Ciprian Sora și Roberto Preda / Foto: Facebook @Clubul Sportiv Ciprian Sora

România are un campion mondial de tineret la kickboxing

articol scris de Digi Sport
02.09.2024, 15:21
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Roberto Mihai Preda (16 ani) este campion mondial de tineret la kickboxing!

Roberto Mihai Preda, campion mondial de tineret la kickboxing

Tânărul campion din București, care se pregătește la Clubul Sportiv Ciprian Sora, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Wako Youth World Kickboxing Championships, de la Budapesta.

Campionatul Mondial de Kickboxing Wako de Tineret a avut loc la finalul lunii august, în capitala Ungariei, iar imnul României a răsunat la Budapesta, după succesul lui Roberto Mihai Preda.

"Azi este o zi pe care nu o vom uita niciodată. Roberto a devenit campion mondial la kickboxing! O performanță extraordinară, un vis împlinit, și, cel mai frumos dintre toate, un cadou neprețuit pentru ziua de nume a lui sensei Ciprian Sora, care a crezut mereu în el.", a scris Clubul Sportiv Ciprian Sora, pe Facebook.

Cine este Roberto Mihai Preda

Povestea campionului mondial Roberto Mihai Preda a fost publicată pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Ciprian Sora.

"Povestea lui Roberto: tânărul Kickboxer cu Suflet de Campion. Roberto are 16 ani și este un tânăr plin de viață, cu o pasiune puternică pentru sport, mai ales pentru kickboxing. Povestea lui începe de la o vârstă fragedă, când la doar 5 ani pășea pentru prima data într-o sală de sport.

Participa la antrenamente cu o dedicare rar întâlnită la un copil de vârsta lui, iar munca sa a dat roade. În scurt timp, a început să concureze la competiții naționale și, cu o voință de fier și un spirit de luptător, a câștigat locul întâi la mai multe dintre acestea.

La vârsta de 10 ani, însă, ca orice băiat care își petrecea zilele alergând după minge cu prietenii, Roberto s-a lăsat atras de magia fotbalului. Juca zi de zi, participând la antrenamente și meciuri, dar, în adâncul sufletului său, simțea că ceva lipsește. Deși îi plăcea să fie pe teren alături de echipă, nimic nu îi oferea aceeași satisfacție și adrenalină ca atunci când lupta cu intensitate.

Și-a dat seama că adevărata sa chemare era kickboxingul, pasiunea care îi dădea energie și sens. După trei ani petrecuți pe terenul de fotbal, Roberto a decis să se întoarcă la prima sa iubire: kickboxingul, unde Ciprian Sora l-a primit cu brațele deschise, știind foarte bine potențialul lui Roberto.

Reîntors în lumea kickboxingului, Roberto a continuat să se antreneze intens, făcând parte din grupa de performanță. În scurt timp, a demonstrat că nu și-a pierdut deloc din abilități, câștigând toate meciurile la care a participat în țară prin stilul Roberto “dai și îți ții adversarul la distanță“.

Deși se antrenează din greu și este foarte dedicat scopurilor sale, Roberto iubește să fie un copil. Se remarcă adesea prin poznele și glumele lui, dar în momentele serioase, arată o maturitate și o înțelepciune care îi surprind pe cei din jur. Își dorește să îndrume alți tineri luptători, să le insufle aceeași pasiune și determinare.", scrie sursa citată.

Etichete: budapesta , preda roberto mihai , wako , wako youth world kickboxing championships 2024 , world association of kickboxing organizations


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Video Jurnaliștii spanioli l-au descris pe Andrei Rațiu în două cuvinte, după super golul marcat în Rayo - Osasuna

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”N-am primit nimic”. Ilie Năstase a dezvăluit câți bani încasează de fapt de la statul român

Real Madrid a făcut planul. Cum vrea să obțină semnătura campionului european de la Manchester City

Era considerat drept următorul Balon de Aur, dar a ajuns să semneze în Grecia

Danezii au reacționat, după ce Adrian Petre s-a retras la 26 de ani: ”Decizie sălbatică”

Citeşte şi

Foto ”Bijuteria” de 10.000.000€ din București prinde contur: în 2024 va fi dată în folosință

Video&Foto Victoria carierei! Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe marele Badr Hari! Prestație uimitoare a românului

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului