Dan Șucu

Lovitura carierei: îl vor pe Ianis Hagi!

”E disperat”. Scoțienii s-au convins de Ianis Hagi, după meciul lui Rangers cu Dundee FC

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Dinamo - Rapid 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Dublă ratare pentru Dennis Politic! Egalitate la pauză

Nota primită de Radu Drăgușin, după nebunia cu NOUĂ goluri din Tottenham - Liverpool. Ce au scris englezii

Cu trei zile înainte de Crăciun, au obținut prima lor victorie a sezonului și și-au dublat numărul de puncte

Video&Foto Galeriile au recidivat! Meciul Dinamo - Rapid a început cu o întârziere de 5 minute

Citeşte şi

S-a dezlănțuit ”iadul” după mesajul lui Piers Morgan de la finalul Cupei Mondiale: ”Ești jenant” / ”Nu ți-e rușine?”

Programul complet al Cupei Mondiale Qatar 2022. Argentina, a treia oară campioană mondială

PEROZTânăra cu cele mai lungi picioare din lume, misiune imposibilă să-și găsească un iubit sau blugii potriviți: "Mi-am urât înălțimea"

FILM NOWI-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată pe actorul Justin Baldoni

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu. Neluțu Varga îi dă vestea, chiar de ziua lui citeşte ştirea pe Prosport.ro

S-a terminat marele meci dintre Usyk și Tyson Fury! Decizie unanimă a arbitrilor citeşte ştirea pe ziare.com

PROFM Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu preferă o viață discretă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu preferă o viață discretă

Digi World

O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de persoane din lume. Beandri a îmbătrânit prematur

Digi Animal World

Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate concursurile”