Nico Williams și Jules Kounde / Foto: Profimedia

Al doilea fotbalist care amenință cu greva, după debutul noului sezon UCL

articol scris de Digi Sport
18.09.2024, 23:21
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Rodri (28 de ani) este primul fotbalist din lume care a luat oficial o poziție față de noul format al partidelor din UEFA Champions League, iar vedeta lui Manchester City chiar a amenințat cu greva.

Odată cu noul format, cea mai galonată competiție europeană intercluburi din lume a mărit la opt numărul partidelor din prima fază a competiției, ceea ce face ca în ansamblu fotbaliștii să aibă un program extrem de încărcat.

Jules Kounde amenință și el cu greva: ”Este singura cale prin care să fim înțeleși”

La o zi distanță de la declarațiile făcute de Rodri, Jules Kounde, fotbalistul Barcelonei, a fost întrebat ce părere are despre cele spuse de fotbalistul lui Manchester City și i-a dat perfectă dreptate acestuia.

De asemenea, Kounde a susținut că jucătorii și antrenorii nu sunt niciodată ascultați când se plâng în legătură cu numărul mare de meciuri dintr-un sezon.

”Sunt de acord cu tot ce a spus el. Calendarul se lungește în fiecare an. Mereu avem mai multe jocuri, mai puțin timp de odihnă. O spunem de mult și nimeni nu ne bagă în seamă. Jucătorii și antrenorii nu sunt ascultați...
Va veni un moment când va trebui să facem grevă pentru că este singura cale prin care să fim înțeleși. Ne asumăm din ce în ce mai multe riscuri, sunt mai multe accidentări pentru că e mai puțin timp de odihnă. Hai să ajungem la vreo 70 de meciuri pe sezon. Ar fi o nebunie”, a spus Jules Kounde, potrivit Marca.

Jules Kounde / Foto: Instagram @jkeey4
  • Barcelona o va întâlni pe Monaco în deplasare, joi, 19 septembrie, în prima etapă din faza ligii din Champions League. Partida este programată la ora 22:00 și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 1, dar și pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport de către abonații Digi România.

Rodri a fost primul fotbalist care s-a arătat nemulțumit de creșterea numărului de meciuri pe sezon: ”E prea mult”

Mijlocașul defensiv al celor de la Manchester City, cotat acum la 130 de milioane de euro, a reacționat public, pe marginea acestui subiect, în timpul unei conferințe de presă.

”Dacă acest lucru va continua, nu vom avea de ales decât să intrăm în grevă. Da, cred că suntem aproape de asta. Întrebați orice jucător și vă va spune același lucru. Dacă asta va continua așa, nu vom avea altă opțiune. Este ceva care ne îngrijorează.

Cred că este prea mult. Cineva trebuie să aibă grijă de noi, pentru că noi suntem protagoniștii acestui sport, sau afaceri, sau cum vrei să-i spui.

Nu totul e vorba de bani sau marketing, ci și de calitatea spectacolului”, a spus Rodri, la întâlnirea cu reprezentanții mass-media, conform marca.com.

Fotbalistul spaniol a mai precizat că, în condițiile actuale, un maximum de 50 de meciuri ar fi de acceptat pentru actuala generație, și că ar fi normal ca ei, protagoniștii, să fie consultați când se iau astfel de decizii.

”Cred că între 40 și 50 de jocuri este maximul pe care îl poate atinge un jucător. După aceea, cobori, pentru că este imposibil să menții nivelul fizic.

Trebuie să ne odihnim. Când numărul de jocuri crește, performanța și calitatea jocurilor scad.

Uneori nimeni nu-i întreabă pe jucători ce părere au despre adăugarea mai multor jocuri”, a mai spus Rodri.

Etichete: liga campionilor , greva , rodri , jules kounde , champions leauge


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au tăiat microfonul

Eurodeputata Diana Șoșoacă a avut miercuri un discurs puternic antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei amenințări. Fosta senatoare română a acuzat UE că vrea să declanșeze o nouă pandemie, după ce a „omorât câţi bătrâni a putut” în Italia, și a spus că ea se va opune, pentru că „Dumnezeu nu e vaccinat” și 88% dintre români nu sunt vaccinați. La finalul intervenției, microfonul i-a fost tăiat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

3,5 milioane de euro - transferul lui Ianis Hagi

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

Guvernul României, lovitură grea pentru 'U' Cluj! Ordonanța de Urgență a fost aprobată

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Denis Drăguș, huiduit de fanii lui Trabzonspor! Cum a reacționat atacantul român

Foto Apariție spectaculoasă în Champions League! E văzut extrem de rar la meciuri de fotbal

Video Starul de 120.000.000€ al Barcelonei a scris o nouă filă de istorie la doar 17 ani în Champions League

Xavi vrea să revină la Barcelona

Citeşte şi

Oferta e pregătită: 60.000.000€ pentru un fotbalist de la Barcelona

Video Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. ”Farmaciștii” au ”demolat” vicecampioana Olandei în prima etapă din UCL

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOWPar mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât mama sa

"Doamne ferește! Actualii proprietari nu ne-ar primi acolo". Vova Cohn, anunț neașteptat despre revenirea la Dinamo citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum au fost surprinși Naomi Osaka și Patrick Mouratoglou citeşte ştirea pe ziare.com

Telefoanele nu pot să explodeze din senin, cum te-ar "convinge" fake news-urile virale după pagerele explodate în Liban citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Digi World

Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de introdus în dietă

Digi Animal World

O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi