Final de drum pentru campioana de acum 5 ani. Oțelul Galați a intrat în faliment
01.04.2016, 13:45Tribunalul București a anunțat astăzi vestea pe care cei mai mulți suporteri ai Oțelului Galați o anticipau de multă vreme, deși trăiau cu speranța că formația de la malul Dunării va fi salvată în ultima clipă de la dispariție. Campioana de acum 5 ani a intrat în procedura de faliment, lichidator judiciar provizoriu fiind numit administratorul judiciar din timpul procedurii de insolvență.
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
La mai puțin de 5 ani de la câștigarea primului titlu de campioană, Oțelul Galați e deja istorie. Începutul de 2016 a fost unul nefast pentru singura echipă din Moldova care s-a încoronat campioană în Liga 1, chiar dacă dunărenii primiseră o mare gură de oxigen în momentul în care Curtea de Apel București a decis în favoarea lor și a cerut ştergerea unei datorii de aproximativ 5 milioane de euro către ANAF. Mai întâi clubul și-a suspendat activitatea timp de o lună, apoi a jucat toate meciurile din 2016 cu juniorii și a retrogradat în liga a treia.
Acum, Tribunalul București a anunțat că Oțelul a intrat în procedura de faliment. Un recurs poate fi formulat în timp 7 zile de către creditori sau acționari, dar acest lucru e foarte greu de crezut că se va întâmpla.
Astfel, spusele lui Viorel Duru din urmă cu câteva săptămâni par să prindă contur. Încet, dar sigur. "A ieşit Dinamo din insolvenţă şi slavă Domnului că avem şi un caz fericit, dar eu vă spun, anul acesta fac 60 de ani. Ies eu la pensie şi nu va mai ieşi vreun club din insolvenţă. Toate cluburile care vor fi intrat insolvenţă mai devreme sau mai târziu vor fi în faliment" a declarat directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, pentru Digi Sport.
"În temeiul art. 107 alin. 1 lit. B din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului SC FOTBAL CLUB OŢELUL SA. În temeiul art. 107 alin 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii. Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii. Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor menţionate la art. 108 alin. (3) din lege, în vederea întocmirii tabelului suplimentar – 16.05.2016; b) termenul de verificare a creanţelor menţionate la art. 108 alin. (3) din lege, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar al acestora – 15.06.2016; c) termenul de depunere la tribunal a contestaţiilor - 05.07.2016; d) termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat – 15.07.2016. Numeşte lichidator judiciar provizoriu pe SCP MB Management IPURL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din lege, cu o remuneraţie de 1.500 lei din averea debitorului. Pune în vedere lichidatorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi. În temeiul art. 108 alin. 1 şi 2 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune ca lichidatorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art. 61 alin. 3 din lege, privind intrarea debitorului în procedura falimentului prin procedura generală, ridicarea dreptului de administrare şi dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor/administratorul judiciar, menţionată la art. 107 alin 2 lit. e), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii. Fixează termen pentru continuarea procedurii la 07.09.2016, C. 5, ora 09.00. Executorie. Cu recurs, în termen de 7 zile de la comunicare" a fost verdictul instanței.
Înfiinţată în 1964, gruparea Oţelul Galaţi a câştigat singurul său titlu de campioană în ediţia 2010-2011 a Ligii I, în palmares mai având şi Supercupa României în 2011.
Problemele financiare ale clubului au început în septembrie 2012 după preluarea acestuia de la combinatul ArcelorMittal de către omul de afaceri Dan Adamescu prin compania sa, TNG - Grupul Nova. Adamescu este în prezent cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, procurorii DNA instituind sechestru asigurător până la concurenţa sumei de 857 de milioane de lei asupra acţiunilor deţinute de omul de afaceri la diferite societăţi comerciale.
Etichete: otelul galati , faliment otelul , otelul galati faliment , decizie tribunal otelul
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...