CSA Steaua, cheltuieli record în 2022: peste 27 de milioane de euro. Câți bani a primit echipa de fotbal
articol scris de Digi Sport10.02.2023, 10:14
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Clubul Sportiv al Armatei Steaua a prezentat bilanțul financiar pe anul fiscal 2022. Bugetul a fost de aproximativ 134 de milioane de lei (27,37 milioane de euro).
Echipa de fotbal CSA Steaua a primit două milioane de euro în 2022
Este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată CSA Steaua. În cadrul clubului activează 32 de secţii sportive.
Veniturile și cheltuielile au fost egale: 134.020.000 lei. Este o creştere semnificativă faţă de anul 2021, an olimpic, când bugetul CSA Steaua a fost de 116.662.000 lei, adică aproximativ 23,6 milioane de euro.
Din cele 134 de milioane de lei, 79,4 milioane de lei au fost cheltuieli de personal.
“În 2022, Steaua se mândrește cu 30 de medalii câștigate la Campionatele Mondiale și 47 de locuri pe podium la Campionatele Europene.
Cele șase titluri mondiale, cât și cele 12 medalii de aur continentale câştigate la seniori, ne dovedesc valoarea incontestabilă a ceea ce înseamnă Clubul Steaua pentru sportul naţional şi international”, a fost mesajul clubului la finalul anului trecut.
Pentru echipa de fotbal CSA Steaua, care activează în Liga 2, au fost alocate aproximativ 9,7 milioane de lei (aproximativ două milioane de euro).
Din aceşti bani, 3,05 milioane de lei au mers către centrul de copii şi juniori. Steaua se laudă cu una dintre cele mai bune academii din ţară, potrivit indexului FRF.
Pentru echipa de seniori a Stelei au rămas astfel 6,65 milioane de lei, adică 1,36 milioane de euro.
Din sponsorizări, echipa de fotbal CSA Steaua a strâns aproape 600.000 de euro în 2022.
CSA Steaua e lider în Liga 2, dar Oprița e neliniștit în privința promovării: "Nu ne mai gândim la lucrul ăsta"
CSA Steaua ocupă primul loc în Liga 2, după 16 etape, însă "roș-albaștrii" nu au primit deocamdată dreptul de promovare în primul eșalon.
Antrenorul echipei, Daniel Oprița, a recunoscut că nu se mai vorbește în vestiar despre lucrul acesta, însă continuă să spere că oficialii clubului vor găsi o cale pentru a obține dreptul de promovare.
”Nu mai sunt discuţii în vestiar apropo de promovare, nu ne mai gândim la lucrul ăsta. Băieţii se gândesc, când intră pe teren, să dea totul, să joace bine şi să aibă rezultate, pentru că de asta sunt plătiţi. Cred că fac bine lucrul acesta. Mai departe, nu mai depinde de noi. Vrem să ne facem datoria până la capăt.
Că avem sau nu drept de promovare, noi suntem pe primul loc şi suntem mulţumiţi, din punct de vedere sportiv. Arătăm că ne facem meseria aşa cum trebuie, staff-ul şi jucătorii. Noi am demonstrat pe teren că ne facem treaba, asta e important. E clar că mi-aş fi dorit ca poziţia pe care o avem la final să aducă şi promovarea. Să fim în Liga 1, că de aia jucăm.
Noi sperăm încă la promovare, suntem la un club mare. Trebuie să îl ducem acolo unde îi este locul. Sperăm ca din vară... Dar şi din sezonul acesta, dacă mai există vreo soluţie. Mai avem o speranţă mică, dar e greu. Din sezonul următor sperăm să avem acel drept de promovare.
Nu ştiu cine e favorită la promovare, dacă noi nu putem, e greu de spus. Echipele care sunt în faţă. Poate Poli Iaşi, pentru că are un buget mare, are un lot foarte bun, completat cu câţiva jucători de calitate. Iaşiul ar trebui să fie printre favoritele la promovare. Nu au existat oferte din Liga 1 pentru mine, eu voi rămâne aici”, a declarat Daniel Opriţa la finalul amicalului cu Progresul.
Etichete: steaua , csa steaua , liga 2 , buget steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții