Ultrașii Stelei reacționează! ”Vrem echipa în Liga 1, nu acceptăm praf în ochi”
31.03.2017, 10:10De joi, 30 martie, este oficial - Steaua nu mai există în fotbalul românesc, cel puțin până la vară, când Clubul Sportiv al Armatei va reînființa secția de fotbal. Ultrașii Stelei reacționează dur și nu acceptă ca echipa lor să dispară de pe prima scenă a fotbalului din România.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Cum CSA a anunțat că are în plan un proiect mai mic și să înceapă cu echipa de jos, din Liga a IV-a sau a V-a, unii dintre suporterii de la cele două peluze ale Stelei, nu acceptă această ipoteză și își doresc ca echipa lor să fie în Liga I.
Aceștia susțin că s-au simțit mințiți și umiliți în toți acești ani și consideră proiectul celor de la Armată ca fiind ”praf în ochi”. Fanii roș-albaștrilor speră ca cei de la CSA să pună la punct un proiect serios, iar Steaua să joace din nou în Liga 1.
”Este oficial. FCSB este FCSB și atât. Nu este Steaua, dar ne-a mințit că este, ne-a folosit, ne-a luat banii. A luat un loc în Liga 1 care nu i se cuvenea, a luat coeficient UEFA. Și-a bătut joc de toata suflarea stelistă. Conducerea FCSB a mintit. Finantatorul FCSB a mintit. Nu înțeleg de ce acceptăm echipă în Liga a 4-a? De ce acceptăm un proiect mizerabil și neprofesionist lipsit de orice orizont. Nu mă refer la Sud, Nord, ultrași etc.. Mă refer la steliști, la cei care iubesc cu adevarat Steaua și pentru care nu are importanță locul în care se manifestă, pe stadion sau în afara lui.
Suntem naivi? Suntem delăsători? Suntem ușor de prostit? Ne place să credem în utopii? Chiar nu ne interesează de ce CSA-ul nu își pune întrebările pe care și le pune orice stelist? Nu am văzut nimic despre noul stadion, despre strategie, despre școala de fotbal, despre departamente și structură, despre relația cu fanii, despre scouting, despre marketing, despre un proiect occidental dinamic. Nu am văzut nimic despre viitorii sponsori, investitori, consiliu director, cum își propun, când și mai ales de ce?Unde este transparenta?? Deciziile luate în instanță în ultimii doi ani obligă extrem de mult CSA-ul.
Mă simt umilit ca stelist, atât de atitudinea FRF și LPF, cât și de atitudinea presei și a conducătorilor CSA. Vreau CSA Steaua în Liga 1, vreau proiect serios și transparent, vreau respect și vreau despăgubiri! Nu mă mulțumesc cu proiecte la mișto de care să mă agăț și cu lipsa de profesionalism a lui Petrea. Ce fac ei este praf în ochi. Sper ca Lăcătuș și Talpan să fie de partea suporterilor și să ne reprezinte. Steaua suntem noi, cei care ne-am dedicat viața acestui club. Steaua nu e CSA și în niciun caz Steaua nu este FCSB”, a scris Alexandru Tofan, unul dintre liderii Peluzei Sud Steaua, pe pagina sa de Facebook.
Pe de altă parte Victor Pițurcă și Gică Hagi consideră că cele două părți ar trebui să se așeze la masa tratativelor și să ajungă la un numitor comun pentru ca Steaua să nu dispară de pe prima scenă a fotbalului românesc.
Războiul dintre Steaua și Armată a început în anul 2015, când FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.
FC Steaua a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.
Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.
CSA Steaua a anunţat că din 2017 va pune bazele unui proiect cu o echipă de fotbal ce va pleca din liga a patra sau a cincea. Coordonatorul proiectului a fost numit Marius Lăcătuș, în timp ce antrenor va fi Ion Ion.
PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT
Etichete: steaua , suporteri steaua , ultrasi steaua , scandal steaua armata , steaua csa , reactie suporteri steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Moscova „nu este...