Advertorial Superbet

(P) Super echipele care au câștigat în premieră Liga Campionilor

12.08.2020, 14:45
  • SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1

Autor: Răzvan Zeldea

În fiecare an, cele mai bune echipe din Europa luptă pentru mult râvnitul trofeu al Ligii Campionilor. An de an, cluburile de tradiție, cu bugete colosale, pe măsura ambițiilor, pleacă la drum cu un obiectiv foarte clar definit: câștigarea celei mai importante competiții intercluburi din lume. Totuși, istoria ne-a arătat că nu întotdeauna favoritele ajung să-și graveze numele pe trofeu. Indiferent de discrepanțele dintre contracandidate, fotbalul a avut mereu o doză, mai mică sau mai mare, de imprevizibil. De-a lungul timpului, pe lângă granzii Europei, renumiți pentru palmaresul bogat în performanțe, apar și echipe care produc surpriza. Astfel, formații la care nu se gândea nimeni, în final, ajung să ridice trofeul deasupra capului.

În actuala ediție de Champions League, cu toate problemele generate de pandemie, am ajuns în faza sferturilor de finală. Cum tabloul principal a fost stabilit în urmă cu ceva timp, putem observa câteva aspecte extrem de interesante. Real Madrid, Juventus și Liverpool au fost eliminate, astfel că acum, în sferturi, avem doar două echipe care au câștigat Liga Campionilor, Barcelona și Bayern Munchen, care se întâlnesc într-un meci direct. Așadar, în marea finală vom avea cel puțin o formație care nu și-a adjudecat niciodată trofeul și îl poate cuceri în premieră. Prin urmare, merită să aducem în discuție trecutul, echipele care, la un moment dat, au câștigat în premieră Champions League.

Alege-ți favoriții și plasează pariul câștigător. Deschide cont și pariază la Superbet!

Chelsea, ultima echipă care a câștigat Champions League în premieră

După cum știm deja, fotbalul poate fi plin de surprize, iar competițiile europene, unde orice pas greșit poate duce la eliminare, sunt extrem de atractive pentru pasionați și pariori. Ultima dată când o echipă a câștigat Liga Campionilor în premieră a fost în anul 2012. La vremea respectivă, Chelsea, cu Roberto Di Matteo pe bancă, ajungea în ultimul act al competiției după ce, în fazele eliminatorii, le învingea pe Napoli, Inter Milan și Barcelona. În marea finală, londonezii au trecut de Bayern Munchen, la capătul unei partide unde câștigătoarea a fost desemnată după executarea loviturilor de departajare. Suporterii englezi au trecut printr-un adevărat carusel de emoții. Bayern Munchen deschidea scorul în minutul 83, iar când totul părea terminat pentru Chelsea, Drogba a restabilit egalitatea cu două minute înainte de final, trimițând meciul în prelungiri. Acolo, bavarezii puteau închide meciul, dar Robben a ratat un penalty în prima repriză din extra time. La final, Chelsea a ieșit triumfătoare și a creat un precedent. Pentru prima dată în istorie, trofeul Champions League a mers la Londra.

Înaintea duelului cu Bayern Munchen, Chelsea mai jucase o singură dată în istorie o finală de Champions League, în 2008, când a pierdut împotriva celor de la Barcelona. Patru ani mai târziu, londonezii au învățat din propriile greșeli și au cucerit trofeul chiar în Germania, pe Allianz Arena.

Descoperă aici toată oferta pentru meciurile din Liga Campionilor!

Marseille a câștigat prima ediție de Champions League, în noul format

În sezonul 1992-1993, cea mai importantă competiție europeană a fost reformată din temelii. Cupa Campionilor Europeni a devenit ceea ce noi cunoaștem astăzi ca fiind Liga Campionilor. Cu o nouă structură, unde trebuia să treci de mai mulți adversari pentru a câștiga trofeul, Marseille s-a autodepășit din orice punct de vedere și a devenit prima echipă care se impune în noul format. Cu greu poate fi tradusă în cuvinte bucuria francezilor. Performanța a fost cu atât mai mare cu cât Marseille nu doar că a câștigat în premieră cea mai importantă competiție europeana, ci a devenit primul club francez care își adjudecă mult râvnitul trofeu. Reușita lui OM a fost un real motiv de fericire națională.

Din nefericire pentru români, în drumul spre finală Marseille a eliminat-o pe Dinamo București. Astfel, prima finală de Champions League le reunea pe Marseille și Milan. Francezii plecau cu șansa a doua, întrucât AC Milan avea un lot plin de jucători de clasă mondială, care pot face diferența în orice moment al jocului. Cu fotbaliști precum Jean-Pierre Papin, Marco van Basten, Rijkaard, Baresi sau Maldini în primul 11, cu greu putea fi vreo echipă favorită în fața italienilor. Totuși, Marseille nu s-a lăsat intimidată de vedetele Milanului. Finala a fost decisă de către un fundaș, Basile Boli, care a marcat singurul gol al partidei în minutul 43.

7 mai 1986, ziua în care Steaua București a devenit regina Europei

7 mai 1986. O dată de referință în fotbalul românesc, o zi pe care niciun suporter român nu o poate uita vreodată. A fost apogeul unei generații, momentul în care, din punct de vedere fotbalistic, am ajuns în fruntea ierarhiei. Steaua devenise o echipă de temut, un adversar redutabil pentru orice formație. În ziua de 7 mai, jucătorii roș-albaștrilor au devenit eroi naționali.

În sezonul european 1985-1986, Steaua București a câștigat în premieră Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins-o pe Barcelona în ultimul act. Cele două echipe s-au anihilat reciproc pe tot parcursul partidei, astfel că la fluierul final al arbitrului tabela încă era imaculată. Echilibrul s-a păstrat și în prelungiri, iar câștigătoarea a fost desemnată la loviturile de departajare, acolo unde Helmuth Duckadam avea să devină „Eroul de la Sevilla”, după ce a apărat patru penalty-uri și a intrat definitiv în istorie.

Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

Celebra echipă a Stelei de atunci, care ne-a pus pe harta fotbalului mondial, în drumul spre finală, le-a eliminat pe Vejle Boldklub, Budapest Honved, Kuusysi Lahti si Anderlecht. Acum, dacă privim retrospectiv, o astfel de performanță pare inimaginabilă, utopică. De aceea, reușita Stelei din 1986 este și va rămâne un moment de referință pentru fotbalul autohton.

Alte 7 echipe au câștigat Liga Campionilor în premieră

Pe lângă echipele amintite mai sus, doar alte șapte formații au reușit performanța de a câștiga în premieră trofeul Champions League. În 1967, Celtic o învingea pe Inter Milan cu scorul de 2-1. Patru ani mai târziu, Feyenoord trecea de Celtic în ultimul act, după prelungiri, scor 0-1, cu un gol marcat de Kindvall în minutul 117.

Aston Villa, în anul 1982, a câștigat finala disputată împotriva lui Bayern Munchen, scor 1-0. Anul imediat următor, fotbalul mondial făcea cunoștință cu o nouă premieră: Hamburg se impunea în fața celor de la Juventus, scor 1-0. În 1988, după o remiză albă, PSV a câștigat trofeul la loviturile de departajare, în detrimentul Benficăi.

În 1991, Steaua Roșie Belgrad a câștigat la penalty-uri finala cu Marseille. În acea echipă se regăsea și Miodrag Belodedici, care, la momentul respectiv, a devenit primul fotbalist care câștiga Liga Campionilor cu două formații diferite. În 1996, Borussia Dortmund a dus trofeul în Germania, după ce a trecut în ultimul act de Juventus, cu scorul de 3-1.

Etichete: pariuri sportive , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut? Ei, bine, ați obținut!”

Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev, satisfăcut de anunțul privind lansarea primului atac rusesc cu rachetă balistică în Ucraina, a postat pe rețeaua X (fostă Twitter) un mesaj adresat comunității internaționale. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Lovitura anului: au început negocierile pentru transferul lui Cristiano Ronaldo în Europa!

Gata! România nu poate întâlni Kosovo în preliminariile CM 2026

S-a dezbrăcat complet și a intrat pe teren, în fața a peste 50.000 de oameni, iar internetul ”a explodat”! Sancțiunea primită

A fost ultima șansă la FCSB?! Scos iar la pauză, pare ieșit definitiv de pe lista de favoriți a lui Becali

Exclusiv Discurs fără menajamente în direct, după decizia UEFA: ”Sunt adunați de prin baruri. Stătea ca un cățeluș”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Kosovarii au aflat ce a spus Rică Răducanu despre ei și au reacționat imediat. Cum l-au numit pe fostul portar

Exclusiv Anamaria Prodan, pe urmele lui Gigi Becali. În ce haine a apărut: "Credința o am în suflet și de acum o port și la vedere!"

România U21, în urna a treia pentru tragerea la sorți la EURO 2025. Când se stabilesc grupele

”Ce să caute?”. Gigi Becali nu concepea un eșec al FCSB-ului pe terenul Botoșaniului

Citeşte şi

(P) Rămâne Arena Națională un "tărâm interzis" pentru adversari? SuperCote pentru România - Cipru

(P) Săptămâna de pariuri începe cu recomandările „Cobrei” din SuperSocial

PEROZS-a lovit la cap și a uitat că iubita s-a despărțit de el. Ce s-a petrecut în viața unor tineri la 7 luni de la separare e demn de film

FILM NOWRichard Gere, dezvăluiri despre mutarea în Spania: „Soția mea mi-a dat șapte ani în SUA!” Alejandra e mai tânără decât el cu 34 de ani

Nelu Varga l-a transferat la CFR Cluj pe noul star din Superliga, descoperit de același om care l-a ochit pe Bîrligea citeşte ştirea pe Prosport.ro

România a scăpat de cele mai tari adversare în drumul spre Mondiale! Lista completă a echipelor cu care nu putem pica la tragerea la sorți citeşte ştirea pe ziare.com

PROFM Cu ciorapi plasă și un top minuscul, Cristina Ștefania și-a uimit fanii din mediul online: „Așa femeie mai rar!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cu ciorapi plasă și un top minuscul, Cristina Ștefania și-a uimit fanii din mediul online: „Așa femeie mai rar!”

Digi Animal World

Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt virale: „E inconștient!”