Exclusiv Alexandru Tudor se retrage din arbitraj! Care este ultimul meci și bornele lui ”Brad Pitt”
13.12.2018, 14:44SuperLiga: Univ. Craiova - Hermannstadt, sâmbătă, 18:15, DGS 1
SuperLiga: Rapid - UTA Arad, sâmbătă, 21:00, DGS 1
Alexandru Tudor (47 de ani) a decis să pună capăt carierei de arbitru. ”Centralul” a fost delegat, pentru ultima oară, la meciul care va deschide etapa a 20-a din Liga 1, penultima din acest an, 2018, cel dintre Concordia Chiajna și Poli Iași, care se va disputa vineri, 14 decembrie, de la ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.
Tudor este unul dintre cei mai buni arbitri din România ultimilor 30 de ani, iar un argument în favoarea sa este dat de faptul că acesta a condus, până acum, nu mai puțin de 381 de partide doar în Liga 1, record absolut! Alexandru Tudor, care a decis să intre în arbitraj imediat după evenimentele din decembrie 1989, mai exact în 1990, a ajuns să conducă partide din primul eșalon din 1999. La 15 mai 1999, cel poreclit ”Brad Pitt” a condus un meci dintre Universitatea Craiova și U Cluj, scor 4-1. Doi ani mai târziu (martie 2001), a devenit arbitru FIFA iar în noiembrie 2008 a debutat în UEFA Champions League, cu un meci dintre FC Barcelona și FC Basel.
Din 2016 n-a mai fost arbitru FIFA iar când a ajuns la limita de 45 de ani a solicitat către conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor o prelungire pe încă doi ani. În ultima vreme, Tudor n-a mai fost delegat la meciuri importante din Liga 1.
Alexandru Tudor a condus și o finală de Cupa României, între FCSB și U Cluj, din 2015, adjudecată de roș-albaștri cu 3-0.
Cine este Alexandru Tudor și cum a ajuns să se apuce de arbitraj
Comparat de foarte mulți oameni cu celebrul actor american Brad Pitt, datorită asemănării dintre cei doi, Alexandru Tudor, născut la București, a fost atent și cu viața sa extrasportivă. Așa a ajuns să fie avocat, profesie pe care însă nu a apucat, cel puțin până acum, să o profeseze. La fel ca foarte mulți alți copii din lume, Tudor s-a apucat de fotbal, dar din cauza unei accidentări a fost nevoit să renunțe la cariera mult visată.
Pentru că nu a putut sta deoparte de fotbal, Tudor s-a apucat de arbitraj și a ajuns recordman în România. Dincolo de porecla sa, devenită celebră, Tudor și-a mai făcut un renume și din cauza faptului că a acordat foarte multe cartonașe roșii. Era mereu extrem de dur și nu le acorda jucătorilor prea multe concesii.
În ultimii ani, Tudor și-a mai schimbat atitudinea. ”Probabil că sunt mândru. Ăsta este, cu siguranţă, unul dintre defectele mari. Mândria este un defect pentru un arbitru. În ultimii ani, într-adevăr, mi-am schimbat atitudinea pentru că, de la o vreme, încerc să învăţ să devin părinte sau model pentru fiul meu. Şi evident că vreau să explic respectivilor jucători cum încerc să-i explic şi fiului meu. Ce e bine, ce e mai puţin bine, încercând să-i conducem spre a face ceea ce pot de valoare, nu ceea ce pot fără valoare.
Gloria? Mi se pare aşa, ceva... Gloria... Ăsta e un concept pe care nici măcar nu îl înţeleg prea bine. Nu mă interesează, pur şi simplu.
Nu am apucat această cale în mod deliberat, am fost trimis aici pentru că nu puteam să mai joc fotba”, spunea Alexandru Tudor, în urmă cu ceva timp.
21 sezoane are Alexandru Tudor în Liga 1 la centru și e arbitru internațional din 2001
Etichete: cca , alexandru tudor , arbitri liga 1 , meciuri alexandru tudor
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții