Foto Ronaldo şi Messi, ultimii pe listă. Cei mai mari 10 jucători care nu au câștigat Cupa Mondială
01.07.2018, 14:00SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
CM 2018 / Messi și Cristiano Ronaldo au ratat șansa să-și adjudece un titlu mondial la nivel de echipă națională, iar jurnaliștii de la Sky au întocmit un clasament cu jucători mari cărora le lipsește acest trofeu din palmares.
Topul este condus de Messi, care a fost cel mai aproape în urmă cu 4 ani, când Argentina a jucat finala cu Germania.
Cristiano Ronaldo a fost, în meciul Portugaliei cu Uruguay, o umbră a jucătorului care a încântat pe toată lumea în faza grupelor, acolo unde a marcat de 4 ori în 3 meciuri.
Pe locul 3 în această ierarhie urmează Oliver Khan. Fostul portar a adunat 86 de selecții în 11 ani pentru naționala Germaniei, cu care a fost aproape de trofeu în 2002, când însă a luat două goluri de la Ronaldo Nazario în finala cu Brazilia.
Paolo Maldini este un alt nume uriaș care și-a trecut în palmares, cu AC Milan, 7 titluri și 5 Champions League, însă nu a reușit să-și adjudece vreo Cupă Mondială cu național Italiei, retrăgându-se din activitate în 2002, cu 4 ani înainte ca "squadra azzurra" să devină campioană mondială.
Michel Platini a fost căpitanul Franței în 1984, atunci când i-a condus pe "cocoșii galici" spre Euro 1984, însă a ratat să-și adjudece vreo Cupă Mondială, după ce Franța nu a trecut de grupe în 1978, iar în 1982 și 1986 a fost eliminată în semifinale de Germania de Vest.
Eusebio a câștigat Gheata de Aur în 1966, după ce a marcat de 9 ori la Mondialul găzduit de Anglia, însă portughezii aveau să fie eliminați chiar de către Anglia.
Ferenc Puskas, cel mai cunoscut fotbalist al Ungariei, și-a condus echipa la turneul din 1954, fiind desemnat jucătorul turneului, dar maghiarii s-au înclinat în fața Germaniei în ultimul act. Apoi, Pușkas a obținut cetățenie spaniolă și a evoluat pentru iberici la Mondialul din 1962, dar nu a trecut de faza grupelor.
Wayne Rooney a fost unul dintre jucătorii "generației de aur din 2006" a Angliei, așa cum a fost atunci numită, însă trupa lui Sven Goran Eriksson a pierdut în sferturi cu Portugalia. Rooney a mai participat la Mondialele din 2010 și 2014, însă fără prea mare succes.
Raul este unul dintre numele de legendă ale Spaniei, însă în 1998, 2002 și 2006 Spania nu a reușit să treacă mai departe de sferturi. Raul s-a retras din naționala "Furiei Roja" imediat după Cupa Mondială din 2006, înainte ca spaniolii să-și adjudece titlul mondial în 2010 și pe cel european în 2012.
Etichete: cristiano ronaldo , cupa mondiala , lionel messi , cm 2018 , paolo maldini , johann cruyff , oliver khan
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții