Galerie Foto Cine e Alina Rotaru, atleta care ridică 50 de tone de greutăți pe săptămână! Va concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo
articol scris de Digi Sport11.01.2021, 15:40
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Alina Rotaru, cea mai bună atletă din România la săritura în lungime are un regim draconic de pregătire în drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara lui 2021.
Galerie Foto
Sportiva se pregătește 4 ore pe zi, execută 400 de sărituri cu greutate proprie, 100 sărituri cu elan și face genuflexiuni, cu halterele de sute de kilograme la fiecare antrenament. Totul și pentru a fi, alături de ceilalți sportivi români, în formă maximă pentru marea competiție de la vară.
Cine e Alina Rotaru, atleta care ridică 50 de tone de greutăți! Program spartan înainte de Jocurile Olimpice
România merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 3 atlete, dintre care două la săritura în lungime. Pentru Alina Rotaru, una dintre ele, cele 192 de zile rămase până la startul celei mai mari competiții sportive ale Planetei sunt zile cu un program de pregătire spartan.
Atleta, care anul acesta va împlini 28 de ani, se pregătește din 2014 la Stuttgart, acolo unde este și căsătorită.
"Programul meu de pregătire constă în 10 antrenamente pe săptămână. La un antrenament ridic 130 de kilograme, în timp ce fac genuflexiuni și 185 în timp ce fac semigenuflexiuni.
Am făcut un calcul și pe lună ridic 50 de tone de greutăți”, a spus Alina Rotaru.
Deși 2020 a fost un an ciudat pentru toată lumea dar mai ales pentru sportivi, Alina a încercat să nu se abată de la programul ei de pregătire și i-a și reușit.
”Faptul că în Germania, pe perioada pandemiei au fost închise bazele sportive la fel ca în România, nu m-a afectat personal. Eu m-am putut antrena normal la 40 de kilometri de Stuttgart.
Iar antrenorul meu și-a transformat magazinul în sală de forță pentru mine", a completat Alina.
Alina Rotaru intră în baza de antrenament pe baza unui cod
Pentru că este una dintre cele mai bune sportive în proba sa, în 2020 atleta a și putut lua startul în concursuri internaționale foarte tari.
"Mă bucur enorm că am avut șansa să particip alături de cei mai buni atleți din lume , a fost un sezon scurt dar intens, am luat decizia ca în acest sezon să sar cu un elan mai scurt de 13 pași cu premergător", a ”dat din casă” atleta calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de săritură în lungime.
Alina nu își face niciun plan în ceea ce privește sezonul de sală din acest an, pentru că din cauza pandemiei, datele concursurilor se pot schimba de la o zi la alta și nu știe unde va putea să concureze până la Jocurile Olimpice. În prezent, Germania este în lockdown, iar acolo regulile sunt stricte! Românca se pregătește într-o bază unde au acces doar sportivii și antrenorii lor.
”Bazele sportive sunt deschise și mă pot antrena normal. Avem reguli stricte în complexul sportiv. Intrarea și ieșirea se face prin scanarea unui cod QR, antrenorii trebuie să poarte mască pe tot parcursul antrenamentului și au voie să se antreneze doar sportivii de mare performanță”, a mai precizat Alina Rotaru, pentru Sports Net.
Alina Rotaru face atletism de 20 de ani
Alina a început atletismul la vârsta de 8 ani cu gândul de a ajunge la Jocurile Olimpice, iar după 20 de ani acesta este pe cale să I se îndeplinească. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale unde a realizat foarte multe recorduri personale.
În 2020, un an extrem de dificil, Alina a reușit să concureze în opt concursuri internaționale, iar în trei dintre acestea s-a clasat pe locul 1. De la începutul acestui an, Alina Rotaru s-a reîntors la CSA Steaua București, după ce în ultimii trei ani a fost legitimată la CSM București.
Etichete: olimpiada 2020 , alina rotaru , jocurile olimpice tokyo 2020 , romani jocurile olimoice , romani tokyo2020
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții