Raul Florucz, felicitat de colegii săi de la Olimpija Ljubljana / Foto: Instagram @r10.raul

A marcat pe bandă rulantă și a intrat în istoria clubului! ”Un fenomen foarte rar”. Vrea la naționala României

articol scris de Digi Sport
29.09.2024, 16:23
  • Liga 2: Steaua - Csikszereda, luni, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, duminică, 21:30, DGS 1

Raul Florucz (23 de ani) a impresionat în acest sezon. Atacantul celor de la Olimpija Ljubljana a marcat 8 goluri în 12 meciuri și a intrat în istoria clubului sloven.

Concret, Florucz a devenit doar al patrulea fotbalist al fostei campioane a Sloveniei care reușește să-și treacă numele pe lista marcatorilor în 5 jocuri consecutive, notează cei de la Nogomania.

Galerie Foto

Raul Florucz, în istoria celor de la Olimpija Ljubljana: ”Doar 3 fotbaliști au mai reușit acest lucru

Raul Florucz este într-o formă extraordinară. A reușit o performanță pe care doar trei fotbaliști ai Olimpijei au bifat-o înaintea lui.

Austriacul, care ar putea juca și la naționala României, a marcat în victoria cu 2-0 în fața celor de la Primorje și a ajuns la cinci partide consecutive cu gol înscris, după cele cu Rijeka (n.r.- în play-off-ul Conference league), Mura, Radomlje și Domzale.

Un fenomen foarte rar în istoria Olimpijei. Doar 3 fotbaliști au mai reușit acest lucru: Ermin Siljak (1994), Issah Mor (1999) și Ermin Rakovic (2000)”, a scris sursa menționată anterior.

Între aceste 5 jocuri, Olimpija Ljubljana a mai evoluat și împotriva celor de la Bravo, scor 1-1, însă Raul Florucz nu a fost nici în lot la acea dispută și nu a fost luată în calcul la statistica de mai sus. De altfel, a fost singurul meci din ultimele 6 pe care formația lui Florucz nu l-a câștigat.

  • Olimpija Ljubljana e lider în Slovenia, cu 20 de puncte după 10 meciuri.
  • 700 de mii de euro este cota de piață a lui Florucz, potrivit Transfermarkt.

Născut la Vocklabruck din părinți români, originari din Arad, fotbalistul a declarat în urmă cu doi ani că își dorește să reprezinte naționala țării noastre.

Raul Florucz, care a adunat 3 selecții la reprezentativa U19 a Austriei, a jucat 4 ani la academia celor de la LASK, după care a făcut pasul în Croația, unde a evoluat la Lokomotiva Zagreb, Sesvete, Dragovoljac și Jarun. În vara anului trecut, Olimpija l-a transferat pentru 100 de mii de euro.

Mi-e dragă România, aș juca pentru România, este o mare dorință a mea, dar nu pot renunța încă la cetățenia austriacă... Mă simt mai român decât austriac, cel puțin din punct de vedere fotbalistic. Mi-ar face o mare plăcere să îmbrac tricoul galben”, spunea Florucz, în 2022.

Etichete: slovenia , olimpija ljubljana , raul florucz , record florucz


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Megafurtună peste România, alertă maximă. Panică în localitățile de lângă Dunăre, unde au fost inundații devastatoare și în trecut

O megafurtună va mătura țara de la vest la est, fiind anunțate acumulări de apă chiar și de 100 de litri pe metru pătrat. Riscul de inundații este cu atât mai mare, cu cât ciclonul se suprapune cu viitura de pe Dunăre, iar autoritățile sunt în alertă. În Dolj, în comuna Rast, inundată masiv acum 18 ani, localnicii retrăiesc momentele de groază. Mii dintre ei au fost atunci evacuați, iar unii au început o viață nouă într-un alt sat. Acum, când pericolul unei inundații devastatoare e din nou iminent, oamenii stau cu teama că drama s-ar putea repeta.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

"Telenovela" s-a terminat! Rangers i-a propus renegocierea salariului, Ianis Hagi a dat răspunsul final

"Nu mă așteptam!" Ce a făcut Mihaela Cambei cu mașina primită de la Ion Țiriac

Dan Șucu, prima reacție după scandalul din Giulești. Ce a spus după amenințarea ”dacă nu ștergi, te bat”

A venit nota de plată pentru Rareș Pop, impresarul care a bruscat și a amenințat un jurnalist cu bătaia, pe Giulești

Foto Victor Angelescu nu s-a mai abținut după ce Rapid a rămas FĂRĂ victorie în Giulești! Reacția lui Dan Șucu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video La 3 zile după ce a fost eliminat, Radu Drăgușin a fost trimis pe teren în derby-ul cu Manchester United

Exact cum a anunțat Gigi Becali! Cum arată primul 11 al FCSB-ului la meciul cu Sepsi. OPT schimbări față de duelul cu RFS

Live Video Manchester United - Tottenham 0-3, ACUM pe DGS 1. Radu Drăgușin a intrat pe teren

Video Vremea le pune probleme! Cum arată terenul de la Sf. Gheorghe înainte de Sepsi - FCSB

Citeşte şi

OPT goluri în 12 meciuri! Atacantul care vrea să joace pentru naționala României, de neoprit. Echipa sa e pe primul loc

Atacant pentru România! Evoluează în cupele europene, are 7 goluri în 11 meciuri și vrea să joace pentru națională

PEROZSobră din față, îndrăzneață când s-a întors cu spatele. Mădălina Ghenea a făcut senzație în Milano cu ținuta și cu atitudinea

FILM NOWCe a motivat-o pe Demi Moore să ceară 12,5 milioane de dolari pentru filmul „Striptease”. Fostul ei soț a jucat un rol important

Alertă la FCU Craiova! Nicolo Napoli îl amenință pe Mititelu, după ce nu i-a plătit salariul: „O să merg la FIFA” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șocul zilei în handbal. O jucătoare de top și-a anunțat retragerea din naționala României citeşte ştirea pe ziare.com

Rapoarte ANM: România cu portocale de Teleorman, safari în Dobrogea, papagali în Deltă. Secetă și tornade în 50 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM După ce a fost criticată că s-a îngrășat, Antonia le dă peste nas fanilor cu o fotografie în care își arată abdomenul: „Așa da!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

După ce a fost criticată că s-a îngrășat, Antonia le dă peste nas fanilor cu o fotografie în care își arată abdomenul: „Așa da!”

Digi World

Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea fi grav afectate

Digi Animal World

Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”