Echipa de start a lui Dortmund, în finala Ligii Campionilor / Foto: Profimedia

Ce surpriză! Borussia Dortmund a fost surclasată de o echipă care valorează de 52 de ori mai puțin decât nemții

articol scris de Digi Sport
21.07.2024, 19:58
  • SuperLiga: UTA - Hermannstadt, luni, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Borussia Dortmund, finalistă în sezonul trecut de Liga Campionilor, vrea să repete performanțele din stagiunea anterioară și în noul sezon.

”Galben-negrii” se pregătesc în aceste zile pentru startul Bundesligii.

Borussia Dortmund - Pathum United 0-4. Trupa din Thailanda valorează doar 9 milioane de euro

Borussia Dortmund a suferit o înfrângere total neașteptată în fața echipei Pathum United, scor 0-4, într-un meci amical desfășurat la Bangkok. Formația care i-a surclasat pe nemți evoluează în prima ligă din Thailanda și a încheiat campionatul din sezonul 2023 - 2024 pe locul 4.

După plecarea lui Edin Terzic, suporterii lui Dortmund și-au pus toate speranțele în Nuri Sahin, doar că noul antrenor al nemților a lăsat de dorit până acum, în partidele de pregătire. În primul meci amical al sezonului, ”Galben-negrii” au remizat cu o echipă din liga a treia din Germania, FC Erzgebirge Aue, scor 1-1.

Ulterior, a venit duelul cu Pathum United, unde finalista Ligii Campionilor a fost umilită cu 0-4. Chiar dacă pe teren și-au făcut apariția jucători ca Karim Adeyemi, Niklas Sule, Julian Brandt sau Sebastian Haller, thailandezii au jucat dezinvolt și nu le-au dat nicio șansă nemților.

  • 9 milioane de euro este cota totală de piață a întreg lotului echipei Pathum United, potrivit Transfermarkt.
  • De partea cealaltă, lotul Borussiei Dortmund este evaluat de Transfermarkt la 471 de milioane de euro, aproximativ de 52 de ori mai valoros decât efectivul thailandezilor.

Borussia Dortmund l-a transferat pe jucătorul care ”a rupt plasele” în sezonul trecut

Borussia Dortmund a anunțat, în cursul zilei de joi, 18 iulie, transferul lui Serhou Guirassy 28 de ani de la VfB Stuttgart.

Atacantul care a marcat 30 de goluri în 30 de partide jucate pentru șvabi în sezonul trecut a semnat un contract valabil până în vara anului 2028 cu formația de pe Signal Iduna Park. De altfel, Guirassy a fost al doilea golgheter al Bundesligii din stagiunea precedentă (28 de goluri), după Harry Kane (36 de goluri).

Când te caută Borussia Dortmund, este ceva special. Fiecare copil pasionat de fotbal cunoaște acest club, cunoaște tricourile galben-negre, cunoaște ”Zidul Galben”. Sunt foarte încântat de toate acestea, de noii mei coechipieri”, a spus Guirassy, citat de Borussia Dortmund.

Pentru a-l cumpăra pe Serhou Guirassy de la Stuttgart, Borussia Dortmund a trebuit să achite 18 milioane de euro, adică clauza de reziliere a atacantului.

  • 40 de milioane de euro este cota de piață a lui Guirassy, potrivit Transfermarkt

În afară de Borussia Dortmund, Serhou Guirassy a mai fost dorit în ultimul an de Inter Milano, AC Milan, Bayern Munchen și Manchester United.

În cariera sa, atacantul a mai jucat pentru Lille (9 partide, un gol), Auxerre (16 partide, 8 goluri, două assist-uri), Stade Laval (38 de partide, 7 goluri), Amiens (38 de partide, 13 goluri, două assist-uri) și FC Koln (45 de partide, 9 goluri, două assist-uri).

Etichete: borussia dortmund , amical borussia dortmund , dortmund surclasata , pathum united


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Fratele lui Michael Jackson a murit, în timp ce conducea

Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson şi membru al legendarului grup The Jackson Five, a murit duminică, la vârsta de 70 de ani, în urma unui infarct, în timp ce conducea, informează News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Rapid a dat lovitura verii în România

Debut de coșmar: autogol în minutul 6, cartonaș roșu și înfrângere la scor ”de maidan”

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Casa închisă la Rapid - ”U” Cluj

Presa britanică a văzut ce a pățit Tottenham și l-a cerut titular de urgență pe Radu Drăgușin

"De ce să facă asemenea gesturi? O să-l coste mult!" Mijatovic a văzut "bucuria" lui Vincius Jr. și a reacționat imediat

Video Noul ”Roberto Carlos”: gol de 4.000.000 de vizualizări

Citeşte şi

Video Borussia Dortmund - Heidenheim 4-2. ”Galbenii” câștigă meciul nebun de pe Signal Iduna Park și sunt lideri

Borussia Dortmund a făcut următorul pas în privința lui Dennis Man

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWReacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la filmările "Mad Max: Fury Road": "Presiunea pusă pe noi era copleșitoare"

Unde a ajuns să joace unul dintre cei mai buni fotbaliști străini care a evoluat în Superliga României citeşte ştirea pe Prosport.ro

Începe ”Procesul secolului” în sport. Colosul Manchester City se poate prăbuși citeşte ştirea pe ziare.com

Indicatorul rutier care le dă mari bătăi de cap șoferilor din România. Mulți nu știu ce să facă în momentul în care îl întâlnesc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a coborât rapid de pe scenă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a coborât rapid de pe scenă

Digi World

Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să fii nebun!”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit