Logo Bayern Munchen / Foto: Profimedia

Bayern Munchen și-a ales noul antrenor! "Pep Guardiola ne-a dat o mare mână de ajutor!"

articol scris de Digi Sport
29.05.2024, 11:27
  • SuperLiga: FC Botoșani - Rapid, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - FC Buzău, duminică, 21:00, DGS 1

Sosirea lui Vincent Kompany ca nou antrenor al lui Bayern Munchen "nu mai este decât o chestiune de detalii de reglat", a afirmat Karl-Heinz Rummenigge, membru al consiliului de supraveghere al clubului german, într-un interviu acordat postului Sky Italia.

Vincent Kompany va fi noul antrenor al lui Bayern Munchen. Pep Guardiola a intermediat mutarea

"Directorul nostru l-a ales pe Kompany, nu este încă oficial, dar mai rămân doar câteva detalii de reglat", a explicat Rummenigge într-un interviu acordat postului Sky Italia.

Contactul între cele două părţi, a precizat Rummenigge, a fost facilitat de Pep Guardiola. Antrenorul lui Manchester City, care a antrenat-o pe Bayern (2013-2016), îl cunoaşte bine pe Kompany, care a fost căpitanul ''Cetăţenilor'' din 2013 până în 2019.

"El ne-a dat o mare mână de ajutor. El l-a avut căpitan la City şi l-a urmărit şi la Burnley", a precizat Rummenigge.

Conform presei germane, un acord de principiu a fost găsit între Kompany şi Bayern, precum şi cu conducerea lui Burnley, cu care antrenorul belgian are contract până în vara lui 2028.

Bayern Munchen s-a despărțit de Thomas Tuchel

Vincent Kompany, antrenorul lui Burnley, care a retrogradat din Premier League, este aproape de a prelua banca tehnică a lui Bayern Munchen, unde îl va înlocui pe Thomas Tuchel.

Bayern a anunţat încă din februarie că se va despărţi de Thomas Tuchel la finele acestui sezon în care clubul bavarez nu a câştigat niciun trofeu, o premieră după după anul 2012.

Rând pe rând, Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Julian Nagelsmann (selecţionerul Germaniei) şi Ralf Rangnick (selecţionerul Austriei) au respins ofertele lui Bayern.

A existat şi varianta continuării cu Tuchel, după parcursul bun din Liga Campionilor, unde echipa a fost eliminată în semifinale de Real Madrid, dar în final nu s-a ajuns la un nou acord.

Kompany a jucat în Bundesliga la Hamburger SV (2006-2008), înainte de a se consacra la Manchester City (2008-2019), iar ca antrenor a debutat la Anderlecht în 2019, într-un sezon în care a fost antrenor-jucător. În vara lui 2022, el a preluat-o pe Burnley, cu care a câştigat titlul în Championship în primăvara lui 2023, dar în sezonul următor echipa s-a clasat pe locul 19 şi va juca în stagiunea 2024-2025 în liga secundă engleză.

Etichete: bayern munchen , vincent kompany , antrenor bayern munchen


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
CCR: Diana Șoșoacă nu poate candida la alegerile prezidențiale. Reacții la cald din lumea politică

Judecătorii Curții Constituționale au respins, sâmbătă, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, au declarat surse judiciare, pentru Digi24.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Video Răzvan Lucescu, discurs dur, în engleză, la adresa românilor. ”Treziți-vă!”

Federația a amânat toate meciurile de fotbal: s-a declarat stare de catastrofă naturală

Grecii au aflat ce a spus Răzvan Lucescu la microfonul Digi Sport și au reacționat

”Gloaba asta nu vrea să plece de aici”. Tătărușanu a reacționat după ce a văzut transferul Barcelonei

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Oțelul Galați – Universitatea Craiova 1-1, ACUM pe DGS 1. GOOL! Oltenii egalează rapid

Simone Inzaghi i-a dat răspunsul lui Manchester United

”Tricolorul” cumpărat de Ajax cu 12.500.000 de euro a spus ce a simțit când a ajuns la Amsterdam

Video Pe cine a atacat Dan Petrescu, după CFR Cluj - Poli Iași 2-1

Citeşte şi

Toni Kroos știe care este înlocuitorul său! L-a propus deja la Real Madrid

Ce lovitură: Jamal Musiala e așteptat să semneze!

PEROZFrumusețea cere sacrificii! Kim Kardashian a purtat cel mai decoltat top din garderoba sa, dar s-a ales cu dureri de spate

FILM NOWCu tocuri are 1.75 m, dar tot pare o minionă pe lângă fiul de 17 ani. Naomi Watts, mai mândră ca oricând, la braț cu liceanul preferat

FCSB vrea să transfere noua senzație a Superligii. Cum arată planul de achiziție al echipei lui Gigi Becali citeşte ştirea pe Prosport.ro

Probleme serioase pentru Novak Djokovic, la Shanghai. Cum s-a terminat meciul cu Alex Michelsen citeşte ştirea pe ziare.com

Primul român cu Tesla Cybertruck: Ce a putut să facă prima dată după ce a adus-o în România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fiica lui R. Kelly, distrusă de faptele blamabile ale tatălui ei: "Era totul pentru mine. Nu-mi duc fiul să-l vadă în închisoare"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fiica lui R. Kelly, distrusă de faptele blamabile ale tatălui ei: "Era totul pentru mine. Nu-mi duc fiul să-l vadă în închisoare"

Digi World

Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care poți bea doar apă

Digi Animal World

Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit virale