De ce a fost respins ventilatorul mecanic la care s-a lucrat "18 ore pe zi" şi ce mesaj au primit responsabilii proiectului
15.04.2020, 11:50Champions League: PSV - Girona, marți, 19:45, DGS 1
Champions League: Real Madrid - Milan, marți, 22:00, DGS 1
Serviciul britanic de sănătate (NHS) a respins un ventilator mecanic "low cost" conceput în comun de echipele de Formula 1 Red Bull şi Renault, pentru a susţine lupta împotriva pandemiei de coronavirus, informează The Independent.
Coronavirus | NHS consideră că BlueSky nu corespunde exigenţelor
NHS, care a autorizat anterior alte două astfel de ventilatoare produse de echipele de Formula 1 implicate în "Proiectul Pitlane", a stabilit că cel de-al treilea ventilator, denumit BlueSky, nu corespunde exigenţelor.
Pacienţii care suferă de insuficienţă respiratorie legată de coronavirus necesită, conform NHS, să fie ventilate de dispozitive care oferă tipuri de setări ce nu sunt disponibile pe modelul BlueSky.
Astfel, NHS şi-a retras comanda de achiziţionare a aparatelor BlueSky. Totuşi, creatorii modelului au posibilitatea de a aduce modificări prototipului, astfel încât să poată fi omologat.
Coronavirus | Personalul a lucrat la proiect până la 18 ore pe zi
Red Bull şi Renault au conceput prototipul respectiv în numai trei săptămâni, după ce o mare parte a personalului lor au lucrat la acest proiect până la 18 ore pe zi, informează Agerpres.
Primele rapoarte asupra dispozitivului au fost pozitive şi sutele de angajaţi care au lucrat la acest proiect aşteptau aprobarea NHL. Autorităţile sanitare britanice au estimat, însă, că pacienţii infectaţi cu COVID-19 au nevoie de aparate mai sofisticate decât ceea ce s-a crezut iniţial.
În ciuda dezamăgirii lor, un purtător de cuvânt al Formulei 1 a declarat că echipele implicate în proiectul BlueSky trebuie să fie mândre de eforturile lor. "Responsabilii proiectului BlueSky - Red Bull Racing şi Renault F1 Team - au dat dovadă de un devotament şi o competenţă admirabile pe toată durata proiectului şi trebuie să fie mândri de munca pe care au depus-o", a spus oficialul respectiv, citat de Agerpres.
Marea Britanie se numără pentre ţările grav afectate de pandemia de coronavirus. Până acum au fost înregistarte peste 90.000 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 şi 12.107 decese.
Coronavirus | Primul ventilator românesc a trecut de prima etapă de omologare și va fi testat pe pacienți
Primul ventilator românesc pentru cazuri de insuficienţă respiratorie conceput, în numai câteva săptămâni, de un grup de ingineri din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca a trecut de prima etapă de omologare şi va începe să fie testat pe pacienţi umani, a anunţat, marţi, iniţiatorul proiectului, Răzvan Corneliu Popa, scrie Digi24.
Echipa mureşeană s-a prezentat, în urmă cu o zi, la Spitalul de Urgenţă "Regina Maria" din Braşov, în faţa unei comisii formată din reprezentanţii Agenţiei de Cercetare de Tehnică şi Tehnologii Militare, care omologhează, pe perioada stării de urgenţă, aceste echipamente.
Dacă toate testele vor fi pozitive, firma mureşeană va putea produce circa 15 aparate pe zi, astfel încât să poată suplini lipsa acestei aparaturi vitale din secţiile de terapie intensivă, în cazul pacienţilor cu COVID-19 şi cu alte afecţiuni respiratorii grave.
În România au fost confirmate, până acum, 6.879 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 357 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.
Etichete: red bull , renault , coronavirus , covid-19 , nhs
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții