Hamilton și Verstappen, după ultima cursă a sezonului 2021 din Formula 1 / Foto Getty Images

Max Verstappen îi înțelege supărarea lui Lewis Hamilton: "Ar fi fost mai dureros pentru mine!"

articol scris de Digi Sport
13.12.2021, 21:39
  • SuperLiga: Buzău - Hermannstadt, vineri, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: ”U” Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

Max Verstappen (24 de ani) a devenit campion mondial după un final controversat de sezon în Formula 1.

După ce, întreaga cursă, Lewis Hamilton a fost lider, în momentul în care monopostul lui Nicholas Latifi s-a izbit de parapet și a fost nevoie ca safety car-ul să intre pe circuit, cursa a fost dată peste cap.

Max Verstappen îi înțelege supărarea lui Lewis Hamilton, după ce i-a ”furat” titlul mondial: ”Ar fi fost mai dureros pentru mine!”

Verstappen a profitat imediat de pneurile soft pe care le avea și care aveau aderență mai bună decât cele medii ale lui Hamilton, nu a mai așteptat liniile drepte de viteză și l-a depășit pe britanic în virajul 5, devenind campion mondial.

La conferința de presă, Max Verstappen a vorbit despre finalul cursei și a mărturisit că s-a gândit la ce a trăit Lewis Hamilton la finalul cursei, când i-a fost ”furat” titlul mondial.

Pilotul olandez este de părere că britanicul de la Mercedes se poate consola cu celelalte șapte titluri de campion mondial pe care le deține.

După un sezon întreg în care cei doi s-au atacat pe circuit, dar și în afara lui, noul campion mondial F1 spune că nu există resentimente între el și pilotul lui Mercedes și că a fost o plăcere să concureze împotriva lui Hamilton.

Ajută dacă ai deja șapte titluri mondiale. Îl consolează puțin pe Hamilton. Cred că dacă rezultatul ar fi fost pe dos, ar fi fost mai dureros pentru mine pentru că eu nu aveam niciunul.

Lewis a venit la mine și m-a felicitat. Cred că a fost foarte greu pentru el în ultimul tur. Asta arată respectul pe care ni-l purtăm unul celuilalt. Bineînțeles, am avut momentele noastre dificile în acest sezon, dar respectăm ce face fiecare și ne-am împins unul pe altul la limită. A fost plăcut să mă întrec cu el”, a declarat Max Verstappen la conferința de presă, citat de BBC.

Ce spune Max Verstappen, după contestațiile depuse de Mercedes

După cursa nebună de la Abu Dhabi, în care Lewis Hamilton a fost depășit de rivalul său chiar în ultimul tur, Mercedes a depus contestație.

Rugat să comenteze pe marginea acestui subiect, Max Verstappen a afirmat: "Nu sunt prea multe de spus despre asta. Cred că rezumă sezonul. Totul era clar, aşa că de ce ai mai fi rulat un tur în spatele maşinii de siguranţă. Când totul este clar, cred că trebuie să eliberezi pista. Deci cred că este o decizie corectă a direcţiei cursei. Desigur, acum funcţionează (n.r. - pentru mine), dar poate funcţiona chiar şi împotriva mea. Ştiu asta".

"Suntem dezamăgiţi că a fost depusă o contestaţie, dar avem încredere în FIA”, a declarat și șeful echipei Red Bull, Christian Horner.

Etichete: formula 1 , lewis hamilton , max verstappen


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj

Cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, Maia Sandu se menţine detaşat în fruntea preferinţelor electoratului din Republica Moldova, dar creşte semnificativ şi proporţia alegătorilor indecişi, astfel că, dacă aceştia s-ar hotărî în cele din urmă să voteze pentru ea, există şanse ca actuala şefă a statului să fie realeasă din primul tur de scrutin, arată datele unui sondaj dat publicităţii joi.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Real Madrid a luat decizia așteptată de toată lumea, după ce Kylian Mbappe a fost acuzat de viol

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

A fost la petrecerea din Suedia a lui Mbappe și a spus totul: "Ne-au pus telefoanele într-o cutie!"

Foto ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”

Exclusiv OUT! Verdict fără dubii în direct, după calificarea României U21: ”Pierde Campionatul European, e clar”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Presa din Spania a anunțat finala pentru transferul lui Andrei Rațiu! Două echipe uriașe

David Beckham l-a descris pe Leo Messi în doar două cuvinte

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Concluzie clară, venită din Scoția: "A fost o rușine ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi!"

Citeşte şi

"Messi sau Ronaldo?" Lewis Hamilton a dat verdictul într-o secundă

Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Singapore! S-a apropiat de Max Verstappen

PEROZCine e femeia celebră care l-a făcut tată pe Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, mort la 31 de ani. Își adora fiul

FILM NOWAl Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu putea fi mai simplă"

”Sunt convins! Se poate bate la primele locuri”. Cum prefațează Helmut Duckadam derby-ul Dinamo – FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie extraordinară a Anei Bogdan! A învins o mare favorită și s-a calificat în sferturi citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Miliardara Selena Gomez, criticată pentru că i-a oferit unui om fără adăpost doar 20 de dolari: Ce mai faci cu banii aceștia în NYC?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Miliardara Selena Gomez, criticată pentru că i-a oferit unui om fără adăpost doar 20 de dolari: Ce mai faci cu banii aceștia în NYC?

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Momentul când o femeie încearcă să mângâie un tigru la Grădina Zoologică din Bridgeton. Aproape a fost sfâșiată de animal