Galerie Foto Buldozerele ”au intrat” în Ghencea! Procesul de demolare a stadionului a fost demarat
28.08.2018, 15:31SuperLiga: Oțelul - Botoșani, vineri, 18:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - CFR, vineri, 21:00, DGS 1
Stadionul Ghencea este deja istorie! După festivitatea organizată chiar pe gazonul pe care Steaua și echipa națională a României au înregistrat succese memorabile, festivitate la care au fost prezente multe glorii din istoria roș-albaștrilor, dar și câțiva suporteri, buldozerele și-au intrat deja în rol. Procesul de demolare a ”Templului” fotbalului românesc a început dinspre peluza în care a stat galeria. În mod normal, în 60 de zile, actualul stadion va fi pus la pământ, după care va începe construcția noii arene.
Galerie Foto
”Atât mass-media, dar mai ales suporterii steliști știu ce înseamnă Ghencea pentru mine. Este stadionul unde am obținut cele mai mari performanțe ca jucător, este stadionul pe care am reușit ușor ușor să obțin rezultate cât se poate de bune, chiar dacă nu la cel mai înalt nivel și este locul unde îmi continui activitatea în cadrul clubului Steaua.
Sigur că acest stadion îmi va rămâne veșnic în amintire. Sper din tot sufletul ca, odată terminat noul stadion, să am bucuria și plăcerea să fiu din nou pe acest stadion alături de echipa care, cred eu, că în cel mai scurt timp va ajunge acolo unde-i este locul, adică în Liga 1”, a spus Marius Lăcătuș, poate cel mai titrat fotbalist din istoria grupării din Ghencea.
Noul Stadion Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spaţiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant pitch-view/bar sky view. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 301,77 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Apărării Naţionale.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia. În afară de Dinamo, probleme există şi la Stadionul Rapid, acolo unde a fost făcută o estimare prea mică a costurilor, doar 26 de milioane de euro pentru capacitatea de 14.000 de locuri a arenei.
Etichete: stadion steaua , fcsb , demolare stadion steaua , buldozere steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții