Pep Guardiola / Foto: GettyImages

Adversarul pe care Pep Guardiola nu-și dorește să-l întâlnească în Champions League

articol scris de Digi Sport
14.10.2024, 11:41
  • Fotbal U20: România - Elveția, luni, 19:00, DGS 1

  • Nations League: Belgia - Franța, luni, 21:45, DGS 1

Pep Guardiola (53 de ani) este în ultimele luni de contract cu Manchester City, dar deocamdată nu a luat o decizie în privința viitorului său.

Managerul spaniol a anunțat că trebuie să se gândească bine înainte să aleagă pasul pe care îl va face în vară.

Pep Guardiola: "Sper să nu întâlnesc Barcelona în Champions League"

Întrebat despre echipa pe care nu și-o dorește ca adversară în Liga Campionilor, Pep Guardiola a oferit un răspuns cât se poate de ferm. El a lăsat de înțeles că nu neapărat că se teme de o confruntare cu catalanii, însă Barcelona este echipa sa de suflet.

"Sper să nu întâlnesc Barcelona în Champions League. Iubirea și afecțiunea pe care o am pentru ei mă distruge.

Am fost foarte fericit în Barcelona, este echipa pe care o am la inimă.", a declarat Pep Guardiola, la emisiunea italienească Che Tempo Che Fa.

  • Pep Guardiola a scris istorie cu FC Barcelona, în perioada 2008-2012, când a cucerit trei titluri de campioană în La Liga, două trofee UEFA Champions League, două Cupe ale Spaniei și două Supercupe ale Europei.
  • Pep Guardiola a evoluat și ca jucător la Barcelona, în perioada 1990-2001, unde a bifat 384 de partide, marcând 11 goluri și oferind 56 de pase decisive. 

Anunțul făcut de Pep Guardiola despre viitorul său

Guardiola a fost creditat ca posibil antrenor al naţionalei Angliei, dacă Lee Carsley nu va convinge în continuare, în timp ce Jurgen Klopp, fostul antrenor al lui Liverpool, s-a scos singur din calcule după ce a devenit şeful global pentru fotbal al gigantului Red Bull.

"Federația Engleză de Fotbal își dorește ca Pep Guardiola să preia echipa națională în 2025. Selecționata Three Lions este în căutarea unui selecționer, după eșecul cu Spania, din finala EURO 2024, din iulie.

Gareth Southgate a făcut un pas în spate, după ce a pierdut două finale consecutive ale Campionatului European și un mandat de 8 ani. Lee Carsley, selecționerul de la U21, a devenit interimar al Angliei pentru cele 6 meciuri din Liga Națiunilor, din 2024.

Thomas Tuchel și Eddie Howe rămân pe listă, dar opțiunea numărul 1 este Pep Guardiola, care își încheie contractul cu Manchester City la finalul sezonului 2024/2025.", notează jurnaliștii de la Football Espana.

Pep Guardiola a fost întrebat inclusiv despre ”lovitura anului 2025” anunțată de presa engleză, Pep Guardiola la naționala Angliei, dar spaniolul a spus că nu e încă decis ce va face.

Trebuie să mă gândesc, nu am luat încă nicio decizie. Postul de selecționer al Angliei? Nu. Dacă aș fi decis, aș fi spus-o deja. În viața se pot întâmpla multe.

Uneori, mă simt obosit. Ajungem toți să fim sătui de ce facem la un moment dat, dar, până la urmă, fotbalul este ceea ce ne place”, a declarat Pep Guardiola, citat de Mundo Deportivo.

  • Pep Guardiola se află pe banca celor de la Manchester City din iulie 2016. El a bifat 483 de partide, cu o medie de 2,34 puncte per meci.

Etichete: manchester city , barcelona , pep guardiola


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după trei ani de căutări. Era înarmat și camuflat

Un bărbat din Noua Zeelandă care a dispărut cu trei ani în urmă, după ce s-a certat cu fosta soție, a fost zărit pentru prima oară în sălbăticie împreună cu cei trei copii ai săi, potrivit The Guardian.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Cum l-au numit italienii pe Dennis Man, care a oferit imaginea serii la Cipru - România

Exclusiv ”L-am întrebat dacă știa că e român”. Rupe plasele în străinătate și e dorit de FCSB: 2.500.000 €

Fără milă! Fotbalistul României ”desființat” după meciul cu Cipru: ”E un dezastru viu! Rușinea fotbalului românesc”

Țiriac a vrut să investească 100.000.000 €, dar i-au spus ”NU”! Miliardarul a luat o decizie radicală: ”Nu mă mai prindeți”

Video A fost eliminat, a plecat spre vestiare, iar arbitrul l-a chemat înapoi pe teren ca să-i mai arate o dată cartonașul roșu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Anunțul făcut de Cristi Chivu despre viitorul său, la patru luni după ce a rămas liber de contract

Foto Cum arată gazonul stadionului pe care se joacă Lituania - România, cu o zi înaintea meciului

Englezii anunță că logodnica lui George Baldock va primi salariul fotbalistului de 31 de ani, găsit înecat în piscină

Xavi, pus la zid de un fost jucător al Barcelonei : "N-a fost sincer cu mine!"

Citeşte şi

Unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului a dat verdictul în privința lui Lamine Yamal

Comunicatul oficial emis de naționala Spaniei despre starea lui Lamine Yamal! + Ce a declarat fotbalistul

PEROZCum arată Halle Berry într-o zi obișnuită, la cumpărături. A renunțat la rochiile mulate și a îmbrăcat un trening lejer

FILM NOWSharon Stone dezvăluie numele actorului care sărută cel mai bine: E fabulos. Nu l-aș putea compara cu nimeni

„N-a venit niciun contract!”. Vești foarte importante despre transferul lui Antonio Luna la Dinamo citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Luați-vă o cameră!" Scene pasionale cu Aryna Sabalenka și iubitul ei, la câteva luni după ce fostul prieten al jucătoarei a murit VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Obiectivul turistic preferat de turiștii străini va fi închis pentru prima dată după 50 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Sean 'Diddy' Combs, considerat „atât de puternic”, chiar și după gratii. De ce multora le este frică de el

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Sean 'Diddy' Combs, considerat „atât de puternic”, chiar și după gratii. De ce multora le este frică de el

Digi World

O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă deloc. Când devine cafeaua periculoasă pentru sănătate

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia