Jucătorii celor de la Real Madrid, bucurie după câștigarea UEFA Champions League / Foto: Profimedia

Oficial UEFA a ales cel mai bun jucător al sezonului 2023/2024 din UEFA Champions League

articol scris de Digi Sport
03.06.2024, 14:38
  • Europa League: Rangers - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Fenerbahce - Manchester United, joi, 22:00, DGS 2

Real Madrid a câștigat al 15-lea trofeu Champions League, după ce a învins-o pe Borussia Dortmundscor 2-0, în finala de pe Wembley.

Dani Carvajal a descris scorul în minutul 74 al finalei, iar Vinicius Junior a stabilit scorul final la doar nouă minute distanță.

Vinicius, cel mai bun jucător al sezonului 2023/2024 în UEFA Champions League. Jude Bellingham, cel mai bun tânăr jucător al sezonului

La scurt timp după finala de pe Wembley, Vinicius a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător al sezonului 2023/2024 în Champions League.

În actualul sezon, starul brazilian a marcat șase goluri. Ultimul a venit în marea finală și a închis tabela.

Jude Bellingham, care i-a pasat decisiv lui Vinicius în finala cu Dortmund, a fost numit cel mai bun tânăr jucător al sezonului. 

Mijlocașul englez a marcat de patru ori în sezonul de UEFA Champions League.

VIDEO Rezumat Borussia Dortmund - Real Madrid, scor 0-2

Real Madrid a câștigat în acest sezon 141,52 de milioane de euro din Champions League

În urma evoluției din acest sezon din Champions League, Real Madrid va încasa 141,52 de milioane de euro. În primul rând, pentru calificarea în grupele UCL formația de pe Santiago Bernabeu a primit 15,64 de milioane de euro.

La această sumă s-au adăugat 36,38 de milioane de euro pentru clasamentul coeficienților, care are în vedere performanța clubului din ultimii 10 ani. Pentru că Real Madrid a câștigat Grupa C, după ce le-a învins atât în tur, cât și în retur pe Napoli, Braga și Union Berlin, a mai obținut 16,8 milioane de euro

Calificarea în optimi a fost răsplătită cu 9,6 milioane de euro, în sferturi cu 10,6 milioane și în semifinale cu 12,5 milioane de euro. Pentru că a câștigat trofeul, pe lângă cele 15,5 milioane de euro pentru accederea în ultimul act, Real Madrid a mai primit și încă 4,5 milioane de euro.

Astfel, s-a ajuns la suma de 121,52 de milioane de euro. De asemenea, Real Madrid va mai primi 20.000.000 de euro din partea sponsorilor și pentru drepturile de televiziune.

Veniturile lui Real Madrid vor crește garantat pentru că elevii lui Carlo Ancelotti vor juca Supercupa Europei împotriva Atalantei, câștigătoarea Europa League. Echipa care va triumfa va primi 4,5 milioane de euro, iar cealaltă cu 1.000.000 de euro mai puțin.

Etichete: real madrid , uefa champions league , vinicius junior , jude bellingham


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Crimă în plină zi în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost reținuți de poliție

Un tânăr de 26 de ani din Tulcea a fost înjunghiat mortal în parcarea unui centru comercial din Constanța. Trei suspecți au fost prinși de poliție.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Reacția scoțienilor, după ce Ianis Hagi a marcat direct din corner

Video Erling Haaland a realizat ceva nemaivăzut, în Champions League: ”Dați-i trofeul Pușkaș!” / ”Nu ne întrebați cum a făcut-o”

Shakira e de neoprit! Anunțul total neașteptat făcut, a doua zi după ce Pique a "rupt" tăcerea

Video Barcelona - Bayern 4-1 / Leipzig - Liverpool 0-1 / Man. City - Sparta Praga 5-0. Rezultatele complete după runda 3

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali, mesaj clar înainte de Rangers - FCSB

Dan Petrescu a dezvăluit ce a făcut Louis Munteanu după ce l-a sfidat la Ploiești: ”Vorbește cu ceilalți”

Spaniolii de la Marca au auzit ce a spus ”cel mai bun atacant român” și au dat verdictul: ”Nu are limite”

Mesajul primit de Ianis Hagi, cu câteva ore înainte de Rangers - FCSB

Citeşte şi

UEFA a anunțat jucătorul și echipa etapei a 3-a din Champions League

Mesajul transmis de Lamine Yamal înainte de El Clasico

PEROZO femeie a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. Cum explică medicii fenomenul extrem de rar

FILM NOWActorul Jeremy Jackson, șocat să-și vadă fosta soție pe străzi, căutând prin gunoaie: "Să o pierd a fost precum moartea unui om drag"

Costel Gâlcă, în pericol să fie dat afară de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova! Ce i se impută antrenorului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Miză uriașă pentru FCSB, în meciul cu Rangers. Ce poate obține campioana României, după disputa cu scoțienii citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Digi World

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Digi Animal World

Motivul pentru care un cocoș din Franța a ajuns în fața instanței: „Este puțin sălbatic, nu îi plac oamenii”